Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις και μικρές ειδησούλες.

Ανακοίνωση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Ανακοίνωση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα


119120990 3222898667808143 4044900283800331699 n 1


? Στο περιβάλλον που κινείται η ελληνική κοινωνία και οικονομία, εν μέσω πανδημίας που καλπάζει, εν αναμονή γενικού lockdown, με πρόβλεψη για ύφεση 8% τουλάχιστον για το 2020, με 200 χιλιάδες νέους ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες σε αναστολή εργασίας, με μισθούς που μειώνονται και με τζίρο που καταρρέει για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει ευκαιρία και συντεταγμένα πλέον προχωρά σε σειρά «μεταρρυθμίσεων» μέχρι τα Χριστούγεννα παίρνοντας «μνημονιακή ρεβάνς» από την κοινωνία.

? Είναι πλεόν ερώτημα αν η κρίση του κορωνοϊού είναι για την κυβέρνηση μία υγειονομική κρίση από την οποία πρέπει ο λαός και η κοινωνία να βγούν όρθιοι και υγιείς με όπλο ένα ενισχυμένο ΕΣΥ και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όρθιες, ή αν τελικά αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πέρασμα νομοθετημάτων εν κρυπτώ και αναδιανομής υπέρ των λίγων και εκλεκτών.

? Εντός του παραπάνω πλαισίου, η κυβέρνηση με τον πτωχευτικό κώδικα νομοθετεί να χάνει ο κόσμος τα σπίτια του, να ρευστοποιείται πλήρως η περιουσία του ακόμη και να κατάσχονται τα μελλοντικά του εισοδήματα. Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα, καθώς επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς οικονομικής φυλακής αντιμετωπίζοντας ως στρατηγικούς κακοπληρωτές όλα τα φυσικά πρόσωπα. .

? Ο νέος κώδικας καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού αυτή θα χάνεται μαζί με την υπόλοιπη περιουσία των δανειοληπτών που πτωχεύουν, καταργώντας κάθε ευκαιρία σε ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό, σε έναν επαγγελματία, να σταθεί στα πόδια του. Ακόμα και ο ευάλωτος πολίτης, το ευάλωτο νοικοκυριό, αφού χάσει το σπίτι του, θα μπορεί να το νοικιάσει καταβάλλοντας ενοίκιο για 12 έτη. Αν μέσα σ’ αυτά τα 12 έτη καθυστερήσει παραπάνω από 3 ενοίκια, θα επέρχεται έξωση, ενώ για να επαναγοράσει το σπίτι του θα πρέπει να καταβάλει την συνολική εμπορική του αξία (!) κατα την στιγμή της συναλλαγής. Με λίγα λόγια η δήθεν δεύτερη ευκαιρία που διαφημίζει η κυβέρνηση για το πτωχευτικό, οδηγεί σε απώλεια όλης της περιουσίας του οφειλέτη, αλλά και των μελλοντικών του εισοδημάτων
❗️✅ Θεωρούμε πως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας σε τοπικό –και όχι μόνο- επίπεδο και επισημαίνουμε τον σοβαρό κίνδυνο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της Ηλιούπολης, καθώς θα έρθουμε όπως φαίνεται αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις, εν μέσω μάλιστα της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης. ▶️ Από αυτή την σκοπιά η κίνηση του Δήμου Ηλιούπολης, για την έναρξη λειτουργίας γραφείου ενημέρωσης δανειοληπτών είναι προς την σωστή κατεύθυνση και πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω, χωρίς να παραγνωρίζουμε τους περιορισμούς μιας τέτοιας προσπάθειας και χωρίς να ξεχνάμε ότι σκοπός όλων πρέπει να είναι η κατάργηση και η αντικατάσταση του νέου πτωχευτικού.

Το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης απέκτησε ίντερνετ σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

  1. Συγχαρητήρια, ένα μεγάλο μπράβο, στο πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης κο Ντέτσικα Κωνσταντίνο και στο Δήμαρχο Ηλιούπολης Χατζηδάκη Γεώργιο για την υποστήριξή του.

    Η αποφασιστικότητά του προέδρου να διακρίνει και να υλοποιεί στόχους, με ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ επεμβάσεις, έκανε πραγματικότητα την παροχή ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

    Η ενσύρματη επέκταση του τοπικού δικτύου σε ολόκληρο το σχολείο, με καλώδια σε κάθε Τάξη (LAN ) αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο εγκατάστασης για το ίντερνετ.

    Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός εσωτερικού intranet στο προσεχές μέλλον, δηλαδή η δημιουργία ενός εσωτερικού δικτύου διαμοιρασμού πληροφοριών, από τον καθηγητή Πληροφορικής, ώστε να ξεχωρίζει στην πρωτοπορία του. 

7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

"διαχειριση Απορριμμάτων - Ανακύκλωση" ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη

Η Δημοτική Κίνηση «Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» προσκαλεί τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη στις 26/2/2020, με θέμα:

 «Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση»

 Γιατί: Η Ηλιούπολη χρειάζεται ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο τοπικό σχέδιο διαχείρισης, που να τοποθετεί τις ανάγκες της πόλης πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον, με σαφή έμφαση στην αποκέντρωση και τη διαχείριση στην πηγή.

 Για μία πόλη καθαρή και πράσινη! Μας αφορά όλες και όλους!

