Με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση «Σύγχρονη, Προσβάσιμη και Ενεργειακά Αυτόνομη πόλη - Η Ηλιούπολη του 2030»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου μια ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη, Προσβάσιμη και Ενεργειακά Αυτόνομη πόλη - Η Ηλιούπολη του 2030», στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλο ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του «Είναι μία ιδιαίτερη μέρα για να έχετε όλοι ολοκληρωμένη εικόνα για το σχέδιό μας για την Ηλιούπολη που τόσο αγαπάμε και γι’ αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα. Χωρίς Καινοτομίες, χωρίς σύμμαχο την επιστήμη, η Ηλιούπολη δεν θα λάβει την θέση που της αξίζει. Για την επόμενη μέρα προετοιμαζόμαστε με τις κατάλληλες συμβουλές επιστημόνων.»… «Σας ευχαριστώ από καρδιάς που βρίσκεστε για μία ακόμα φορά στο πλευρό μας, σε μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση της δημοτικής μας παράταξης που αφορά στην επόμενη μέρα της πόλης μας, το πλάνο μας για μία προσβάσιμη, σύγχρονη και ενεργειακά αυτόνομη πόλη. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε στόχο να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία, με οφέλη που θα απολαμβάνουν οι συνδημότες μας από την πρώτη μέρα της διοίκησής μας.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώτος ομιλητής δρ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο οποίος αναφέρθηκε στη βιώσιμη κινητικότητα στις σύγχρονες πόλεις και στο υψίστης σημασίας έργο, για την Ηλιούπολη αλλά και όλο το λεκανοπέδιο, της Αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.

Ο δεύτερος ομιλητής δρ. Χάρης Δούκας, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε στις έξυπνες, βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις με χαρακτηριστικές πρακτικές που εφαρμόζουν πόλεις οι οποίες έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Την ημερίδα έκλεισαν ο κ. Μιχάλης Καλογιαννάκης, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τοπογράφων Μηχανικών και ο κ. Κώστας Κοντονίκας, Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και MSc EDE του University College London, οι οποίοι παρουσίασαν με διαδραστικό τρόπο πρακτικές εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι οι παρουσιάσεις είναι στη διάθεση της παράταξης για να ανέβουν στα κανάλια που διαθέτει αλλά και οι ίδιοι είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πόλης μας.

Την Εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινός, ο οποίος ευχήθηκε επόμενος Δήμαρχος Ηλιούπολης να είναι ο κ. Στάθης Ψυρρόπουλος.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η κ. Αναστασία Σιμητροπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου, ο κ. Θεόδωρος Μπόλλας πρώην Δήμαρχος Έλους Λακωνίας, ο κ. Γιάννης Πούλος Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης και πρώην Αντιδήμαρχος, ο κ. Θοδωρής Κατσαρός Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργυρούπολης - Ελληνικού, η κ. Ελισσάβετ Φελώνη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Άρης Φραγκιουδάκης Γραμματέας της Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», ο Λεωνίδας Πανιεράκης Γραμματέας της Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης - Ελληνικού, ο Νικόλαος Μαρέτσικος Μέλος της Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου-Ταύρου. Τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ματίνα Βρέκου.

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας
Στάθης Ψυρρόπουλος               Έλενα Καπίρη

 

12 712 7

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community