Αφιερώματα

Αφιερώματα συνεντεύξεις σε πρόσωπα και θέματα που αφορούν την Ηλιούπολη.

Συνέντευξη με τον Γιώργο Στασινόπουλο για την δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών

καυσητελος Αντιγραφή 2Eίναι σκοπός μας, πριν από κάθε εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουμε, να δημοσιεύουμε μια σειρά από ερωτήσεις-απαντήσεις με τους ομιλητές των εκδηλώσεων, ώστε να καθίσταται πιο κατανοητή η θεματική της κάθε εκδήλωσης.

Στην επικείμενη εκδήλωση-συζήτηση μας, με θέμα:
«Το πέρασμα από την ταφή στην καύση, χωρίς φόβους και προκαταλήψεις»
( Παρασκευή 2 Μαρτίου, 18.30, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
https://www.facebook.com/events/1645710625486581/ )
εκ μέρους των Συνεργών με την Ηλιούπολη θα μιλήσει ο φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας, καθώς και μέλος των Συνεργών, Γιώργος Στασινόπουλος.

Περισσότερα...

Οι εισηγήσεις στη συζήτηση με θέμα "Τι δημοκρατία χρειαζόμαστε;" (1/10, Wall Press Cafe)

thpicΤο βράδυ του Σάββατου 1 Οκτωβρίου έγινε συζήτηση με θέμα "Τι δημοκρατία χρειαζόμαστε;" στο χώρο του φιλόξενου Wall Press Cafe της πόλης μας. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Καλτσώνη (Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου) με τίτλο "Τί είναι το Κρατος". Οι εισηγητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και τοποθετήσεις δείχνοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την πορεία της δημοκρατίας σε Ελλάδα και διεθνώς στη φάση της βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Παραθέτουμε παρακάτω τον πρόλογο του συγγραφέα και τις εισηγήσεις των Νίκου Καραβέλου και Θανάση Τσακίρη.
Περισσότερα...

Ευαγγελία Παρασκευά: Για το 3ο φεστιβάλ πολιτισμού και αλληλεγγύης

20160321 204041Συζητώντας με την Ευαγγελία Παρασκευά μέλος της Ομάδας Πολιτισμού της δημοτικής κίνησης « ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη».
Με ένα πλατύ χαμόγελο μας μιλά για το 3ο φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης :
Περισσότερα...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς
Αγαπητοί μας μαθητές,
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία ευκαιρία για να ξεκινήσετε τις σπουδές σας· σίγουρα, όμως, δεν είναι η μόνη. Συνεπώς, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτές τις εξετάσεις με ηρεμία και, σε καμία περίπτωση, να μη δημιουργείτε τον μύθο στο μυαλό σας ότι από αυτές μονάχα εξαρτάται το μέλλον σας και η επαγγελματική σας σταδιοδρομία.
Επιπλέον, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία εκπαιδευτική δοκιμασία ανάλογη με αυτές που τόσα χρόνια έχετε αντιμετωπίσει στη σχολική σας διαδρομή· συνεπώς, είναι οικεία και όχι κάτι πρωτόγνωρο.
Το μυστικό, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι να συμμετέχετε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τη «μαγεία της θετικής σκέψης», η οποία είναι βέβαιο πως μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία στη ζωή μας με αισιοδοξία, πρακτικότητα και αποτελεσματικότητα.
Αν θέλουμε να καταγράψουμε και να συνοψίσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές, μπορούμε να αναφέρουμε τις εξής:

Περισσότερα...

Εσωτερικαί Ειδήσεις με τους Ταξιδευτές

Η πολιτιστική ομάδα 'Ταξιδευτές' στο διαδικτυακό ραδιόφωνο IlioupolisOnAir αλλά και επι τω έργω..
Ο τίτλος είναι διτός. Αναφέρεται στο θεατρικό έργο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που τώρα παίζει η ομάδα των Ταξιδευτών αλλά και στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσαν στη Λούλα Χαρατσή η πρόεδρος των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ Βάσω Μακράκη και ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης.

Περισσότερα...

Κυριαρχούν οι παύσεις εργασιών στα λογιστικά γραφεία, παρά οι ενάρξεις επαγγέλματος

Ο Δημήτρης Πίσσας στον ilioupolisOnair
Ο Δημήτρης Πίσσας, , επιτυχημένος φοροτεχνικός της πόλης μιλώντας στην εκπομπή « στον ρυθμό της πόλης» του ilioupoliςOnair όπου έγινε προσπάθεια διερεύνησης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των κατοίκων της πόλης μέσω της πραγματικότητας ενός λογιστικού γραφείου , δήλωσε :

• Υπάρχει μεγάλη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος στα νοικοκυριά της πόλης

• Η ανεργία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και του χρόνου εκτιμά ότι θα είναι μεγαλύτερη.

• Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων , όπου αναφέρει πχ. ότι το εισόδημα των κατοίκων της Ηλιούπολης είναι κατά μέσο όρο 25.000 ευρώ , υποφέρουν από ένα δομικό πρόβλημα …αφού είναι δυνατόν το τεμαρκτό εισόδημα για ένα άνεργο που μπορεί να έχει σπίτι και αυτοκίνητο να φτάσει τις 20,000 ευρώ, που σε καμιά περίπτωση δεν κατοπτρίζει την πραγματική οικονομική του κατάσταση.


Περισσότερα...