 Πού: Άλσος Ηλιούπολης, αίθουσα Δ. Κιντής

 Ώρα έναρξης: 19.00

 Ομιλητές:

  1. Λίτσα Χατζηγούλα: Μέλος Σ.Ε. «Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» - Αρχιτέκτων Μηχανικός
  2. Θωμάς Μπιζάς: Μέλος του Δυτικού Μετώπου
  3. Σπύρος Νιάκας: Waste4Think Project, Δ. Χαλανδρίου

 Συντονίζει ο Γιώργος Τριανταφύλλου: Μέλος Σ.Ε. «Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη»

 
   

 

 
   

ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ"

ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ- ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗbiy dorean DIMOS ILIOUPOLIS IAN20 afisa NEW 1
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :

 Η ΘETIKH ΣKEΨH,
 Η AYTOΠEΠOIΘHΣH,
 Η ΔIAXEIPIΣH AΓXOYΣ,
 Η ΣYNAIΣΘHMATIKH NOHMOΣYNH,
 Η EΠIKOINΩNIA,
 Η ΓΛΩΣΣA ΤΟΥ ΣΩMATOΣ,
 Η ΔIEKΔIKHTIKOTHTA,
 ΟΙ ΔIAΠPAΓMATEYΣEIΣ
 Η ΣTOXOΘEΣIA KAI
 Η ΔIAXEIPIΣH XPONOY.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 10ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 10ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
Περισσότερα...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.
Περισσότερα...

Για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Ηλιούπολη 30/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

logo 1

Για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία


Μετά και την πρωτοβουλία που αναλάβαμε ως Κίνηση και την ανάδειξη του θέματος σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην πόλη, φαίνεται πως η νέα δημοτική αρχή αναγκάστηκε να ενεργοποιηθει. Υπενθυμίζουμε τι ζητούσαμε στην τελευταία ανακοίνωσή μας πριν από 10 και πλέον ημέρες:
Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Συνεργοί με την Ηλιούπολη

synergoi logo
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο προφήτης που γίνεται μητροπολίτης.

Μια ολοφάνερη, κατά τα φαινόμενα, επέκταση έλαβε χώρα σε εκκλησία της περιοχής. Ο προφήτης Ηλίας, μια μικρή εκκλησία άρχισε να μεταμορφώνεται σε ναό, στα όρια της Β' ζώνης προστασίας του Υμηττού, όπου απαγορεύονται εργασίες δόμησης.

Μετά τις πρώτες καταγγελίες διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες σταμάτησαν από το δασαρχείο και οι υπεύθυνοι της εκκλησίας έχουν κληθεί από τη Δημοτική Αρχή να επιδείξουν αν έχουν κάποια άδεια.

Πιθανολογούμε ότι δεν θα υπάρχει τίποτα και πως πρόκειται για μια αυθαίρετη πράξη, συνέχεια της αυθαιρεσίας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που εγκαινίασε δίπλα στον προφήτη Ηλία περιβαλλοντικό κέντρο. Αφού το έκανε ο δήμαρχος, γιατί να μην το κάνει και ο παπάς;

Καλούμε την τωρινή Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση παρανομίας, να πράξει τα δέοντα.

Άμεση κατεδάφιση όλων των παράνομων εργασιών στον προφήτη Ηλία.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη

logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΗΛΙΟΥ- πόλις, Ανθρώπινη Πόλη

για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία`

Γκρεμίστηκε το παραδοσιακό πανέμορφο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία εκεί στην πλαγιά του Υμηττού . Κατάφερε και επέζησε από τις φωτιές και σε μια καλοκαιρινή όπως φαίνεται νύχτα το εξαφάνισαν εκεί στη β ζώνη Υμηττού.

Ζητάμε η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και
1. να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για την παύση των εργασιών 2. να λάβει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της νομιμότητας 3. να φροντίσει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τι συνέβαινε στο βουνό τους προηγούμενους μήνες.

Καλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και Κινήσεις πολιτών της Ηλιούπολης να πάρουν θέση. Για εμάς το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σηματοδότησε την ίδια την πόλη και αποτελούσε ένα κόσμημα για το βουνό μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΗΛΙΟΥ- πόλις, Ανθρώπινη Πόλη για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΗΛΙΟΥ- πόλις, Ανθρώπινη Πόλη για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

61843748 2196337410464279 350239846956007424 n


Γκρεμίστηκε το παραδοσιακό πανέμορφο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία εκεί στην πλαγιά του Υμηττού. Κατάφερε και επέζησε από τις φωτιές και σε μια καλοκαιρινή όπως φαίνεται νύχτα το εξαφάνισαν εκεί στη β ζώνη Υμηττού.

Ζητάμε η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και

1.να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για την παύση των εργασιών

2.να λάβει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της νομιμότητας

3.να φροντίσει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τι συνέβαινε στο βουνό τους προηγούμενους μήνες.

Καλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και Κινήσεις πολιτών της Ηλιούπολης να πάρουν θέση. Για εμάς το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σηματοδότησε την ίδια την πόλη και αποτελούσε ένα κόσμημα για το βουνό μας.

Δημοτική Κίνηση Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη πόλη Δύο μέτρα και δύο σταθμά για το δασαρχειο, στον Προφήτη Ηλία της Ηλιούπολης…;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για το δασαρχειο, στον Προφήτη Ηλία της Ηλιούπολης…;

Στραβά μάτια.. νύχτα λέει κάποιοι χτίζουν..;
Κάποιοι αποφάσισαν να επεκτείνουν ένα ξωκλήσι ,το ξωκλήσι της νιότης μας ,το ξωκλήσι συμβολο του βουνού μας γιατί άραγε…;
Ποιος , τι, γιατι .. ποιοι δεν τηρούν τους νόμους…;
Ούτε καρφί δεν αφήνει να μπει το δασαρχείο..κανονικα. Πηραν άδεια από που …;
Η Δημοτική Κίνηση Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη πόλη με τον Χρήστο Κοκκοτινη έκαναν σχετικά ερώτηση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Περιμενουμε απάντηση .

logo

Σελίδα 1 από 15

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community