Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Αρετούσα Τακτικού, Φωφή Καστανάκη, Νάντια Καπατσώρη, Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος, Λούλα Χαρατσή, Γρηγόρης Σαϊτάς, Έφη ΜαρκουλάκηΑρετούσα Τακτικού, Φωφή Καστανάκη, Νάντια Καπατσώρη, Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος, Λούλα Χαρατσή, Γρηγόρης Σαϊτάς, Έφη Μαρκουλάκη
Έτσι που σκρόλαρα στο facebook πήρε το μάτι μου μια δημοσίευση για μια σειρά συνεντεύξεων των υποψηφίων δημάρχων της Ηλιούπολης με τίτλο 'Μια ανάσα πριν τις εκλογές' και σταμάτησα.
Ήταν στο Atommyc Radio απο τον Αλέξανδρο Ζούμπα, και θυμήθηκα λίγο τα παλιά.

Το 2014, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης IlioupolisOnair, στο οποίο ήταν τότε και ο Αλέξανδρος επιμελητής μουσικής εκπομπής, είχε οργανώσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης με τίτλο 'Μίλα στο μικρόφωνο του IlioupolisOnAir'. Είχαμε μεταφέρει το ραδιόφωνο μέσα στην κεντρική πλατεία και το στεγάσαμε σε ένα τροχόσπιτο που νοικιάσαμε. Από εκεί γίνονταν οι εκπομπές επι τρείς ημέρες. Καλεσμένοι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των επιμελητών του σταθμού.
Είχαμε και ένα κιόσκι, και ένα μικρόφωνο για τους πολίτες για να πεί ο κάθε ένας την άποψή του που ακούγονταν μέσω του σταθμού αλλά και έξω στην πλατεία.

Το τροχόσπιτο σταθμός και το κιόσκιΤο τροχόσπιτο σταθμός και το κιόσκι
Ήμασταν μια γροθιά, να βρούμε χορηγούς, τροχόσπιτο, να στήσουμε τα κιόσκια, το σταθμό, τα ηχητικά έξω στην πλατεία, να οργανώσουμε τις συνεντεύξεις με τους καλεσμένους υποψήφιους δημάρχους. Είχαμε όραμα, θέληση, δύναμη, νοιώθαμε ελεύθεροι. Όλα πήγαν καλά και όταν τελειώσαμε είχαμε όλοι ένα φοβερό αίσθημα ικανοποίησης.

Το ελεύθερο αυτό ραδιόφωνο σήμερα το στερείται η πόλη. Αλώθηκε από τον ίδιο του τον Δήμο που καπηλεύτηκε την ιδέα των εκπομπών από πολίτες και φορείς και αφαίμαξε το δυναμικό του. Η καπηλεία συνεχίζεται και σήμερα. Όμως παρά τη χρηματοδότηση των 15-17.000 ευρώ κάθε χρόνο για το ιμιτασιόν ραδιόφωνο, δεν μπορεί να φτάσει το IlioupolisOnAir ούτε στο νυχάκι.  Γιατί δεν μπορεί να είναι ελεύθερο, είναι του κάθε δημάρχου!

Βλέποντας την επανάληψη της ιδέας των συνεντεύξεων των υποψηφίων δημάρχων, έστω και σε μια πιό light version τώρα από τον Αλέξανδρο, λογικό ήταν να μου έρθουν στο μυαλό οι παλιές οι δόξες.
 Συγχαρητήρια Αλέξανδρε για την ενέργεια αυτή και σ ευχαριστώ που με γύρισες λίγο πίσω!

Η Φωφή Καστανάκη παίρνει συνέντευξη από την Τασία ΤσατσούληΗ Φωφή Καστανάκη παίρνει συνέντευξη από την Τασία Τσατσούλη

  mila

 

Ο Φώτης Χρυσουλάκης μιλά στο μικρόφωνο του IlioupolisOnAirΟ Φώτης Χρυσουλάκης μιλά στο μικρόφωνο του IlioupolisOnAir

 

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community