Χρειάζεται μια επανάσταση που να αλλάξει τα βιώματά μας

Αποσπάματα λόγου του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΓΝΗΣΑΛΗ στο IlioupolisOnAir
Ο Bαγγέλης Μαγνήσαλης είναι ένας νέος, 17 χρόνων, μαθητής Γ Λυκείου, σε εκπαιδευτήριο, όπως λέει, της πόλης μας ,που γράφει μουσική και στίχους και φτιάχνει τραγούδια , όμορφα τραγούδια …Γνωστός στο χώρο του, με μια απαστράπτουσα σεμνότητα, γνώρισμα του πραγματικού καλλιτέχνη .

Συνομίλησα μαζί του, πριν μια βδομάδα, στην εκπομπή μου « κουβέντα να γίνεται » στο ilioupolis on air..και η συνομιλία μαζί του ήταν βάφτιση σε καθάριο νερό.

Όλη τη συνομιλία ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ, που έπαιξε ζωντανά μπροστά στο μικρόφωνο του σταθμού, θα είναι δυνατό να την ακούσετε σε λίγες μέρες, εδώ στο ilioupolisonline .


• Μου αρέσει να παίζω τα τραγούδια μου σε εκδηλώσεις που έχουν σκοπό πέρα από τη διασκέδαση να μας κάνουν να σκεφτούμε ..δηλαδή να προσδιορίσουμε ..να αναλύσουμε ..να επεξεργαστούμε…να ερμηνεύσουμε τα ερεθίσματα που μαζεύουμε από παντού μέσα στην πραγματικότητα που βιώνουμε και να δράσουμε …σκέφτομαι σημαίνει τελικά δρω.

Εγώ δε παίζω και δε γράφω μουσική …έτσι …επειδή μ’ αρέσει ο ήχος της κιθάρας…αυτό γίνεται για να βρω τι θέλω…για να συνδεθώ με την πραγματικότητα…δε μπορώ να περιοριστώ στα στενά όρια μιας παρτιτούρας ..κι αν υπηρετώ μια παρτιτούρα …θέλω αυτή να είναι η παρτιτούρα της σκέψης ..του προβληματισμού …της επανάστασης τελικά ..

Χρειάζεται μια επανάσταση που να αλλάξει τα βιώματα μας

Έχω "ρυτίδες" …και είναι γεννημένες από τις εικόνες ανθρώπων που ξαφνικά τους οδήγησαν μπροστά στο γκρεμό…ή όταν βλέπω πεινασμένους συμμαθητές να ζαλίζονται …

• Τώρα πια την πολιτική εμείς οι νέοι δεν την ακούμε σα λόγια μεγάλων που ξέρουν …αλλά την βιώνουμε πάνω μας σε όλο της το μεγαλείο

• Δε ξέρω πως έγινε και δε μπήκα στο καλούπι που μου προσφέρουν…για να το ξανασκεφτώ …δεν έχω μπει …;;;...δε ξέρω ..θα δούμε …αργότερα .

• Μας μιλάνε προεκλογικά για χάος …αλλά η ψήφος μας πρέπει να δημιουργήσει χάος …απαντώντας στο ερώτημα …χάος για ποιους…;;; γι’ αυτούς ή για μας ..;;.ένα άλλο ερώτημα που χρειάζεται απάντηση στις εκλογές είναι πως θα αποδυναμώσουμε αυτούς που μας έχουνε αποδυναμώσει

Στίχοι τραγουδιού του : «Τώρα μοιάζουν όλα τόσο σύνθετα , μα είναι τόσο απλά.. Ο μη έχων το χιτώνα τώρα, θα συνεχίσει να μην έχει ξανά..»

Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε μια χώρα

• Τα όνειρα μου ..είναι μια περίεργη υπόθεση ..θέλω, ρε γαμώτο, ένα κόσμο που θα καθοδηγείται από τη σκέψη πώς να προσφέρω περισσότερο για τους συνανθρώπους μου

Στίχοι τραγουδιού του: «..ψάχνω στεριά τα όνειρά μου να αράξουν , να φύγουν μακριά …ψάχνω στεριά να ακουμπήσω το χάδι που σου παίρνω κρυφά» ..

Έρωτας για μένα είναι τα πάντα …μα προπάντων να βλέπεις ανθρώπους ευτυχισμένους δίπλα σου

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community