Κυριαρχούν οι παύσεις εργασιών στα λογιστικά γραφεία, παρά οι ενάρξεις επαγγέλματος

Ο Δημήτρης Πίσσας στον ilioupolisOnair
Ο Δημήτρης Πίσσας, , επιτυχημένος φοροτεχνικός της πόλης μιλώντας στην εκπομπή « στον ρυθμό της πόλης» του ilioupoliςOnair όπου έγινε προσπάθεια διερεύνησης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των κατοίκων της πόλης μέσω της πραγματικότητας ενός λογιστικού γραφείου , δήλωσε :

• Υπάρχει μεγάλη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος στα νοικοκυριά της πόλης

• Η ανεργία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και του χρόνου εκτιμά ότι θα είναι μεγαλύτερη.

• Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων , όπου αναφέρει πχ. ότι το εισόδημα των κατοίκων της Ηλιούπολης είναι κατά μέσο όρο 25.000 ευρώ , υποφέρουν από ένα δομικό πρόβλημα …αφού είναι δυνατόν το τεμαρκτό εισόδημα για ένα άνεργο που μπορεί να έχει σπίτι και αυτοκίνητο να φτάσει τις 20,000 ευρώ, που σε καμιά περίπτωση δεν κατοπτρίζει την πραγματική οικονομική του κατάσταση.• Κυριαρχούν οι παύσεις εργασιών στα λογιστικά γραφεία, παρά οι ενάρξεις επαγγέλματος.

• Οι ενάρξεις που γίνονται αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ( καφετέριες, ψιλικατζίδικα, γρήγορο φαγητό) και στηρίζονται, ως μια τελευταία λύση, στα τελευταία εναπομείναντα ίδια αποταμιευτικά κεφάλαια, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι τόσα όσα απαιτούνται για να συντηρήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τα επόμενα δυο χρόνια και έτσι παρασύρονται αρνητικά από το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων της όλης. και την κλειστή κάνουλα τραπεζικού δανεισμού.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης νέων επαγγελματιών , που ανακοινώνονται και πολυδιαφημίζονται, στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Κανένας από κείνους που δηλώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν έχει πάρει ούτε ένα « ζωντανό» ευρώ στα χέρια του.

• Τα έντυπα Α21 , που αφορούν το επίδομα τέκνων δεν έχουν εκκαθαριστεί με αποτέλεσμα οι οικογένειες που το δικαιούνται να μην έχουν εισπράξει ακόμα το επίδομα για το 2013. Οικογένειες των πάρα πολλών αλλοδαπών, ιδιαίτερα Αλβανικής καταγωγής, που κατοικούν και δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια πια στη πόλη δεν δικαιούνται επίδομα τέκνων , αφού τελικά τα παιδιά τους δε φέρουν την ελληνική υπηκοότητα ανεξάρτητα αν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας.

• Το επίδομα θέρμανσης για μια κατοικία 60 τ.μ είναι μόνο 163 ευρώ και ελάχιστοι έχουν υποβάλει αιτήσεις, σε αντίθεση με αυτά που ανακοινώνονται από το Υπουργείο.

Στις εφορίες επικρατεί μια χαοτική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού  (υπάρχουν τμήματα με έναν υπάλληλο για να εξυπηρετηθούν χιλιάδες πολίτες) , αλλά και λόγω της πολυνομίας - της πολυπλοκότητας των νόμων , των εγκυκλίων της τελευταίας στιγμής και των ξαφνικών αλλαγών στη διαδικασία. Η κάθε εφορία ακολουθεί δικιά της « πολιτική» , αλλά πολλές φορές και ο κάθε υπάλληλος της εφορίας λειτουργεί όπως εκείνος προσωπικά καταλαβαίνει και ερμηνεύει τους νόμους και τις διατάξεις.

Ο κος Πίσσας ήταν , επί Δημαρχίας του κου Αναγνώστου, ο μικρότερος ηλικιακά εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοτικής Κίνησης.
Αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην Παράταξη που ηγείται ο κος Αναγνώστου είχε δηλώσει ότι :

Δεν γνωρίζει αν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία να εκπροσωπείται από τη Νέα Δημοτική Κίνηση υπό τον κ. Αναγνώστου ή να τη στηρίζει

• Δεν είναι έτοιμος να απαντήσει αν θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος αφού η εμπειρία του από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι ο Σύμβουλος καταντά απλά ψηφοφόρος των αποφάσεων του εκάστοτε Δημάρχου και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει πραγματικά τους κατοίκους που με την ψήφο τους τον φέρνουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community