Νέα υποψηφιότητα για την δημαρχία Ηλιούπολης

dhmarxeio ilioupolis aftodioikisiΜια νέα υποψηφιότητα για την δημαρχία της Ηλιούπολης αναγγέληκε σήμερα, αυτή του Αποστόλη Στασινόπουλου εκ μέρους της ομάδας πολιτών "Συνεργοί με την Ηλιούπολη".

Στην ανακοίνωση τους δηλώνουνε: "...ξεκάθαρα πως πιστεύουμε βαθιά σε μια προοπτική ενισχυμένης δημοκρατίας για την Ηλιούπολη. Με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και συνεχή δημόσια διαβούλευση, ικανή να ανανεώσει ριζικά την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηλιούπολης, αφήνοντας πίσω παλαιοκομματικές και τυχοδιωκτικές νοοτροπίες και πολιτικές. Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος τελευταία, δεν τελειώνουν με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Αντιθέτως, ξεκινούν με ένα νέο δημοτικό και δημοκρατικό πρότυπο, παραδείγματα του οποίου έχουμε δει, και έρθει σε επαφή, στους δήμους της Ισπανίας, αρχής γενομένης από αυτόν της Βαρκελώνης. Μια ολότελα νέα πρόταση, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία των κοινωνικών κινημάτων της πόλης. Άνοιξαν δημόσιο διάλογο και διαμόρφωσαν μια κοινή πολιτική πλατφόρμα, σε συνεργασία με αριστερές, οικολογικές και σοσιαλδημοκρατικές παρατάξεις, και οδηγήθηκαν στην εκλογική νίκη. Μια νέα πρόταση την οποία υιοθετούμε, με άξονα τη συμμετοχική δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους της πόλης μας.

Στη Γενική Συνέλευση, της 7ης Οκτωβρίου, αποφασίσαμε τη δημιουργία της δημοτικής κίνησης των «Συνεργών με την Ηλιούπολη». Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Αποστόλης Στασινόπουλος, 26 ετών, τελειόφοιτος του τμήματος «Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής». Παράλληλα, αποφασίσαμε την διαμόρφωση μια πενταμελούς επιτροπής –συντονιστής της θα είναι ο Παναγιώτης Δριμυλής, 48 ετών, Εργοδηγός-Οικοδόμος– με κύρια καθήκοντα τον πολιτικό σχεδιασμό, καθώς και το άνοιγμα του δημόσιου διάλογου, εν όψει των εκλογών τον ερχόμενο Μάιο."

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