Στήριξη Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηλιούπολης σε ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη

ilioupolis general2 1280x720ilioupolis general2 1280x720

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ηλιούπολης ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ Ανθρώπινη Πόλη

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Συνδημότισσες και Συνδημότες,


Με την παρούσα επιστολή η οποία υπογράφεται από 200 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, σας γνωστοποιούμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε σε στήριξη της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο για τον Δήμο Ηλιούπολης τον Θοδωρή Παπαδάτο στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύοντας ότι το ίδιο θα πράξει και η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των μελών του κόμματός μας όσο και των πολιτών της Ηλιούπολης.


Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι κυρίως πολιτικοί, και σε καμία περίπτωση δεν εναντιώνονται στις αποφάσεις του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκουμε, τόσο πολιτικά όσο και ιδεολογικά. Αντιθέτως πιστεύουμε ότι με την κίνηση μας αυτή προασπίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πόλη μας, και διατηρούμε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα που έχουμε κτίσει με τους διαχρονικούς αγώνες μας στο πλευρό των δημοτών της πόλης μας. Αγώνες που δώσαμε με εντιμότητα και καθαρότητα όλα αυτά τα χρόνια.


Αναλυτικά εκθέτουμε λοιπόν τις σκέψεις μας ευελπιστώντας να προβληματίσουν και να συζητηθούν στο κόμμα αναλυτικά, να ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί με ευθύνη των συντονιστικών των ΟΜ και τέλος μέσα από την σύνθεση δημοκρατικά να ληφθούν αποφάσεις:


Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, η Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ – πόλις Ανθρώπινη πόλη» είναι η ιστορικότερη παράταξη της Ηλιούπολης με συμβολή σε όλα τα ζητήματα που διαχρονικά έχουν απασχολήσει την πόλη μας όπως επίσης και η μόνη Κίνηση που μπορεί να συσπειρώσει ένα ευρύτερο φάσμα πολιτών με γνώμονα το συμφέρον της Ηλιούπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εκλογικά ποσοστά της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 άγγιξαν το 20%, μπαίνοντας στον Β’ γύρο ενώ με ποσοστό 49% περίπου, έχασε την δημαρχία για 350 ψήφους. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 το ποσοστό της έφτασε στο 14% περίπου. Η Δημοτική Κίνηση διαθέτει έμπειρα και ικανά στελέχη με παρουσία χρόνων στο μετερίζι της αυτοδιοίκησης. Πάντα βρισκόταν και συνεχίζει να κινείται και να πολιτεύεται σε αριστερή, δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση. Συγχρόνως όμως δεν διέπεται από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις σε βαθμό που να αποκλείει από τους κόλπους της έντιμα, καθαρά και αξιόπιστα άτομα που έχουν την θέληση να συμβάλλουν στα κοινά της πόλης. Ταυτόχρονα η δημοτική κίνηση είναι ανοιχτή σε διαβουλεύσεις για συνεργασίες με πρόσωπα και σχηματισμούς, με βάση προγραμματικές συγκλίσεις αλλά και την αξιοπιστία των πρόσωπων αυτών. Κόκκινη γραμμή της παράταξης αποτελούν οι συνεργασίες με πρόσωπα και παρατάξεις που έχουν σκιές και ενδείξεις ότι ενήργησαν κατά του συμφέροντος των πολιτών και της πόλης. Το πρόγραμμα της παράταξης είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη για να αναγεννηθεί από την εγκατάλειψη των τελευταίων διοικήσεων. Έτσι αναφέρουμε ενδεικτικά τα παρακάτω:

Θεσμικά – Σύστημα διοίκησης. Όχι δημαρχοκεντρικο μοντέλο – Αποφάσεις μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και άρρηκτη σύνδεση με την κοινωνία – Κύριο Όργανο των αποφάσεων το δημοτικό συμβούλιο – Όχι σε διορισμένες επιτροπές – Απλή αναλογική ο βασικός Όρος δημοκρατικοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης - Δημόσια ετήσια λογοδοσία δημοτικής αρχής κ.α Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης εμπεριέχονται και στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ


Περιβάλλον – Προάσπιση δημόσιων χώρων. Ο σεβασμός και η προστασία των δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος είναι από τα σημεία αιχμής του προγράμματός της Δημοτικής Κίνησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους αγώνες όλων μας για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, για την προστασία του Υμηττού, για την Πικροδάφνη, το πάρκο Χαλικάκι, την περιφερειακή Υμηττού.

