Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου Ηλιούπολης όσον αφορά στην Ανακύκλωση

Κάδοι ανακύκλωσηςΚάδοι ανακύκλωσης

Στις 28 Απριλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε στον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη 4 καφέ απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας, με σύστημα πλύσης και απολύμανσης κάδων και 1.170 καφέ κάδους για χρήση τους στη συλλογή των οργανικών βιοαποβλήτων της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με το τότε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής «Ξεκινά μέσα στον Μάϊο η τοποθέτηση των καφέ κάδων για την συλλογή βιοαποβλήτων στα σημεία που προβλέπονται από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας, που επικαιροποιήθηκε το 2021, καθώς και η αποκομιδή των οργανικών αποβλήτων με τα νέα καφέ απορριμματοφόρα, που σταδιακά θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.
https://ilioupoli.gr/index.php/2022/04/28/xekina-amesa-to-programma-ton-kafe-kadon-gia-vioapovlita/

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η κατάσταση είναι απογοητευτική. Οι κάδοι παραμένουν εκτεθειμένοι στο Αμαξοστάσιο του Δήμου (ακόμη και σε χώρους εκτός των ορίων του), πλην ελαχίστων που έχουν τοποθετηθεί στις λαϊκές αγορές της πόλης από τις 31 Αυγούστου 2022.
Και τα καφέ απορριμματοφόρα μένουν ακινητοποιημένα στον ιδιο χώρο εκτός από το ένα που περισυλλέγει τα απόβλητα από τις λαϊκές αγορές.

Τότε, με δελτίο τύπου, η δημοτική αρχή μας ενημέρωνε ότι «Μια νέα εποχή σηματοδοτείται από την έναρξη του καφέ προγράμματος, που θα φέρει σημαντικά οφέλη για τον Δήμο μας:
• Τα οργανικά δεν θα καταλήγουν για υγειονομική ταφή στην χωματερή-XYTA, αλλά θα μετατρέπονται σε λίπασμα, προς χρήση των κατοίκων.
• Η μείωση των ποσοτήτων προς ΧΥΤΑ, θα φέρει σοβαρή εξοικονόμηση πόρων.
• Θα αυξηθούν σημαντικά οι επιδόσεις του Δήμου μας στην Ανακύκλωση.
• Θα βελτιωθεί γενικά η εικόνα της πόλης μας.»
https://ilioupoli.gr/index.php/2022/08/31/xekinise-i-topothetisi-kafe-kadon/

Μέχρι σήμερα, ούτε βελτίωση της εικόνας της πόλης έχουμε δει, ούτε εξοικονόμηση πόρων, ούτε λίπασμα έχει διανεμηθεί στους κατοίκους και δεν ξέρουμε αν έχει βελτιωθεί η εικόνα του Δήμου στην Ανακύκλωση. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης Αττικής το έτος 2021 βρισκόμασταν στην 51η θέση στο σύνολο των 66 Δήμων της Αττικής.

       Ο Πρόεδρος                    Η Γραμματέας
Στάθης Ψυρρόπουλος           Έλενα Καπίρη

 

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community