![]() |
| πηγή: gavros.gr |
“ Εμείς πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και δεν αμφισβητούμε την αξία του. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ειδικότητα να είναι κυπελούχος. Το παιχνίδι του κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο και έτσι το βλέπουμε και εμείς. Εμείς σίγουρα δεν θα έχουμε άγχος αυτό το αφήνουμε στον Ολυμπιακό”.
Με αυτές τις τελευταίες λέξεις ευχηθήκαμε, στον Γεν. Αρχηγού, στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες της Ηλιούπολης καλή επιτυχία και κλείσαμε τη γραμμή. Οσον αφορά στα αγωνιστικά το παιχνίδι ξεκίνησε με ......μία εβδομάδα καθυστέρηση εφόσον αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη λόγω καιρικών συνθηκών.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διαφορετικούς προσανατολισμούς αλλά με τον ίδιο στόχο : την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου όπου ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το πολύ φτωχό πρώτο ημίχρονο είχε μόνο τρεις καλές φάσεις: Στο 10΄ ο Γ.Παπαδόπουλος με κεφαλιά πέρασε τη μπάλλα δίπλα στο δοκάρι του Μάραμα, στο 36΄ σε πλασέ του Στεφανίδη ο Νικοπολίδης είπε όχι. Στο 42΄τέλος ο Μήτρογλου «κλώτσησε» την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους ερυθρόλευκους.
Ετσι συμπληρώθηκε το πρώτο μέρος με την αγωνία έκδηλη στην έκφραση του Βαλβέρδε.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου πολύ νωρίς έγινε η πρώτη αλλαγή για τον ΟΣΦΠ. Στο 51΄Πάντελιτς αντί του Ζαϊρί.
Ακολούθησε το δεκάλεπτο των αλλαγών. 58΄Νατσέφσκι αντί Κρητικού και στο 60΄ Ντουντού αντί Ουρτάδο. Στο 68΄ θωρακίζεται η άμυνα του ΓΣΗ με την αλλαγή του Σικαλιά στη θέση του Ουρόσεβιτς. Ο Γ. Βαζάκας έκλεισε τις αλλαγές του στο 78΄ βάζοντας στον αγώνα τον Λεοντίου στη θέση του Κάμπα. Τρία λεπτα πριν το 90λεπτο όλοι ετοιμάζονταν για παράταση αλλά ένας μικρός δημιουργός και ένας έμπειρος εκτελεστής λύτρωσαν τον Ολυμπιακό. Φετφατζίδης σέντρα, Πάντελιτς κεφαλιά και 0-1. Ετσι γλύτωσε ο ¨θρύλος¨ από την ομάδα του Γ.Βαζάκα. Ο διαιτητής Θάνος απλά μετά από πέντε λεπτά πέρασε τον αγώνα στην ιστορία σφυρίζοντας τη λήξη του.
. Ηλιούπολη: Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (69' Σικαλιάς), Κάμπας (78' Λεοντίου), Παραράς, Κρητικός (57' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικολόπουλος, Δημήτρης
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Γκαλίτσιος, Ζαϊρί (51' Πάντελιτς), Χολέμπας, Μήτρογλου, Ρόμενταλ (73' Φετφατζίδης), Νέμεθ, Ουρτάδο (60' Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών) ΒΟΗΘΟΙ: Μπιτσίδης (Θράκης), Ελευθερίου (Αθηνών)
