Εσωτερικαί Ειδήσεις με τους Ταξιδευτές

Η πολιτιστική ομάδα 'Ταξιδευτές' στο διαδικτυακό ραδιόφωνο IlioupolisOnAir αλλά και επι τω έργω..
Ο τίτλος είναι διτός. Αναφέρεται στο θεατρικό έργο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που τώρα παίζει η ομάδα των Ταξιδευτών αλλά και στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσαν στη Λούλα Χαρατσή η πρόεδρος των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ Βάσω Μακράκη και ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης.


Λελούδα Χαρατσή, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Βάσω Μακράκη, Γρηγόρης Σαϊτάς

Όπως μας είπε στο μικρόφωνο η Βάσω Μακράκη, η ομάδα ξεκίνησε το 2008 και ανέβασε το πρώτο της έργο το 2009. Ηδη έχει στο ενεργητικό της 7 παραστάσεις, με τελευταία τις ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Μάριου Ποντίκα, που παίζεται τώρα στο θεατράκι της ομάδας στην Τροίας 7 στην Ηλιούπολη.

Εκτός όμως από τη θεατρική ομάδα, στους Ταξιδευτές υπάρχει τμήμα φωτογραφίας με δάσκαλο τον Δημήτρη Τσεβά, γίνονται μαθήματα κατασκευών με δασκάλα την Λίλα Καραντώνη, υπάρχει τμήμα έκφρασης μέσα από το θεατρικό παιγνίδι με δάσκαλο τον Χρήστο Φουστέρη, αλλά και το εφηβικό θεατρικό τμήμα με δασκάλα την Φαίη Ψωμαδάκη.

Επίσης η Βάσω Μακράκη μας μίλησε για τη δράση συλλογής καπακιών από μπουκάλια. Η δράση αυτή γίνεται για την ενίσχυση των παιδιών της ΦΛΟΓΑΣ που άρχισε τον Αύγουστο και τελειώνει 1 Φεβρουαρίου με συμμετοχή του κόσμου από όλη την Ελλάδα.

Ώς προς τα θεατρικά δρώμενα, έγινε αναφορά στον ανταγωνισμό τη γοητεία αλλά και στην ομαδικότητα των ερασιτεχνικών ομάδων. Το θέατρο είναι αλκοολίκι συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, μεταφέροντας μιά φράση από έργο του Μάριου Ποντίκα.

Η επιλογή του έργου έγινε ομόφωνα από την ομάδα μετά από πρόταση του σκηνοθέτη ανάμεσα σε μια σειρά νεοελληνικών έργων.
Όπως είπε ο Κωνσταντίνος, το έργο είναι σπονδυλωτό, και περιλαμβάνει πολλά νούμερα, προβληματισμού και σάτυρας, με μηνύματα που αγγίζουν τη σημερινή εποχή. Εχει σκηνοθετηθεί σαν επιθεώρηση, χωρίς όμως τα περιττά τραγούδια και χορούς που συνήθως βαριόμαστε...Πήγαμε και είδαμε την παράσταση. Η ομάδα βελτιώνεται εκφραστικά χρόνο με το χρόνο και δείχνει οτι αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τη δουλειά της. Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος ταίριαξε πολύ ωραία τη σκηνοθεσία αλλά και τη διδασκαλία στο δυναμικό της ομάδας και το αποτέλεσμα είναι μια αξιόλογη παράσταση με επίκαιρα μηνύματα που συνιστούμε σε όλους τους συμπολίτες μας να τη δούν.

Οι παραστάσεις δίνοται Σάββατο και Κυριακή 1,12,18,19,25,26 Ιανουαρίου & 1,2,8,9 Φεβρουαρίου στις 9μμ. Κρατήσεις στο τηλ. 6979119986

Τη ραδιοφωνική εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

« ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» του Μάριου Ποντίκα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Αποστολίδου Κέλλυ
Βαμβόλης Δημήτρης
Θεοδωρακόπουλος Γιάννης
Καλογεράκου Ραφαέλλα
Κονταξάκης Μανώλης
Κουτρουμπής Γιώργος
Κωνσταντοπούλου Βάλια
Λούκα Βίκυ
Μακράκη Βάσω
Μάστορα Ανθή
Μυζίθρας Στέφανος
Πετρόπουλος Δημήτρης
Σταθάτος Σπύρος
Τουλιοπούλου Αλέκα
Τσαντάκη Νένα
Και η μικρή Αγγελική ΛούκαΜουσική επιμέλεια : Μιχάλης Τσίχλης
Φωτισμός : Φαίη Ψωμαδάκη
Μακιγιάζ : H Ομάδα
Κοστούμια/σκηνικά: H Ομάδα
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης ΘεοδωρακόπουλοςΓρηγόρης Σαϊτάς, Λελούδα Χαρατσή
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community