Θέσεις τιμητικές και άμισθες που πληρώνονται αδρά στο Δήμο

Θοδωρής Πολυζώης
email:sergdh[at]in.gr

Με το άρθρο 230 του Ν.3463/06 ορίζονται τα παρακάτω για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ των Δήμων : "Το αξίωμα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τιμητικό και άμισθο. Απαγορεύεται να παρέχεται αμοιβή στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για οποιαδήποτε υπηρεσία τους προς το ίδρυμα..."

Σύμφωνα με τον παρα πάνω Νόμο η ενασχόληση με τα κοινά των αιρετών δημοτικών συμβούλων που ορίζονται στα προεδρεία των ΝΠΔΔ, δεν μπορεί να είναι με αμοιβή αφού η ενασχόληση τους αυτή είναι εθελοντική και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε επαγγελματική τους δραστηριότητα. Και πολύ σωστά.

Όμως σε ένα σύστημα διοίκησης που τα πάντα έχουν σχέσεις ανταλλαγής, οι ενασχολούμενοι με τα κοινά μέσω του "συνδικαλιστικού τους οργάνου" (ΚΕΔΚΕ), πρότειναν στην Κυβέρνηση την ακύρωση του παραπάνω Νόμου, πρόταση που η Κυβέρνηση με Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) έσπευσε να υλοποιήσει.
Κι άσχετα αν μια Υπουργική Απόφαση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαθιστά και να ακυρώνει έναν Νόμο (γιατί είναι παράνομο), οι αμοιβές των Προέδρων και των Αντιπροέδρων των ΝΠΔΔ (και) στο Δήμο Ηλιούπολης (κι έχουμε κάμποσες τέτοιες θέσεις) είναι μια πραγματικότητα.

Τι κι αν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιούπολης ή εργαζόμενοι που απολύονται χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων τους, η Διοίκηση του Δήμου φρόντισε με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να καθορίσει μηνιαία "έξοδα παράστασης" 1200, 1400 € κλπ (χιλιάδες οικογένειες ζουν με λιγότερα χρήματα) σε αιρετούς δημοτικούς συμβούλους Προέδρους και Αντιπροεδρους των ΝΠΔΔ του Δήμου Ηλιούπολης.

Αμοιβή για τιμητικά και άμισθα αξιώματα ;
Ναι, χωρίς καμιά ντροπή και στο δικό μας Δήμο !

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community