Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/1/2006 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Σχολείου πολίτες και φορείς των Δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης αποφάσισαν την επαναλειτουργεία της Διαδημοτικής Επιτροπής που είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες των κατοίκων της Ηλιούπολης και Αργυρούπολης του 2002-3 για την αποτροπή λειτουργίας σταθμού μετασχηματισμού 400/150KV στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Ύστερα και από την ευνοϊκή απόφαση του ΣτΕ το καλοκαίρι του 2005 (υπάρχει στα 'Ντοκουμέντα' της πύλης), το οποίο ορίζει ως παράνομες τέτοιου είδους εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Β΄ζώνη Υμηττού και διατάσσει την απομάκρυνσή τους, και καθώς η ΔΕΗ δεν φαίνεται διατεθειμένη να εφαρμόσει την απόφαση, οι πολίτες αποφάσισαν την επαναλειτουργία της Διαδημοτικής με στόχο να διεκδικήσουν την εφαρμογή της απόφασης.
Αντιπροσωπεία Δήμων Ηλιούπολης - Αργυρούπολης και Διαδημοτικής (το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης είχε αποφασίσει και πιέσει για ραντεβού) θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη 25/1/2006 τον υπουργό Ανάπτυξης Γεώργο Σιούφα προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης και να θέσει το αίτημα της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ.
Η διαδημοτική θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκτιμήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της.
Τις θέσεις της Διαδημοτικής μπορείτε να τις διαβάσετε στις 'Θέσεις και Κριτικές'.
το εξώφυλλο ανεβαίνει...Σύρε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση