8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8March8March
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί, από παραδοσιακή γιορτή του «ωραίου φύλου», σε επέτειο κοινωνικών διεκδικήσεων, πρωτίστως λόγω των δραματικών περιστατικών κακοποίησης που πλέον βγαίνουν στο φως, καθώς και λόγω της σύγχρονης αντίληψης ως προς τις μορφές συγκαλυμμένης βίας, που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως κανονικότητα.

Η Παράταξή μας ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ τιμά και στηρίζει τη γυναίκα στην κοινωνία: την εργαζόμενη γυναίκα, την αυτοαπασχολούμενη γυναίκα, τη γυναίκα μητέρα, την κακοποιημένη γυναίκα που δυσκολεύεται να σπάσει τον κύκλο της βίας και να βρει τη δική της ανεξάρτητη θέση στην κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό η Παράταξή μας σύστησε Τομέα Ισότητας, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα το Γυναικείο ζήτημα, ενώ έχει εντάξει στον προεκλογικό της προγραμματισμό τη δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου, στο οποίο θα παρέχεται νομική και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες - θύματα έμφυλης βίας και κακοποίησης.

Στο σχέδιό μας για την επόμενη μέρα στην πόλη έχουμε συμπεριλάβει και τη δημιουργία εκπαιδευτικής διαδικασίας με δημιουργικό τρόπο μέσω του τομέα Παιδείας της παράταξης μας, που θα παρουσιάζεται στα σχολεία της πόλης, προκειμένου τα παιδιά να διδάσκονται τον σεβασμό στη Γυναίκα και τον συνάνθρωπο από την πολύ μικρή ηλικία.

Με την ευχή η κοινωνία μας να λάβει τη φροντίδα, τον σεβασμό, την αρμονία και την παρηγοριά, που σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, και που χαρίζει απλόχερα η γυναικεία φύση.
Η προστασία της Γυναίκας δεν είναι θέμα γυναικείο, αλλά ζήτημα της Κοινωνίας που «σέβεται τον εαυτό» της».

       Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Στάθης Ψυρρόπουλος                Έλενα Καπίρη

 

 

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community