Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια του Νομού Αττικής Ντίνος Βρεττός, υπέβαλε ερώτημα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για το θέμα της αναστολής χορήγησης των οικοδομικών αδειών στον Υμηττό.
Υπενθυμίζουμε οτι ύστερα από το σκάνδαλο Μαγγίνα, ελήφθη απόφαση να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών εργασιών για οκτώ μήνες, περίοδος κατα την οποία θα επεξεργάζονταν προεδρικό διάταγμα ώστε να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Η περίοδος έχει λήξει και ούτε Προεδρικό διάταγμα βγήκε, αλλά ούτε δόθηκε παράταση της απόφασης.
Το κείμενο του βουλευτή έχει ως εξής:
Ντίνος Βρεττός
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Περιφέρεια Αττικής
ΕΡΩΤΗΣΗ
15/12/2008
Προς τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ
Θέμα : Παράταση αναστολής οικοδομικών αδειών και εργασιών στον Υμηττό
Τον Απρίλιο του 2008, μετά από αίτημα του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε απόφαση για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών στην προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού. Πιο συγκεκριμένα, η αναστολή αφορούσε τις περιοχές Μαρκόπουλο, Κορωπί, Γλυκά Νερά, αλλά και τμήματα της Γλυφάδας, της Ηλιούπολης, του Βύρωνα και του Παπάγου και είχε διάρκεια οκτώ μηνών. Μέσα σε αυτήν την περίοδο το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προχωρούσε στην τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 544/31.8.78, προκειμένου να μην υπάρχουν παραθυράκια ως προς την δυνατότητα δόμησης στην προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού.
Η περίοδος των οκτώ μηνών, έληξε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 ενώ η τροποποίηση του προεδρικού Διατάγματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ήδη η Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού, έχει ζητήσει παράταση της αναστολής των οικοδομικών αδειών και εργασιών.
Ερωτάστε κύριε Υπουργέ
Προτίθεστε να παρατείνετε την περίοδο αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι την ολοκλήρωση της τροποποίησης του Προεδρικού διατάγματος;
Ο ερωτών βουλευτής
Ντίνος Βρεττός