Blogs

Τα μέλη του IlioupolisOnline γράφουν στα blog τους άρθρα για πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και άλλα θέματα που θέλουν να μοιραστούν με τους συμπολίτες τους.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 'Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία

geotee imittos

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποφάσισε τη διοργάνωση Συνεδρίου με τίτλο «Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση του ορεινού όγκου του Υμηττού και σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον του και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων σε αυτό. Θα προσδιοριστούν και θα αναλυθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Υμηττός και θα συζητηθούν προτάσεις διαχείρισης που θα εξασφαλίζουν τον πολυλειτουργικό ρόλο του Υμηττού ως περιαστικό δάσος που συμβάλει καθοριστικά στην ανθεκτικότητα των αστικών περιοχών της Αττικής.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη το Σάββατο 2 Μαρτίου & την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένα κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας και την Αττική γενικότερα, που οργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μετά από πρωτοβουλία των «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ» και τη στήριξη του Δήμου Ηλιούπολης . Ένα διήμερο ΣΥΝΈΔΡΙΟ με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον του Υμηττού μας, την προστασία, τη διαχείριση και τη διασύνδεσή του με την κοινωνία.

geotee programma1

 

geotee programma2

 

Ήττα ή διάλυση;

rantanplanΗ ζωή δεν είναι όπως τα παραμύθια να ξεκινάει με "μια φορά κι ένα καιρό" καταλήγοντας μετά από πολλά στο "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Βλέπω μετά τον δήμαρχο, τα υπόλοιπα μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, να αναγνωρίζουν ως όφειλαν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.

Περισσότερα...

Oops, he did it again! Αυτή τη φορά ξέρουμε..

chatzidakis angryΗ κατρακύλα του Χατζηδάκη δεν έχει τελειωμό. Αμέσως μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου που ήρθε δεύτερος πίσω από τον Ψυρρόπουλο, ενεργοποίησε το Plan B, που ήδη το είχε έτοιμο στο τσεπάκι του και το ήξερε καλά: Επιχείρηση Προβοκάτσια.
Ήδη είχε εκτελέσει το ίδιο έργο στις προηγούμενες εκλογές του 2019 και του βγήκε. Κόλλησε στον τότε αντίπαλό του, τον Βασίλη Βαλασόπουλο, τη ρετσινιά ότι είχε διαπράξει 'έκνομες ενέργειες' στο θέμα του έργου του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Ο Βαλασόπουλος τον πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε, αλλά ήταν πλέον αργά.

Περισσότερα...

Στήριξη Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηλιούπολης σε ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη

ilioupolis general2 1280x720

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ηλιούπολης ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ Ανθρώπινη Πόλη

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Συνδημότισσες και Συνδημότες,


Με την παρούσα επιστολή η οποία υπογράφεται από 200 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, σας γνωστοποιούμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε σε στήριξη της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο για τον Δήμο Ηλιούπολης τον Θοδωρή Παπαδάτο στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύοντας ότι το ίδιο θα πράξει και η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των μελών του κόμματός μας όσο και των πολιτών της Ηλιούπολης.

Περισσότερα...

Οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ (θεσιθήρες και drifters) για την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

* θεσιθήρας: κυνηγός καρέκλας,  drifter:άσκοπα περιπλανώμενος

enomenoi2

Ας ξεκινήσουμε την ιστορία από τις προηγούμενες εκλογές, του 2019.

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: Οι θεσιθήρες και ο Χασάπης της απλής αναλογικής
Ο πρώην δήμαρχος Βαλασόπουλος, εκεί που έλεγε οτι θα χρειαζόταν 2 θητείες για να ολοκληρώσει το έργο του και στη συνέχεια να παραδώσει τη σκυτάλη σε ένα νεώτερο της παράταξής του ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, τελικά αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα και για τρίτη θητεία.

Περισσότερα...

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Αρετούσα Τακτικού, Φωφή Καστανάκη, Νάντια Καπατσώρη, Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος, Λούλα Χαρατσή, Γρηγόρης Σαϊτάς, Έφη ΜαρκουλάκηΈτσι που σκρόλαρα στο facebook πήρε το μάτι μου μια δημοσίευση για μια σειρά συνεντεύξεων των υποψηφίων δημάρχων της Ηλιούπολης με τίτλο 'Μια ανάσα πριν τις εκλογές' και σταμάτησα.
Ήταν στο Atommyc Radio απο τον Αλέξανδρο Ζούμπα, και θυμήθηκα λίγο τα παλιά.

