Για αμαρτίες και «συμφωνίες» της προηγούμενης διοίκησης μιλάει ο Δήμος, 'για την ταμπακέρα τίποτα' ανταπαντά η ΗΛΙΟΥ-πόλις σχετικά με έγγραφο της ΚΕΔ

Για αμαρτίες και «συμφωνίες» της προηγούμενης διοίκησης μιλάει ο Δήμος σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του (στο IlioupolisOnline δεν έφτασε), σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης 'ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη' για μυστική συμφωνία ΚΕΔ - Δήμου . 

'Για την ταμπακέρα τίποτα' ανταπαντά η ΗΛΙΟΥ-πόλις'.

 

Τα κείμενα έχουν ως εξής:

το κείμενο του Δήμου:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ – ΠΟΛΙΣ» δημοσίευμα με τίτλο : «Ποιοι διαπραγματεύονται τη δημόσια περιουσία».

Το δημοσίευμα αυτό, όχι μόνο δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, αλλά κυρίως παρέχει αναληθείς, συκοφαντικές και αποπροσανατολιστικές πληροφορίες, που θίγουν το πρόσωπο και τους αγώνες του Δημάρχου Ιωάννη Αναγνώστου και αδικεί κατάφωρα τους αγώνες του λαού και του Δήμου της Ηλιούπολης για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας. Το χειρότερο όμως είναι, ότι περιλαμβάνει προσβλητικούς υπαινιγμούς. Υπαινιγμούς που πέφτουν όμως στο κενό, γιατί ο λαός της Ηλιούπολης γνωρίζει καλά, ότι ο Δήμαρχός του και η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε και αγωνίζεται, ώστε τα οικόπεδα του δημοσίου που με τόσους αγώνες καταχτήθηκαν, να περιέλθουν στα χέρια του ίδιου του λαού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σε ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους απόλαυσης και αναψυχής και όπου χρειάζεται χώρους για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών.
 Γνωρίζει ακόμα ο λαός της Ηλιούπολης ότι τέτοια δημοσιεύματα, όχι μόνο δεν προοιωνίζονται καλό, αλλά αντίθετα υπονομεύουν τις προσπάθειες που πρέπει να είναι κοινές, ανεξάρτητα από παραταξιακές διαφορές ή διαφορετικές προσεγγίσεις, ώστε ο στόχος εν τέλει να επιτευχθεί, προς όφελος κυρίως των παιδιών μας.
 Το δημοσίευμα αποκρύπτει επίσης, ότι με σύντονες και μαχητικές ενέργειες του Δημάρχου Ηλιούπολης Ιωάννη Αναγνώστου, μαζί με τους Δημάρχους Αργυρούπολης Δημήτρη Ευσταθιάδη και Αλίμου Θάνου Ορφανού, ο Δήμος  επέτυχε το κορυφαίο αποτέλεσμα, να ασκηθεί επιτέλους ποινική δίωξη σε βάρος των κληρονόμων Νάστου για απάτες σε βαθμό κακουργήματος και να είναι σήμερα κατηγορούμενοι, για πρώτη φορά στην ιστορία των πολύχρονων αγώνων για τη δημόσια περιουσία. Και αντί αυτή η θετική εξέλιξη να συνενώσει, να ομονοήσει και να χαροποιήσει όλους τους Ηλιουπολίτες και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας, το δημοσίευμα αυτό να δίνει την απατηλή εντύπωση ότι οι Ηλιουπολίτες και οι παρατάξεις που τους εκφράζουν, είναι διχασμένοι. 
    Είναι απαράδεκτο να αφήνονται υπονοούμενα για τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, εν γνώση αναληθή.
    Είναι απαράδεκτο να υπονομεύεται με τον τρόπο αυτό ο κοινός μας αγώνας.
    Είναι ανεπίτρεπτο με τρόπο επιπόλαιο, δημοσιεύματα τέτοιου τύπου, να δημιουργούν κενά στην αρραγή ενότητα που πρέπει να έχουμε μέχρι την τελική νίκη : την παραχώρηση στο λαό και στο Δήμο της Ηλιούπολης όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων κτημάτων της πόλης.
Σχετικά με το ανυπόγραφο έγγραφο της Κ.Ε.Δ., η Δημοτική Αρχή δεν θα χρεωθεί αμαρτίες και «συμφωνίες» της προηγούμενης διοίκησης  Ουδέποτε ο Δήμαρχος και η σημερινή Δημοτική Αρχή «αποπροσανατόλισαν», «συνομολόγησαν» ή προώθησαν «μυστικές μεθοδεύσεις» όπως αναληθώς γράφει το δημοσίευμα.
 Σχετικά με το ανυπόγραφο έγγραφο της Κ.Ε.Δ., η Δημοτική Αρχή δεν θα χρεωθεί αμαρτίες και «συμφωνίες» της προηγούμενης διοίκησης, αντίθετα προσπαθεί να επιλύσει με τον πλέον συμφέροντα, για το Δήμο και το λαό της Ηλιούπολης,  τρόπο τα χρονίζοντα προβλήματα και τις εκρεμμότητες που κληρονόμησε.
  Οι μέχρι σήμερα ενέργειές μας, ήταν και είναι πάντα στο φως, ενώπιον του λαού, γι’ αυτό και είχαν το παραπάνω μεγάλο θετικό αποτέλεσμα.
Επαναλαμβάνουμε :
Ο Δήμαρχος Ιωάννης Αναγνώστου αγωνίζεται και θα αγωνιστεί αταλάντευτα για την παραχώρηση στο λαό και στο Δήμο της Ηλιούπολης όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων κτημάτων.

