Το ΚΥΤ πάλι στο προσκήνιο

KYTKYT

Αρκετές μέρες πριν διενεργήθηκαν έργα από την ΔΕΗ πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ μετά από άδεια της νέας Δημοτικής Αρχής.


Οι εργασίες αφορούν υπογειοποίηση γραμμών ηλεκτροδότησης και πιθανότατα σχετίζονται με την «επένδυση» Λάτση στο Ελληνικό. Υπενθυμίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις του ΚΥΤ κρίθηκαν από Ολομέλειες του Συμβουλίου της Επικρατείας ως μη σύννομες και ότι είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον αφού το ΚΥΤ ανήκει σε προστατευμένη δασική έκταση στον Υμηττό. Έτσι το ΣΤΕ διέταξε την απομάκρυνση του ΚΥΤ απόφαση που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Αντί απομάκρυνσης όμως η ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ ζητά την αναβάθμιση του ΚΥΤ από 150ΚV σε 400 KV όπως γνωρίζουμε παρά τους διαχρονικούς αγώνες των πολιτών και φορέων της πόλης.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την παρούσα Δημοτική Αρχή που χορήγησε άδεια για τις εργασίες της ΔΕΗ χωρίς καμιά ενημέρωση, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι οι εργασίες σχετίζονται με το Ελληνικό και εξυπηρετούν την αναβάθμιση της ισχύος του ΚΥΤ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/04/2024 η Δημοτική Αρχή μετά την πίεση παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών έκανε ανάκληση της άδειας εργασιών πιθανόν άνευ αντικρύσματος αν οι εργασίες που απαιτούντο έχουν αποπερατωθεί. Επίσης ανακοινώθηκε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 30-04-2024 στο οποίο θα γίνει συζήτηση για το ΚΥΤ. Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να σταματήσουμε την πιθανή αναβάθμιση του ΚΥΤ αλλά και να επιδιώξουμε την απομάκρυνσή του, γεγονός που θα δικαιώσει τους πολυετείς αγώνες του λαού της Ηλιούπολης.

το εξώφυλλο ανεβαίνει... Σύρε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community