Μετά από δημοκρατικές διαδικασίες που διήρκησαν περίπου ένα έτος, (με ευθύνη συγκεκριμένων μελών της κίνησης και του κόμματος, οι οποίοι προσπάθησαν να ποδηγετήσουν τις διαδικασίες, καταφεύγοντας και σε προσβολές και ύβρεις μέσω του διαδικτύου κατά του υποψηφίου και μελών της κίνησης με ιστορία), εκλέχθηκε ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ένας νέος επιστήμονας, άρτια καταρτισμένος, και πετυχημένος στο τομέα ενασχόλησης του, ο Θοδωρής Παπαδάτος. Διαθέτει πολιτική οξυδέρκεια, τον χαρακτηρίζει η αξιοπιστία και πάνω από όλα είναι ένα καθαρό πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης όχι μόνον των συνοδοιπόρων του αλλά και των αντιπάλων. Συμμετείχε και συμμετέχει στα κινήματα, γνωρίζει σε βάθος τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ΚΥΤ-Νεκροταφείο, Υμηττός , Πικροδάφνη, οδοφωτισμός – συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό, καθώς και με αρθογραφία στον τοπικό τύπο για όλα τα καυτά θέματα που αφορούν την πόλη μας. Είναι αναγνωρίσιμος στην πόλη και κυρίως στους νέους. Η αναγνωρησιμότητα του αυτή οφείλεται στο ότι ζει και παλεύει για τα προβλήματα της πόλης, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και όχι επειδή είναι επαγγελματίας πολιτικός επιδιώκοντας φωτογραφήσεις και συμμετοχή σε διαφορές εκδηλώσεις. Έχει όλα τα εχέγγυα για να οδηγήσει την παράταξη σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για το καλό των δημοτών και της πόλης. Τα χαρακτηριστικά που διέπουν τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται και στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Έχοντας, λοιπόν, επίγνωση ότι απευθυνόμαστε στα μέλη του κόμματός μας, ενός κόμματος με ιστορία και διαδρομή στον αριστερό προοδευτικό ριζοσπαστικό χώρο, με πίστη στο σεβασμό της αυτονομίας των αυτοδιοικητικών κινήσεων, κάτι που απαρέγκλιτα τηρείται ανέκαθεν και με γνώμονα τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος, πήραμε την παραπάνω απόφαση πιστεύοντας ότι και το κόμμα θα κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση όπως και στο παρελθόν και δη από το 2000 έως σήμερα.


Όλοι γνωρίζουμε και συμφωνούμε ότι βασικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η νίκη των αριστερών δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής κυριαρχίας της δεξιάς συντηρητικής πολιτικής που ασκείται στην πλειοψηφία των Δήμων αλλά και στο Δήμο Ηλιούπολης πρωτίστως.
Μετά τα παραπάνω εύλογα αναρωτιόμαστε:
Γιατί μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην πόλη μας αποφεύγει να εκδηλώσει επίσημα την στήριξή του ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στην συγκεκριμένη Δημοτική Κίνηση.


Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έδωσε ακόμα καμία ευκαιρία στην διαβούλευση και στην διερεύνηση πιθανότητας στήριξης της παραπάνω Δημοτικής Κίνησης.


Γιατί η επιτροπή της νομαρχιακής του κόμματος ανέβαλε 3 φορές την συνάντηση με τον επικεφαλής της παραπάνω Δημοτικής Κίνησης προκειμένου όπως ισχυρίζονται να ακούσουν τις σκέψεις και απόψεις αυτού, κάτι που έκανε με άλλους υποψήφιους που ανήκουν στον «δημοκρατικό χώρο». Να σημειώσουμε ότι τελικά έγινε η συνάντηση, αλλά θα τη χαρακτηρίζαμε απλά εθιμοτυπική, χωρίς ουδεμία απόφαση και τίποτε περαιτέρω αυτής.


