Blogs

Τα μέλη του IlioupolisOnline γράφουν στα blog τους άρθρα για πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και άλλα θέματα που θέλουν να μοιραστούν με τους συμπολίτες τους.

Στο Κέντρο Υγείας η Νέα Αριστερά Ηλιούπολης - Δικαίωμα στην Υγεία

neaaristera ygeia2

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Ηλιούπολης και τον διευθυντή κ Αθανάσιο Λαϊνά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς Ηλιούπολης την Τρίτη 17 Απριλίου, στα πλαίσια της εκστρατείας του δικτύου υγειονομικών της Νέας Αριστεράς για την Υγεία. Μοιράστηκαν φυλλάδια και έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Περισσότερα...

Η ακρίβεια και οι θέσεις της Νέας Αριστεράς απο τον Τσακαλώτο στην Ηλιούπολη

tsakalotos1

Για την ακρίβεια και τις θέσεις της Νέας Αριστεράς μίλησε την Τετάρτη 3 Απριλίου στην Ηλιούπολη ο βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Στην πολυπληθή συγκέντρωση που έγινε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για το θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία και τα βαθύτερα αιτία που την προξενούν, όπως η κερδοσκοπία διαφόρων ομίλων  (αλυσίδες super market, ενεργειακοί όμιλοι) κλπ. Μάλιστα ο ομιλητής αντέκρουσε με επιχειρήματα τους  ισχυρισμούς της κυβέρνησης οτι δήθεν η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. 'Ειδικά για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, η ακριβεια ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης αποτελεί υπαρξιακό ζήτημα, το οποίο οφείλουμε να ανατρέψουμε' ανέφερε στην ομιλία του.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε  επίσης με ευκρίνεια στο θέμα της φορολογίας και της αναγκαιότητα αναδιανομής των φορολογικών βαρών εις βάρος του μεγάλου πλούτου, με ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων. Εκδήλωση για την ακρίβεια Τσακαλώτος
Τέλος λεπτομερώς και με απλά λόγια ο ομιλητής απάντησε σε ερώτηση για το χρηματικό απόθεμα των 37 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο ως υπουργός οικονομικών έχει δεχθεί αδικαιολόγητες επιθέσεις. Εξήγησε αφενός τη σημασία που είχε στο να αποφευχθεί να μπει η χώρα σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης με δυσμενείς επιπτώσεις, όπως επίμονα πίεσαν εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες και αφετέρου εξασφάλισε δανεισμό με χαμηλά επιτόκια βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια.

