Στο δεύτερο μέρος μιλήσαμε για τα όρια επικινδυνότητας που ισχύουν στην Ευρώπη.
Θα δούμε τώρα ποια είναι τα όρια επικινδυνότητας που ισχύουν για την Ελλάδα.
Περισσότερα...
Αποσπάσματα από τον οδηγό Καταναλωτή της Greenpeace Χάρη στο δυναμισμό και τη μαζική κινητοποίησή τους, οι καταναλωτές κατάφεραν να διώξουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τα μεταλλαγμένα συστατικά από τα συσκευασμένα τρόφιμα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί εξακολουθούν να φτάνουν έμμεσα στο πιάτο μας, μέσα από τις ζωοτροφές.
Προϊόντα όπως το γάλα, τα αυγά, το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα δε φέρουν σήμανση, ακόμα κι αν προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Αυτό σημαίνει πως 20 εκατομμύρια τόνοι μεταλλαγμένων εισάγονται στην τροφική αλυσίδα κάθε χρόνο, χωρίς να το γνωρίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.
Περισσότερα...
του Ευάγγελου Γεωργάκη, Χειρουργού Οδοντίατρου
Aν τα μάτια είναι
ο καθρέπτης της ψυχής,
το στόμα,
η στοματική κοιλότητα,
είναι ο καθρέπτης
του σώματος.
Eνα καθαρό και υγιές
στόμα προδιαθέτει
ένα καθαρό
και υγιές σώμα.
Περισσότερα...