Αυτό ζητούμε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα λιγότερο.
Τα δημόσια κτήματα – ελεύθεροι χώροι ανήκουν στο λαό και τη νεολαία της Ηλιούπολης.

 

 

το κείμενο δημοτικής κίνησης 'ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη':


                           ΓΙΑ ΤΗΝ “ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ” ΤΙΠΟΤΑ

 

  Σε  ανακοίνωσή μας για την συνάντηση Δήμου – ΚΕΔ, ο Δήμαρχος απάντησε με δελτίο τύπου.

Ένα δελτίο οπού είναι εμφανής η ανησυχία του μετά  τις αποκαλύψεις για μυστικές συμφωνίες.

Αν αυτή η απάντηση, που  θυμίζει άλλες εποχές, θεωρεί ότι τον εξιλεώνει στα μάτια και τις αγωνίες των συμπολιτών μας, κάνει μεγάλο λάθος.

Για την “ταμπακέρα” κ. Δήμαρχε. Για την ουσία των καταγγελιών θέλουμε απαντήσεις

Για την “ταμπακέρα” κ. Δήμαρχε. Για την ουσία των καταγγελιών θέλουμε απαντήσεις.

 

     Ρωτάμε:

     Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο δήμαρχος της πόλης την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου της ΚΕΔ;

     Και αν μεν το γνώριζε γιατί το απέκρυπτε;

     Αν όμως δεν το γνώριζε ή εάν δεν ενημερώθηκε ο ίδιος προσωπικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τότε φέρει ο ίδιος ατόφια την ευθύνη για τη δυσλειτουργία της Διοίκησης. Το έγγραφο αυτό   παρουσιάστηκε  στην συνάντηση με την ΚΕΔ και

 ήταν υπ’όψιν υπαλλήλου του Δήμου.

     Επίσης ρωτάμε, τώρα που γνωρίζει το έγγραφο και τις διαθέσεις της ΚΕΔ

 Τι πρόκειται να κάνει;

 Τι εννοεί όταν λέει «…προσπαθεί να επιλύσει με τον πλέον συμφέροντα για τον   Δήμο και τον λαό τρόπο τα προβλήματα…».

 Συμφωνεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί για οριστικά παραχωρητήρια  ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των οικοπέδων, που ανήκουν στους Ηλιούπολιτες;

Αυτή είναι η ουσία κ. Δήμαρχε.

 

 Ηλιούπολη 9-4-2008

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη


 

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community