Ένα άδοξο τέλος και μια νέα αρχή

Gericault - Η σχεδία της Μέδουσας

Αν και μέλος αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του '23, επέλεξα να μη συμμετέχω στις διαδικασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, περίμενα και τις εξελίξεις εκεί. Διάβασα και τον απολογισμό του συντονιστικού των Οργανώσεων της Ηλιούπολης. Ούτε κουβέντα για το πραξικόπημα επιλογής υποστήριξης Χατζιδάκη για δημαρχία χωρίς να ψηφίσει η βάση. Και στο συνέδριο, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έγιναν όλα ξεκάθαρα. Δεν υπήρχε περίπτωση επαναφοράς στη σοβαρότητα. Οι σύνεδροι γιούχαραν τους υποστηρικτές της πρότασής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά στον πολιτικό εκφυλισμό.
Μετά την παραίτηση του Τσίπρα, το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι πως να βγείς ενωμένος, να επουλώσεις τις πληγές σου και να προχωρήσεις μπροστά. Δεν επλέχθηκε όμως αυτός ο δρόμος. Το 40% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τη 'βοήθεια του κοινού' και τη σπέκουλα οτι είναι η επιλογή του Τσίπρα, κατάφεραν να εκλέξουν για νέο τους Πρόεδρο ενα ψώνιο. Επιλέχθηκε ο δρόμος της δηθενιάς. Ένας 'trendy' τύπος που δεν έχει σημασία τι αδιαμεσολάβητες κοτσάνες αμολάει, αλλά πόσο αυτές οι κοτσάνες πουλάνε. Και τρέχουν κάποιοι, να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα λέγοντας περισσότερες κοτσάνες. Μια ντροπή, ένας ξεπεσμός δηλαδή.
Και αντί για ενότητα, άρχισαν οι αποχωρήσεις. Απόλυτα λογικό να μην αντέχουν αυτή την ξεφτίλα όλα τα μέλη. Και δεν έφυγαν γιατί έχασαν. Οι τελευταίοι μάλιστα έφυγαν γιατί δεν ήθελαν να είναι το μαύρο πρόβατο της αποτυχίας του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ. Και όσοι διαφωνούντες έμειναν, είναι οι πλέον δυστυχισμένοι, γιατί βλέπουν μέρα με τη μέρα να ξηλώνεται ότι καλό μέσα στα χρόνια είχε χτιστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι εναπομείναντες δεν είναι πια Συριζαίοι. Οι περισσότεροι, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν συναισθηματικά την αποχώρηση, παραμένουν και υφίστανται την μετάλλαξη. Ακόμη κι αν εκπληρωθεί το όνειρο του ψώνιου, να γίνει δηλαδή μια μέρα πρωθυπουργός, κάτω απ τα μουστάκια τους θα γελάνε οι παλιοί, όπως λέει και ο Πορτοκάλογλου, γιατί αυτά που θα γίνουν δεν θα έχουν καμμιά σχέση με το αριστερό όραμα.
Γιατί το όραμα του αριστερού δεν είναι να γίνει πρωθυπουργός, αλλά να βάλει βάσεις και να συνδημιουργήσει μια κοινωνία ευήμερων και ευτυχισμένων ανθρώπων όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η θητεία μου ως μέλος στο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε άδοξα. Αποχώρησα τελικά κι εγώ χωρίς να προλάβω να βάλω ένα λιθαράκι.

1η Πανελλαδική συνδιάσκεψη Νέας ΑριστεράςΗ ανάγκη όμως για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν πραγματικά στην υπόθεση της αλλαγής της κοινωνίας προς όφελος των ανθρώπων έχει δημιουργήσει τη λύση. Η Νέα Αριστερά έχει όλα τα εχέγγυα για να βγεί μπροστά και να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική πολιτική σκηνή και την κοινωνία, που είναι το ζητούμενο.
Το είδα και το ένοιωσα. Κι ένοιωσα πραγματικά πολύ όμορφα. Στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Συντροφικότητα, πάθος, αξιοπρέπεια και πολιτικός λόγος. Μου ταιριάζουν. Και θα συμπλεύσω μαζί τους. Αγαπητοί νέοι σύντροφοι, καλώς σας βρίσκω! Πάμε!

Ο Υμηττός Αύριο - το συνέδριο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου

429686446 793321102827255 4721121611779441385 nΜε μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου που οργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μετά από πρωτοβουλία και στήριξη των «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ», καθώς και με τη συμμετοχή και στήριξη του Δήμου Ηλιούπολης.

Περισσότερα...

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 'Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία

geotee imittos

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποφάσισε τη διοργάνωση Συνεδρίου με τίτλο «Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση του ορεινού όγκου του Υμηττού και σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον του και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων σε αυτό. Θα προσδιοριστούν και θα αναλυθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Υμηττός και θα συζητηθούν προτάσεις διαχείρισης που θα εξασφαλίζουν τον πολυλειτουργικό ρόλο του Υμηττού ως περιαστικό δάσος που συμβάλει καθοριστικά στην ανθεκτικότητα των αστικών περιοχών της Αττικής.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη το Σάββατο 2 Μαρτίου & την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένα κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας και την Αττική γενικότερα, που οργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μετά από πρωτοβουλία των «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ» και τη στήριξη του Δήμου Ηλιούπολης . Ένα διήμερο ΣΥΝΈΔΡΙΟ με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον του Υμηττού μας, την προστασία, τη διαχείριση και τη διασύνδεσή του με την κοινωνία.

geotee programma1

 

geotee programma2

 

Ήττα ή διάλυση;

rantanplanΗ ζωή δεν είναι όπως τα παραμύθια να ξεκινάει με "μια φορά κι ένα καιρό" καταλήγοντας μετά από πολλά στο "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Βλέπω μετά τον δήμαρχο, τα υπόλοιπα μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, να αναγνωρίζουν ως όφειλαν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.

