Χάσαμε τη Λούλα Stop! (ή γιατί ζήτησα την απομάκρυνσή της από την Live Cities IlioupolisOnline AMKE)

Lelouda CharatsiΕπειδή η απομάκρυνση της Λούλας Χαρατσή απο την Live Cities ΑΜΚΕ (IlioupolisOnline), βασικής συνεργάτιδός μου πάνω από δεκαετία,  ύστερα από δική μου πρόταση, εγείρει ερωτήματα σε κάποιους, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:
Σε συνάντησή μου μαζί της την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στο χώρο μας στη Σκουφά 6, της ζήτησα να υποβάλει επιστολή παραίτησης από μέλος της μη κερδοσκοπικής, με αφορμή την υποψηφιότητά της ως δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Χατζηδάκη. Υπέβαλλε την παραίτησή της στις 31 Ιουλίου.

Όπως της είχα αναφέρει και στο παρελθόν και τα συζητούσαμε, ο Χατζηδάκης έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο τη μη κερδοσκοπική όσο και εμένα προσωπικά. Παραθέτω εδώ ακόμη μία φορά δύο από τους πιο σοβαρούς λόγους:
- Ο Χατζηδάκης, ως δήμαρχος, συνέχισε τη χρηματοδότηση του ‘δημοτικού ραδιοφώνου’ (μια αντιγραφή του IlioupolisOnAir) το οποίο στήθηκε επί δημαρχίας Βαλασόπουλου που χωρίς ίχνος ηθικής υφάρπαξε την ιδέα μου, δηλαδή ενός ραδιοφώνου τοπικού χαρακτήρα με εκπομπές από τους ίδιους τους πολίτες. Με το γιουρούσι που ακολούθησε στους επιμελητές εκπομπών του IlioupolisOnAir, το αποτέλεσμα ήταν αυτό να φθίνει σταδιακά και μετά από 8-9 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, τελικά να κατεβάσει τους διακόπτες η μοναδική ανεξάρτητη ραδιοφωνική φωνή στην Ηλιούπολη, στην οποία είχες εκπομπές και η ίδια η Λούλα.
- Σε προσωπικό επίπεδο δε, ο Χατζηδάκης ως αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης επί δημαρχίας Βαλασόπουλου, στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου 2, ‘έβαλε το χέρι του’ σε διαγωνισμό του Δήμου για εγκατάσταση 2 δημόσιων WiFi ώστε να μην κερδίσω εγώ τον διαγωνισμό (ύψους περίπου 7.000€), ως ελεύθερος επαγγελματίας Πληροφορικής που ήμουν τότε. Έκτοτε δεν ξανασυμμετείχα σε διαγωνισμό του Δήμου για ευνόητους λόγους.

Ύστερα λοιπόν από 12 χρόνια συνεργασίας της Λούλας Χαρατσή μαζί μου και νόμιμο μέλος της μη κερδοσκοπικής με την τροποποίηση του καταστατικού το 2020, έστω και τυπικά -χωρίς αρμοδιότητες, η επιλογή της να τοποθετηθεί στο πλευρό του Χατζηδάκη τη θέτει αυτόματα απέναντι από την LiveCities - IlioupolisOnline και την καθιστά εχθρό της.

Για παράδειγμα, στο θέμα του ραδιοφώνου, σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Χατζηδάκη, θα αναγκαστεί να υποστηρίξει την ετήσια έγκριση δαπάνης (περίπου 14 χιλιάδες ευρώ χρήματα πολιτών) για τη λειτουργία του κλεμμένου ραδιόφωνου – μαιμού του δημάρχου. Θα υποστηρίξει δηλαδή ότι αντί ο κάθε δήμαρχος να ενισχύει τις πρωτοπόρες ιδέες για την πόλη και να επιβραβεύει τους συντελεστές τους αυτός πρέπει να τις υφαρπάζει ξεδιάντροπα για τη δική του προβολή χρησιμοποιώντας μάλιστα τα χρήματα των πολιτών. Ο δε επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να συνεχίζει να υποστηρίζει την υφαρπαγή.

Ένας ακόμη λόγος, αξιοπιστίας αυτή τη φορά, είναι ότι όταν την ρώτησα αν θα βάλει υποψηφιότητα με τον Χατζηδάκη, δε με σεβάστηκε και μου είπε ΨΕΜΜΑΤΑ ότι δεν θα μπει υποψήφια.  Φανταστείτε λοιπόν οτι η συνέχιση παρουσίας μεσα στους κόλπους της μη κερδοσκοπικής ενός αναξιόπιστου ατόμου με αλλότρια συμφέροντα, είναι σα να τρέφεις φίδι στον κόρφο σου. Η μετάλλαξή της βέβαια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα τελευταία χρόνια (όταν έτρεχαν εξελίξεις κάπου κοντά) παρατήρησα την ουδετερότητά της σε κάποιες σκέψεις μου χωρίς όμως να δώσω ιδιαίτερη σημασία. 

Οδυνηρό μεν αλλά ήταν πλέον ευνόητο ότι οι δρόμοι μας έπρεπε να χωρίσουν. Εκτιμώ βαθύτατα την προσφορά της και την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που για τόσα χρόνια δούλεψε αφιλοκερδώς για την επίτευξη των στόχων του IlioupolisOnline αλλά στήριξε κι εμένα προσωπικά.

Καλή μας συνέχεια.

Γρηγόρης Σαϊτάς
Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της
Live Cities AMKE

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community