Ήττα ή διάλυση;

rantanplanrantanplan
Η ζωή δεν είναι όπως τα παραμύθια να ξεκινάει με "μια φορά κι ένα καιρό" καταλήγοντας μετά από πολλά στο "ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Βλέπω μετά τον δήμαρχο, τα υπόλοιπα μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, να αναγνωρίζουν ως όφειλαν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.

Μια κανονική παράταξη που θα προσπαθούσε να διαχειριστεί μια πόλη, που δεν θα τα κατάφερνε, μπορούσε να χάσει και να περάσει στη θέση της αντιπολίτευσης. Όμως μια παράταξη ανακατεμένη, με την αναστάτωση που δημιούργησε, με κατηγορίες ότι προσπάθησε να στήσει ένα οικονομικό σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, με την ανικανότητα που τη χαρακτήρισε, μπορεί να βρεθεί στην αντιπολίτευση; Να κάνει τι από εκεί; Να προσπαθήσει να επανακάμψει πάλι μετά από πέντε χρόνια; Ούτε σε όνειρα δεν συμβαίνουν αυτά. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο Χατζηδάκη, να κατέχει τα κλειδιά κάθε μηχανισμού της πόλης, συντρίφτηκε κάτω από το πελώριο βάρος της ανικανότητας του και της αδιαφάνειας με την οποία διοίκησε. Θεωρώ βέβαιο ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του δημοτικού συμβούλου που κατέχει, δημιουργώντας συνθήκη αυτοδιαλυσης της παράταξης του. Ποιός είναι αυτός που θα ήθελε να ηγηθεί μιας παράταξης με την παρακαταθήκη του μηδενός που θα την αφήσει ο κ. Χατζηδάκης, κυρίως με ποιον τρόπο θα την ξεπλύνει πάλι στα μάτια της κοινωνίας της Ηλιούπολης. Τα γεγονότα θα οδηγήσουν σε νέους δρόμους, νέες συνθέσεις, νέα πρόσωπα και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συμμετέχουν μέσα σε αυτά, τα πρόσωπα που διοίκησαν επί Χατζηδάκη ή τουλάχιστον κάποια από αυτά.

Η Πλατφόρμα

Η στάχτη της είναι σε κοινή θέα καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το σπίρτο που οδήγησε στην ανάφλεξη της. Είναι ήδη καμμένη και παρελθόν καθώς τίποτα από αυτήν δεν ανήκει στα ανακυκλώσιμα είδη. Η εθελούσια έξοδος τους από την πολιτική,δεν επιτρέπει σε κανέναν τους να ασχοληθεί πάλι με τα κοινά της πόλης. Το ερώτημα της συγκάλυψης του σκανδάλου που επιχειρήθηκε να στηθεί στην πλάτη της πόλης τους βαρύνει συνολικά, αμετάκλητα ,για πάντα. Κανείς τους δεν θα καταφέρει για τα επόμενα πέντε χρόνια, όχι να εκλεγεί, αλλά ούτε θέση θυρωρού να έχει. Το νικηφόρο σχήμα,με το προοδευτικό πρόσημο του κ. Ψυρροπουλου, συνέτριψε το δικό τους,το εξαθλιωμένο,το λασπερο,την θολούρα. Θεωρούνται όλοι αναξιόπιστοι χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα ώστε να επιχειρήσουν κάτι άλλο. Είναι άξιο λόγου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν τον κομματικό μηχανισμό της πόλης, από χθες κάνουν λόγο ότι έχασαν την Ηλιούπολη, ενώ η βάση ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε την δική τους ήττα. Το σκίτσο με τον Ρα τα πλαν δικαίως τους ανήκει και τους χαρακτηρίζει.

Οι νέοι

Τι θα παραλάβει ο κ. Ψυρροπουλος δεν γνωρίζω. Θα έχει σοβά ο τοίχος ή θα λείπει; Θα δούμε αν και η τελευταία βδομάδα έδειξε ότι δεν τοχει σε τίποτα ο κ. Χατζηδάκης να αφήσει καμμένη γη στον επόμενο. Όπως και ότι και να βρει πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Καλή επιτυχία σε αυτόν και την ομάδα του.

Θεωρώ ότι θα χρειαστεί κάποιος καιρός να μπούνε σε σειρά, αν μπούνε, κάποια πράγματα.

Τίτλοι τέλους

Πάμε για άλλα τώρα. Θεωρώντας ότι έπρεπε σε όλη τη διάρκεια της θητείας Χατζηδάκη να διορθώσω και προσωπικά πολιτικά σφάλματα, καθώς βρέθηκα στη θέση να ευνοησω μια τερατογένεση, θεωρώ πως το έφτασα με επιτυχία μέχρι το τέλος. Προσπάθησα πολύ, έγραψα πολλά ενώ κάποτε δεν έγραφα τίποτα. Οι δημοσιεύσεις μου στα τοπικά μέσα ήταν αμέτρητες, θέλω να πιστεύω ότι βοήθησαν την πόλη,δεν την κούρασαν ότι έπιασαν τόπο. Αυτό θα σταματήσει, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους νέους μαζί με παλιότερους, να πάρουν το χρόνο τους μήπως και στηθεί κάτι σοβαροτερο. Αν δεν ξαναγράψω ποτέ θα σημαίνει ότι τα κατάφεραν. Τους το εύχομαι, θα βλέπω και θα παρακολουθώ τι κάνουν.

Όσο για το τέρας που έγραψα παραπάνω, κάποια στιγμή της ζωής, έβαλα στην τρύπα του νιπτήρα το δάχτυλο και ο νιπτήρας άρχισε να γεμίζει νερό,το σημείο που γεννήθηκε το τέρας. Τώρα απλά έβγαλα το δάχτυλο και το τέρας παρασύρθηκε μαζί με το νερό στον υπόνομο που είναι ο φυσικός του χώρος. Πλέον δεν με ενδιαφέρει η μοίρα του.

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community