Περισσότερα...

Oops, he did it again! Αυτή τη φορά ξέρουμε..

chatzidakis angryΗ κατρακύλα του Χατζηδάκη δεν έχει τελειωμό. Αμέσως μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου που ήρθε δεύτερος πίσω από τον Ψυρρόπουλο, ενεργοποίησε το Plan B, που ήδη το είχε έτοιμο στο τσεπάκι του και το ήξερε καλά: Επιχείρηση Προβοκάτσια.
Ήδη είχε εκτελέσει το ίδιο έργο στις προηγούμενες εκλογές του 2019 και του βγήκε. Κόλλησε στον τότε αντίπαλό του, τον Βασίλη Βαλασόπουλο, τη ρετσινιά ότι είχε διαπράξει 'έκνομες ενέργειες' στο θέμα του έργου του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Ο Βαλασόπουλος τον πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε, αλλά ήταν πλέον αργά.

Περισσότερα...

Στήριξη Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηλιούπολης σε ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη

ilioupolis general2 1280x720

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ηλιούπολης ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ Ανθρώπινη Πόλη

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Συνδημότισσες και Συνδημότες,


Με την παρούσα επιστολή η οποία υπογράφεται από 200 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, σας γνωστοποιούμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε σε στήριξη της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο για τον Δήμο Ηλιούπολης τον Θοδωρή Παπαδάτο στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύοντας ότι το ίδιο θα πράξει και η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των μελών του κόμματός μας όσο και των πολιτών της Ηλιούπολης.

Περισσότερα...

Οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ (θεσιθήρες και drifters) για την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

* θεσιθήρας: κυνηγός καρέκλας,  drifter:άσκοπα περιπλανώμενος

enomenoi2

Ας ξεκινήσουμε την ιστορία από τις προηγούμενες εκλογές, του 2019.

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: Οι θεσιθήρες και ο Χασάπης της απλής αναλογικής
Ο πρώην δήμαρχος Βαλασόπουλος, εκεί που έλεγε οτι θα χρειαζόταν 2 θητείες για να ολοκληρώσει το έργο του και στη συνέχεια να παραδώσει τη σκυτάλη σε ένα νεώτερο της παράταξής του ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, τελικά αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα και για τρίτη θητεία.

Περισσότερα...

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Αρετούσα Τακτικού, Φωφή Καστανάκη, Νάντια Καπατσώρη, Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος, Λούλα Χαρατσή, Γρηγόρης Σαϊτάς, Έφη ΜαρκουλάκηΈτσι που σκρόλαρα στο facebook πήρε το μάτι μου μια δημοσίευση για μια σειρά συνεντεύξεων των υποψηφίων δημάρχων της Ηλιούπολης με τίτλο 'Μια ανάσα πριν τις εκλογές' και σταμάτησα.
Ήταν στο Atommyc Radio απο τον Αλέξανδρο Ζούμπα, και θυμήθηκα λίγο τα παλιά.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Επιστολές πολιτών και φορέων για θέματα που αφορούν την πόλη.

Ανακοινώσεις και μικρές ειδησούλες.

Αφιερώματα συνεντεύξεις σε πρόσωπα και θέματα που αφορούν την Ηλιούπολη.

Ειδήσεις από και για την νεολαία και τη μαθητική κοινότητα της πόλης.

Αφιερώματα και προτάσεις για γεύσεις, ψυχαχωγία και τσάρκες στην πόλη.

Σελίδα 1 από 619

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community