Επίθεση στο Δημαρχείο και τη Δημοτική Αστυνομία

Την Πέμπτη το βράδυ, ομάδα 20 περίπου αντιεξουσιαστών που φορούσαν κουκούλες και κράνη, με αφορμή τις δίκες δύο αναρχικών, έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του Δημαρχείου και στη συνέχεια κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του δημάρχου, αλλά και δύο υπηρεσιακά οχήματα της δημοτικής αστυνομίας.

Οι δράστες διέφυγαν πετώντας προκηρύξεις κατά του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας και ζητώντας την απελευθέρωση των αναρχικών.

 

Για το γεγονός, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος αλλά και η Αναρχική Αντιεξουσιαστική Κίνηση Ηλιούπολης.

Δελτίο Τύπου

O Δήμος Ηλιούπολης καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαΐου από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών, οι οποίοι κατέστρεψαν τρία δημοτικά αυτοκίνητα και πέταξαν μπογιές στην είσοδο του Δημαρχείου. 

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Χαράλαμπος Κολιοφώτης δήλωσε τα εξής:
«Καταδικάζουμε  οποιασδήποτε μορφής επίθεση και υπογραμμίζουμε ότι στο Δήμο μας δεν έχουν διαπραχθεί αντίστοιχα περιστατικά.
Έτσι κρίνουμε ότι αφορμές όπως δίκες αναρχικών μελών, ή ενέργειες και πράξεις παλαιότερων Δημοτικών Συμβούλων δεν δικαιολογούν τέτοιες ανάρμοστες και παράνομες επιθέσεις.
Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς είμαστε ένα από τα πιο φιλήσυχα, φιλόξενα και ασφαλή προάστια της Αττικής».

Γραφείο Τύπου, 23/5/2008

---------------------------------------------------------------

 

Ανακοίνωση

...«Οι όποιες παρεμβάσεις για να βοηθήσουν θετικά τους αναρχικούς φυλακισμένους και για να σπέρνουν την ουσία και όχι τον θόρυβο του θεάματος ανάμεσα στους δημότες (αφού αυτό είναι το επιδιωκόμενο), έχουμε την άποψη πως πρέπει να γίνονται μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που βοηθά τις κοινωνικές αντιστάσεις να διαχειρισθούν τα ίδια τους τα προβλήματα που προκύπτουν από το καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό μοντέλο εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων.
Δεν συμφωνούμε με την επίθεση στην δημοτική αστυνομία Π. Φαλήρου, δεν συμφωνούμε με την χθεσινή επίθεση στο δημαρχείο Ηλιούπολης, δεν συμφωνούμε με κινήσεις που στο όνομα της αλληλεγγύης στους συντρόφους Τσουραπά και Κοντορεβυθάκη ζημιώνουν και διαστρεβλώνουν τον αναρχισμό και συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην βαθύτερη καταδίκη και απομόνωση των αναρχικών φυλακισμένων και γενικότερα όλου του αναρχικού χώρου».
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community