Γιατί από τις τοπικές οργανώσεις διαρρέονται ψευδείς φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει έρθει σε συμφωνία για στήριξη του νυν δήμαρχου.


Γιατί μετά τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης κάποια από τα μελή αυτής που είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ διατείνονταν ότι η Κίνηση θα έπρεπε να βγει ενωμένη, παραιτήθηκαν όταν εκλέχθηκε ο ανωτέρω επικεφαλής δημοσιοποιώντας μάλιστα και σχετική επιστολή στον τοπικό τύπο.


Γιατί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που κατέχουν θέσεις στα θεσμικά όργανα του κόμματος και ταυτόχρονα είναι μέλη της Δημοτικής Κίνησης μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταβάλει ουδεμία προσπάθεια για την ενότητα της Κίνησης και μένουν μέτοχοι. 
Γιατί τα συντονιστικά των ΟΜ της Ηλιούπολης κώφευσαν στο αίτημα συντρόφων για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης του κόμματος, ώστε να συζητηθεί κείμενο που διακινούνταν επιλεκτικά σε μέλη του κόμματος για δημιουργία υποτίθεται δημοκρατικού forum στην πόλη υποκρύπτοντας όμως επιθυμίες τους για επικείμενη συνεργασία με τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης; Η συνεργασία εν τέλει επιβεβαιώθηκε με την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου.
Γιατί σε μια τέτοια συγκυρία σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό στην πόλη μας, αντί να στηρίζεται η δημοτική κίνηση που είναι ριζωμένη δεκαετίες στην πόλη διεκδικώντας την αλλαγή στο Δήμο, μπαίνουν τόσα εμπόδια από συντρόφους μας.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αμείλικτα ερωτήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε. Πιστοί στις αρχές μας, τις άξιες μας για εντιμότητα και καθαρότητα θέλουμε ενωμένοι να δώσουμε έναν αγώνα ο όποιος θα είναι νικηφόρος. Καλούμε όσους συντρόφους μας πιστεύουν ότι μέσα από σχήματα υποστηριζόμενα από την σημερινή δημοτική αρχή που κατά γενική ομολογία είναι η χειρότερη που πέρασε από τον δήμο, μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στο μετεκλογικό αυτοδιοικητικό σκηνικό της πόλης, να επαναξιολογήσουν την στάση τους και να συναντηθούμε ξανά. Για το καλό της πόλης και των δημοτών της, ο μόνος δρόμος στην παρούσα συγκυρία είναι η στήριξη της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη».
Η απόφασή μας για υποστήριξη της Δημοτικής Κίνησης δεν είναι κάτι νέο ή πρωτόγνωρο. Ανέκαθεν ο πολιτικός μας φορέας όπως προείπαμε υποστήριζε εκλογικά την συγκεκριμένη Δημοτική Κίνηση χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, πάντα στα πλαίσια του σεβασμού της αυτονομίας των αυτοδιοικητικών κινήσεων που το κόμμα πρεσβεύει.
Αγωνιώντας λοιπόν για το μέλλον της πόλης μας, πιστεύουμε ότι η αναγεννημένη Δημοτική Κίνηση, με έναν ικανότατο επικεφαλής συνεχίζει την αγωνιστική ιστορική διαδρομή της μετά τον Χρήστο Κοκοτίνη και τον αείμνηστο Κώστα Κονδύλη, έχοντας όλα τα εφόδια για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα προείπαμε όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο με πραγματική αγωνία και την πίστη για την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στην πόλη στο χώρο της αυτοδιοίκησης που θα εκφραστεί μέσα από τη στήριξη όλων μας στην παραπάνω Δημοτική Κίνηση καλούμε όλα τα μέλη ενεργά και με σθένος να την υποστηρίξουν πλαισιώνοντας τις γραμμές της και αγωνιζόμενοι με δυναμισμό για την επικράτησή της.
Η Ηλιούπολη πρέπει να αλλάξει πορεία. Ας αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι γι’ αυτό.
Για το αύριο της πόλης με γνώση και όραμα.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 30/09/2023

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community