'Μάνος Λοΐζος' και `My Number One`

Γρηγόρης Σαϊτάς, διαχειριστής της Πύλης
email:info[at]ilioupolisonline.gr

Αφού απολαύσαμε τη 'Μικρή Νυχτερινή Μουσική' του Mozart που ερμήνευσε η Συμφωνική Ορχήστα Νέων 'ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ' και ελληνική μουσική και τραγούδια από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μάνος Λοΐζος», ακούσαμε από το μικρόφωνο δια στόματος του μαέστρου κ. Γιώργου Σιωρά: « Και τώρα, εκτός προγράμματος η Αλεξάνδρα θα μας πεί το `My Number One` και μάλιστα καλύ τερα από την Παπαρίζου». Και βγήκε η κοπέλλα με στάμπα την ελληνική σημαία στο μακό μπλουζάκι και με τις ίδιες σχεδόν κινήσεις, με τη συνοδεία της λαϊκής ορχήστρας, μας παρουσίασε το τραγούδι που πρόσφατα 'δόξασε' την Eλλάδα στην Eurovision.
Οι περισσότεροι χειροκρότησαν, κάποιοι όμως μειδίασαν.

Που συνέβη αυτό; Μα, στην τελετή έναρξης της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ συνάντησης μαθητών Ηλιούπολης. Και για να τριτώσει το κακό, το τραγούδι παίχτηκε και στις εμφανίσεις της ορχήστρας στον Μαραθώνα και το Αλιβέρι.

Εκτιμώ βαθύτατα τον καθ όλα σεβαστό μαέστρο που επί χρόνια τώρα η συμβολή του στην αναβάθμιση του μουσικού πολιτισμού της πόλης είναι ανεκτίμητη.
Για μένα όμως η επιλογή της παρουσίασης αυτού του τραγουδιού, που δια στόματος των ίδιων των υπευθύνων της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision χαρακτηρίστηκε ως καθαρά εμπορικό προϊόν, θεωρείται επιεικώς άστοχη.

Γιατί:
1.υποβαθμίζει μιά τελετή έναρξης αφιερωμένη στον πολιτισμό, μία επίσημη τελετή που δίνει το στίγμα του πολιτιστικού προγράμματος, να παρακολουθήσουμε δηλαδή τα αποτελέσματα των προσπαθειών των μαθητών να ανεβάσουν το πολιτιστικό τους επίπεδο. Και σίγουρα το τραγούδι αυτό δεν είναι πολιτιστικό επίτευγμα

2. υποβαθμίζει το επίπεδο της ορχήστρας στιγματίζοντάς την όπως δεν της αρμόζει

3. υποτιμά τους νέους μουσικούς που την αποτελούν καθώς με την συμμετοχή τους στην ορχήστρα προσπαθούν να πάρουν και να δώσουν κάτι καλύτερο από το ρεύμα των καιρών. ¶ραγε ρώτησε κανείς κάποιον από την ορχήστρα άν του αρέσει να παίζει αυτό το τραγούδι;

4. υποτιμά τον κόσμο εκείνο που από μία ορχήστρα που ονομάζεται 'Μάνος Λοϊζος' περιμένει ν΄ακούσει κάτι «ποιοτικότερο».

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που χειροκροτούν ακούγοντας το τραγούδι. Ο στόχος όμως δεν είναι η είσπραξη του χειροκροτήματος 'λαϊκίζοντας'. Η ορχήστρα έχει όνομα και ταυτότητα που πρέπει να διατηρήσει προωθώντας το πραγματικό λαϊκό τραγούδι και κερδίζοντας από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για την λαϊκή μουσική το χειροκρότημα και όχι το μειδίαμά τους.
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community