Η Ηλιούπολη αδελφοποιήθηκε με την πόλη Τάζμπις της Μάλτας

την Κυριακή 13/02/2005, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αδελφοποίησης της Ηλιούπολης με την πόλη Τάζμπις της Μάλτας, με την υπογραφή της Χάρτας Αδελφοποίησης των δύο πόλεων από τους Δημάρχους των δύο πόλεων, τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη και την κ. Antoinette Vassallo.
Την ιστορική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης παρακολούθησαν εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της πόλης μας, κληρικοί των ενοριών, στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου και δεκάδες δημότες.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Η επιλογή της πόλης Τάζμπις για αδελφοποίηση με την πόλη μας δεν έγινε τυχαία. Στηρίχθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Μάλτας καθώς και στον στόχο μας να διαμορφώσουμε μία τριγωνική σχέση επικοινωνίας και ανάπτυξης στον Μεσογειακό χώρο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής, με την συνεργασία της πόλης μας με τη Λάρνακα Κύπρου, με την οποία έχουμε επίσης αδελφοποιηθεί και τώρα την πόλη Τάζμπις της Μάλτας, καθώς και με την επίσης αδελφοποιημένη με την Ηλιούπολη πόλη Νοβι Σαντ της Σερβίας.

Ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ενωμένης Ευρώπης (Ε.τ.Π.), την οποία θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ως Κοινοβούλιο των Περιφερειών της Ευρώπης, και ως Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Ε.τ.Π., δεσμεύομαι να εντείνω της προσπάθειες με στόχο να διαφυλάξουμε, και μέσω του θεσμού των Αδελφοποιήσεων, την πολιτιστική πολυμορφία της Ε.Ε. καθώς και την γεωγραφική και περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων των κρατών μελών.»

Η Δήμαρχος της πόλης Τάζμπις της Μάλτας κ. Antoinette Vassallo, μεταξύ των άλλων είπε:

«Έχουμε διαπιστώσει ότι ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας εξαιρετικά δραστήριος Δήμος με σπουδαίο έργο σε όλους τους τομείς, από το οποίο μπορούμε να επωφεληθούμε. Έχουμε ήδη συζητήσει για το πώς θα συνεργαστούμε στους τομείς του πολιτισμού, της ανταλλαγής εμπειριών σε θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής ανάπτυξης και του Τουρισμού.»

Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο Αντιδήμαρχος της πόλης Τάζμπις κ. Anthony Feruggia και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης κ.κ. Ιωάννης Αναγνώστου, Ευάγγελος Γεωργάκης και Κωνσταντίνος Κονδύλης.

Η επίσημη αντιπροσωπεία του Δήμου Τάσμπις της Μάλτας φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Ηλιούπολης από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2005.
Η πρώτη φάση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη Τάζμπις της Μάλτας στις 26/11/2005, στη διάρκεια της επίσκεψης σ’ αυτήν αντιπροσωπείας του Δήμου Ηλιούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Γεωργάκη και με τη συμμετοχή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ιωάννη Αναγνώστου.

Στο πρόγραμμα της φιλοξενίας της αντιπροσωπείας του Δήμου Τάζμις από τον Δήμο Ηλιούπολης περιλαμβάνονταν: Παρακολούθηση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης, επισκέψεις σε χώρους που αναπτύσσονται κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου (Παιδικούς Σταθμούς – Νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ, τη Δημοτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγία Ταβηθά», το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης κλπ), καθώς και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους της Αττικής.

Επίσης
Διαβάστε το επίσημο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community