Επιτέλους μπορούν να πληρωθούν οι καθαρίστριες των σχολείων που έχουν σύμβαση με το Ε.Ι.Ν.
Μετά από αυτό όπως δήλωσε δεν συντρέχει άμεσος λόγος για να συνεχισθεί η αποχή των καθαριστριών από τα καθήκοντά τους.
Δήλωσε ότι το θέμα θα έπρεπε να είχε λυθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δηλαδή τον Σεπτέβρη το 2010, όμως γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αφορούν το Ίδρυμα και όχι το Δήμο, καθυστέρησαν τη λύση του.
Μετά από ερωτήσεις πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος δεν θα είχε πρόβλημα να ενισχύσει με δικά του κονδύλια τις Σχολικές Επιτροπές, με το σχετικά μικρό ποσό που απαιτείται για να λυθεί το άμεσο οικονομικό πρόβλημα που βιώνουν οι εργαζόμενες, πρακτική που παλιά γινόταν, αλλά με τις νέες διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού των ΟΤΑ, που μπήκαν σε εφαρμογή από 1/1/2011, αν το έκανε θα είχε έντονα προβλήματα από νομική και δικαστική άποψη.
Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι την ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος την έχει καθαρά και απόλυτα το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, φορέας, που από το Υπουργείο Παιδείας, έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση των συμβάσεων και την οικονομική κάλυψη των καθαριστριών που υπογράφουν Σύμβαση μαζί του, μέσω των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον Πρόεδρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης κ. Αραμπατζή Δημήτρη.
Αφού ο Δήμος δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα ,που το παρέλαβε από την προηγούμενη δημαρχιακή αρχή, μια που δεν είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις όταν έπρεπε, η νέα διοίκηση και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος προσωπικά, μας απέδειξε με έγγραφα, ότι είχε επιληφθεί του θέματος, από τον Γενάρη του 2011, πιέζοντας το Ίδρυμα να δώσει λύση ως όφειλε.