Εχουμε την ευλογία να είμαστε ερασιτέχνες …εραστές της τέχνης δηλαδή

Ο Γιώργος Βλαχάκης συνομιλεί με την θεατρική ομάδα
Καθώς τηλεφωνούσα στη ΒΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, για να κλείσουμε το ραντεβού της συνομιλίας, ντρεπόμουνα που δεν είχα δει καμιά θεατρική παράταση από τη θεατρική ομάδα ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΙ της οποίας είναι εμψυχώτρια και σκηνοθέτης.
Ντύθηκα το σοβαρό μου και η συνομιλία κλείστηκε τηλεφωνικά για την Δευτέρα 7/10/13.
Δεν προσπάθησα να βρω καμιά πληροφορία για τη παρουσία της ομάδας στη πόλη.
Έτσι στο ραντεβού πήγα «τρακαρισμένος» και αδαής.
Μα με τη πρώτη χειραψία το κλίμα εντός μου άλλαξε. Ήταν όλοι τους πολύ ζεστοί κι απίθανα ανθρώπινοι. Πολύ γρήγορα ακουμπήσαμε στα γέλια μας, τα πειράγματα μας, τις σιωπές μας, τα λόγια μας.

Τη θεατρική ομάδα ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΙ αποτελούν οι:
Βούλα Γεωργιάδη, Ρένα Καρακώστα, Νάντια Αθανασοπούλου, Μαρία Παπαϊωάννου, Λεωνίδας Μοσχούρης..( που ήταν παρόντες στο ραντεβού)
καθώς και οι Χρήστος Φωτιάδης, Γιάννης Δούζης, Αθηνά Κωστοπούλου, Σαμυ Γιακουέλ, Εφη Καρεκλά, Γεωργία Μέγκλη, Βασίλης Μούκας.
Τη μουσική για τις παραστάσεις γράφει ο Μιχάλης Γεωργίδης


Εγώ πέρασα όμορφα κουβεντιάζοντας μαζί τους. Σας τους παραδίδω….


Περισσότερα...

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Δήμων Ηλιούπολης & Δάφνης-Υμηττού


Το Κέντρο Πρόληψης λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2002. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Δήμων Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού και της Περιφέρειας Αθηνών.

Περισσότερα...

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ

Ένα μικρό ιστορικό της ορχήστρας από τον γειτονικό Δήμο του Αγίου Δημητρίου
Ολα ξεκινούν το μακρινό 1978.
Οταν μια παρέα από μαθητές, εργάτες και φοιτητές ,όλοι τους ερασιτέχνες μουσικοί, που ανήκαν στον νεοσυσταθέντα τότε Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων στο Μπραχάμι, [τον θρυλικό Ε.ΣΥ.Ν.] αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ορχήστρα έντεχνης λαικής μουσικής.

Περισσότερα...

Διαβάζουμε συγγραφείς και συζητάμε..

Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ηλιούπολης μας μιλούν για τον τρόπο που καλλιεργούν το πνεύμα τους αλλά και τις άλλες δράσεις τους
Εδώ και πέντε χρόνια είκοσι περίπου συμπολίτισσές μας μαζεύονται μία φορά το μήνα στη ζεστή γωνιά του βιβλιοπωλείου Απρόβλεπτο και συζητούν γύρω από ένα βιβλίο που προηγουμένως έχουν συμφωνήσει να διαβάσουν.

Περισσότερα...

… ρε γαμώτο ο Έλληνας υστερεί από συγγνώμη , από μπράβο , από παρακαλώ, από ευγένεια

Ο Γιώργος Βλαχάκης συνομιλεί με τον Γιαννόπουλο Γιώργο , πρόεδρο του Κέντρου Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης
Τον Γιαννόπουλο το Γιώργο ..δεν τον ήξερα ...Εντάξει... τον είχα δει πολύ παλιά στο θέατρο Βικτώρια ,στην παράσταση "ΜΠΕΝΤ" , του Μάρτιν Σέρμαν, σε σκηνοθεσία Θεοδοσιάδη...τον έβλεπα στις τηλεοπτικές δουλείες του Κοκκινόπουλου - κόκκινος κύκλος, 11η εντολή - είχα ακούσει για μια καλή ταινία ¨ο γιος του Τσάρλυ" που είχε γράψει μαζί με κάποιον άλλο το σενάριο κι έπαιζε μαζί με τον Βουτσά και τον Γεωργίτση ...αλλά δεν είχε τύχει να γνωριστούμε από κοντά .
Την ευκαιρία μου την έδωσε.. ο μήνας Σεπτέμβρης ..που είναι ο μήνας των ..παιδικών σταθμών και των σχολείων., με όλα τα άγχη που φορτώνουν τους μεγάλους των ..μικρών.
Πήγα να τον συναντήσω και να συνομιλήσω μαζί του , ως υπεύθυνο από την δημοτική αρχή για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τη μέρα των αγιασμών που γίνονται στα σχολεία τη πρώτη μέρα λειτουργίας .Αυτός είναι ο λόγος που άργησε στο ραντεβού και ταυτόχρονα αυτός που τον είχε αναστατώσει .
«..συγγνώμη που άργησα ..αλλά είχα πάει στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου ..κάθε χρόνο επιλέγω να πηγαίνω εγώ εκεί …ξέρεις ..έχουμε άτομο με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια ..κάθε φορά που μιλάω… στους ήρωες, τα παιδιά και τους γονείς, που βρίσκονται μπροστά μου μού βγαίνει ένας λυγμός ,..ρε δάσκαλε …και με πλαντάζει έτσι μού ‘ρχεται του χρόνου να τον αφήσω να φύγει …έτσι ολόκληρο μπροστά στο κόσμο …για να ησυχάσω ..καταλαβαίνεις ..;;»
Έπειτα η κουβέντα πήρε το δρόμο της ..έτσι όπως εκείνη ήθελε …


Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 8

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community