Πολιτισμός

Η έκθεση του Νώντα Ρεντζή στο Εκθεσιακό Κέντρο

rentzisΣυνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση του Νώντα Ρεντζή στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023.
Είναι η 27η η ατομική έκθεση του Νώντα Ρεντζή και έχει τίτλο «ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ: άρτος, οίνος, έλαιον». Έργα που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές όπου όλες οι εργασίες γίνονταν με τα χέρια.

Περισσότερα...

'Αν-Ισορροπίες' στο ATTILIO Οικεία Τέχνη, στην Ηλιούπολη

ΒΥΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΛΗΣ ΦΩΤΟ ΕΡΓΟΥΌταν πενήντα χρόνια πριν, ο Αττίλιο Παπασιδέρης, ανοίγει στην Ηλιούπολη το πρώτο μικρό ATTILIO με «είδη οικιακής χρήσεως», δίνοντάς του το ιταλικής προέλευσης όνομά του, απόκτημα μητρικής καταγωγής, κανείς δεν θα πίστευε πως σε πείσμα των καιρών , το μακροβιότερο και πλέον ιστορικό κατάστημα της περιοχής, συνεχίζει στα χέρια των δυο κοριτσιών του, της Λουκίας και της Μίνας, μια οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση που σπανίζει.

Περισσότερα...

Η έκθεση Κεραμικής και Ψηφιδωτού της Live Cities κοσμεί το εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (update)

Έκθεση κεραμικής και ψηφιδωτούΜια έκθεση υψηλού επιπέδου που σπάνια βλέπει η Ηλιούπολη είναι η άποψη των επισκεπτών της έκθεσης την μέρα των εγκαινίων, που έγιναν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Έκθεση παλιάς φωτογραφίας στο Λευκαδίτικο Στέκι

 παλιάς φωτογραφίας Λευκαδίτικο ΣτεκιΧρόνος ο πάντων πρόγονος.

          Τα λόγια αυτά του Πίνδαρου μας φέρνουν το χρόνο πίσω και τις μνήμες μας στη Λευκάδα μας.

          Είναι μεγάλη χαρά για μας η φιλοξενία της έκθεσης παλιάς φωτογραφίας με λευκαδίτικο περιεχόμενο της Μίρκας και Μαριάννας Ζακυνθινού στη Λευκαδίτικη Στέγη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τη 14η Ιανουαρίου μεσημέρι.

          Περισσότερα από τις δημιουργούς.....

Περισσότερα...

Ο κινηματογράφος στον "Ρυθμό Art Theater" τις Πέμπτες του Οκτωβρίου με επιμέλεια του Δημήτρη Καλαντίδη

afisaki cinemaΤις Πέμπτες του Οκτώβρη 4, 11, 18 και 25 στις 8 το βράδυ, με την ευγενική χορηγία της NEW STAR, ο Ρυθμός Art Theater θα προβάλλει σημαντικές ταινίες του Ελληνικού και Παγκόσμιου Κινηματογράφου.
Περισσότερα...

ΙΚΕΤΙΔΕΣ του Αισχύλου - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥ-πόλις

Screenshot 1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την εξαιρετική θεατρική παράσταση  ΙΚΕΤΙΔΕΣ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ, πραγματοποίησε το ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥ-πόλις, στις 29 & 30 Ιουνίου, στο ανοιχτό Δημ.Θέατρο της πόλης.

Περισσότερα...

"Αν θυμηθείς το όνειρό μου" ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ

syner polisΣτο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τη Συναυλία Αλληλεγγύης και Αγάπης με τίτλο «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τον καταξιωμένο Μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη και 80 χορωδούς .
Ήταν μια αισθητική απόλαυση, ένα οδοιπορικό ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια του Μίκη Θεοδωράκη με αξέχαστα τραγούδια που όλοι μας τραγουδήσαμε, με τους χορωδούς και την καταπληκτική Σολίστ Μέτζο Σοπράνο Ελένη Δάβου που ξεσήκωσαν στην κυριολεξία τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε.
Οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν, ακόμα και από το υστέρημά τους, στη συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη των απόρων συνανθρώπων μας στην Ηλιούπολη.
Ευχαριστούν επίσης για τη στήριξη και βοήθεια τους, χορηγούς :
 τα Φροντιστήρια Κεφαλά,
 τις σχολές ξένων γλωσσών Αγνής Κατσιάνου
 το Παράρτημα του Εθνικού Ωδείου της Ηλιούπολης.
Επίσης ευχαριστούν, την ΕΡΤ που εμπιστεύεται τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ και είναι χορηγός επικοινωνίας στις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, τα Super Market Σκλαβενίτης που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας με σημαντική προσφορά τους σε τρόφιμα, καθώς και την ομάδα εθελοντών από τους «Σαμαρείτες» που παρευρέθηκαν κοντά μας για να συνδράμουν για παν ενδεχόμενο στην υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης>

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Διονύσιος Χαμαράκης
Ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της Δημοτικής παράταξης «Ηλίου πόλις Ανθρώπινη πόλη» Χρήστος Κοκοτίνης, ο Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», ο Δ. Πανταζόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης” οι πρώην Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Σεφτελής και Δ.Καλαντίδης , οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης και διαφάνειας, Μαρίνος Μπασούρης, παραβάλλοντος, ποιότητας ζωής και καθαριότητας, Γιάννης Ατζινάς, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, κα. Βούλα Αρσένη, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Καλαρρύτης και Γ .Πούλος , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης Κ. Πρωτοπαπαδάκης, ο Πρόεδρος των Λευκαδίων Β. Γεωργάκης, ο πρώην Υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης, η κα Δώρα Βαλασοπούλου ..

Η πρώτη φετινή ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης

20180114 201502Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ξεκίνησε τις προβολές της 30ης Χειμερινής Περιόδου 2017-2018 η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης στην κατάμεστη από τους φίλους της αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.
Περισσότερα...

Σεμινάριο για την Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου από την Κ.Λ.Η

e         klh


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης οργανώνουν εξειδικευμένο Σεμινάριο – Εργαστήριο 48 ωρών για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους εκείνους που οραματίζονται, με μέσον τη μεγάλη δύναμη της εικόνας, να δώσουν σάρκα και οστά σε μια ιστορία τους ειπωμένη με εικόνες στον κινηματογράφο ή/και στην τηλεόραση.
Περισσότερα...

Το Χειμερινό Πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης

back circleΣτις 14 Ιανουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ξεκινά το 30ό Χειμερινό πρόγραμμα προβολών της.
Οι ταινίες προβάλονται στο ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Μαρ. Αντύπα 134 και Σοφ. Βενιζέλου 100, Ηλιούπολη, κάθε Κυριακή στις 8μμ. Η είσοδος είναι ελέυθερη.
Περισσότερα...

Οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου τον Ιανουάριο του 2018

winterCinemaΤα έργα που θα προβάλει ο Δημοτικός Κινηματογράφος του Δήμου Ηλιούπολης στο Θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου τον Ιανουάριο του 2018 (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου) είναι τα παρακάτω. Οι προβολές είναι δωρεάν.
Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 43

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community