Περισσότερα...

Κυριακή Μαρή: Όλοι μαζί να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε επιτυχίες!!!

kyriaki mari

 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 
Κυριακή Μαρή - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηλιούπολης
ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ
25-9-2023
Φίλες και φίλοι,

Είναι πραγματικά τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης Μαζί με τον Στάθη Ψυρρόπουλο και την Παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Περισσότερα...

"Συνεργασίες πόλης" το δείπνο της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023

Έγγραφο11.jpg

Επτά χρόνια συνεχούς παρουσίας των «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ» στον χώρο του Πολιτισμού, της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού και αυτό ήταν η αιτία να μοιρασθούμε τη χαρά μας αυτή με περισσότερους φίλους και γνωστούς, διευρύνοντας τον κατάλογο των προσκεκλημένων μας στο καθιερωμένο ετήσιο πλέον δείπνο μας.Σκοπός του δείπνου ήταν η καλύτερη μεταξύ μας γνωριμία, στη βάση μιας αμοιβαίας και ειλικρινούς συνεργασίας την οποία διατηρούμε από το ξεκίνημά μας. Στη συνάντηση αυτή στην οποία ανακοινώσαμε τις δράσεις που προγραμματίζουμε για τη τρέχουσα περίοδο, προσκλήθηκαν και όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης μας.Το δείπνο πραγματοποιήθηκε ρεφενέ, το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον με την παρουσία φορέων-μελών μας,υποψηφίων Δημάρχων και πολλών φίλων των «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ».

Περισσότερα...

Η ομιλία του Δημήτρη Ευαγγέλου στην Πλατεία Φλέμιγκ το Σάββατο 16 Σεπτ. 2023

evagelou omiliaΦίλες και φίλοι,
Ηλιουπολίτισσες και Ηλιουπολίτες,

Είναι μεγάλη μου χαρά να σας βλέπω όλους εσάς εδώ.
Ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί στις γειτονιές της Ηλιούπολης.
Συμμαθητές, συναθλητές, συνεργάτες.
Αλλά και όλους εσάς που έχω γνωρίσει στις γειτονιές της πόλης μας τα τελευταία χρόνια, τους τελευταίους μήνες και μέρες.

Περισσότερα...

Για την Ηλιούπολη που μας αξίζει !

kyriaki mari2


Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης με καταγωγή από τη Κρήτη.

Είμαι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό του τμήματος "Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης" του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδικευση στον Περιφερειακό και Τοπικό Αναπτυξιακό Προγραμματισμό"

Εκπονώ τη διπλωματική εργασία στο "Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Περιφέρεια Αττικής- Μετάβαση στη Ψηφιακή Περιφέρεια αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ".

Περισσότερα...

Ένα φτύσιμο στο πρόσωπό μου και μία λάθος ξεπερασμένη πολιτική από την ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη

ilioupolis 1200 625 stopΑπό την εποχή που επικεφαλής της ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη ήταν ο Κώστας Κονδύλης, ήμουν κοντά στην παράταξη, προέβαλα τις θέσεις της και τις δράσεις της στο IlioupolisOnline.gr, κάποια στελέχη της αρθρογραφούσαν, και αργότερα κάποια ήταν επιμελητές στις εκπομπές του IlioupolisOnAir, υποστήριζαν έμπρακτα και είχαν ενεργό δράση ως ευρύτερα μέλη της κοινότητας στις δραστηριότητες της 'αστικής μη κερδοσκοπικής IlioupolisOnline' (Σήμερα Live Cities).

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Επιστολές πολιτών και φορέων για θέματα που αφορούν την πόλη.

Ανακοινώσεις και μικρές ειδησούλες.

Αφιερώματα συνεντεύξεις σε πρόσωπα και θέματα που αφορούν την Ηλιούπολη.

Ειδήσεις από και για την νεολαία και τη μαθητική κοινότητα της πόλης.

Αφιερώματα και προτάσεις για γεύσεις, ψυχαχωγία και τσάρκες στην πόλη.

Σελίδα 1 από 618

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community