Ανακοινωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ηλιούπολης

Όταν βγήκε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Παράρτημα Ηλιούπολης) πολλοί βιάστηκαν να την χαρακτηρίσουν επιθετική πράξη που δυναμιτίζει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της Εθνικής Αντίστασης, κάποιοι θίχτηκαν και εκτόξευσαν ακόμα και απειλές.

Τα γεγονότα απέδειξαν ότι η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ είχε δίκιο αφού η παρωδία των «εγκαινίων», που εξελίχθηκε σε κοκορομαχία για το ποιος είναι καλύτερος «τιμητής» της Εθνικής Αντίστασης, με φωνές και αντεγκλήσεις και τελικά αποχωρίσεις από την «εκδήλωση».

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της ιστορίας του ελληνικού λαού απέναντι στους φασιστο-ναζιστές και των ελληναράδων συνεργατών τους, είναι τόσο φανερή πια που δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Οι σημερινοί εχθροί του λαού, όλοι αυτοί που στηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα ως υποστηριχτές και εντολείς των κομμάτων του κεφαλαίου, για μια ακόμα φορά ξεσκεπάστηκαν. Κανένας δεν πρέπει να τους έχει εμπιστοσύνη. Συμπαραταχθείτε, στηρίξτε, ψηφίστε στις εκλογές που έρχονται την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συντρόφισσες και Σύντροφοι, φίλες και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των ηρώων της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Ηλιουπολίτες, Ηλιουπολίτισσες.
Με μεγάλη υποκρισία η δημοτική αρχή ο δήμαρχος και η παράταξή του κυριολεκτικά εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο, για να τιμήσουν τάχα την Εθνική Αντίσταση και τους Αντιστασιακούς. Εγκαινιάζοντας για μια ακόμα φορά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης, συνεχίζοντας το δρόμο που είχε χαράξει και ο προηγούμενος ‘‘δημοτικός άρχοντας’’ του ΠΑΣΟΚ. Στήνουν φιέστες μαζί με τους ‘‘αριστερούληδες’’ πληρωμένους συμβουλάτορές τους και καλούν τους αγωνιστές αντιστασιακούς να γίνουν συνένοχοι στην παραχάραξη της ιστορίας, στη λειψή ιστορική μνήμη.

Εγκαινιάζουν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης χωρίς να έχουν διαμορφώσει τους κατάλληλους χώρους που θα υποδεχθούν τα εκθέματα, χωρίς το απαραίτητο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
Με τι περισσό θράσος αλήθεια, οι πολιτικοί συμβουλάτορες του δημάρχου, καλούν τους συντρόφους αγωνιστές να παραδώσουν τα ιστορικά κειμήλια του αγώνα τους, για να εκτεθούν στο Μουσείο και να γίνουν αποδείξεις στην παραχάραξη τις ιστορίας.
Το ‘‘ενδιαφέρον’’ τους για το μουσείο φτάνει να ξεχειλίζει λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Προσδοκούν να ‘‘εισπράξουν’’ σε ψήφο την τιμή και την αξιοπρέπεια των αντιστασιακών συντρόφων, των αγωνιστών κομμουνιστών. Η τιμή όλων αυτών φτιάχτηκε στην πορεία μιας σκληρής ταξικής πάλης, πληρώθηκε με αίμα και ξερονήσια, η ξόβεργα της κάλπης των αστών δεν την πιάνει. Με προσωπικές επαφές οι πληρωμένοι συμβουλάτορες του δήμου προσπαθούν να πείσουν συντρόφους αντιστασιακούς για τις ‘‘αγαθές’’ προθέσεις του δημάρχου. Ας γνωρίζουν ότι, η τιμή δεν κληρονομείται αλλά οικοδομείται στην πάλη για τα δίκια του λαού.

Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής έχουν καταγραφεί από το προηγούμενο διάστημα όταν αγνοήθηκαν επιδεικτικά τα αιτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ απαίτησε το αυτονόητο. Ένα Μουσείο που θα αποδίδει την ιστορική αλήθεια του αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στο ναζιστικό-φασιστικό μέτωπο αλλά και των αγγλο-αμερικανών ιμπεριαλιστών κατακτητών που ακολούθησαν. Ένα Μουσείο που θα ξεχωρίζει τα θύματα από τους θύτες, που θα αναδεικνύει το ρόλο των μοναρχοφασιστών κατά την διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης αλλά και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, σε ένα τέτοιο Μουσείο πρωταγωνιστές είναι οι Αντιστασιακοί, αυτά τα αιτήματα αγνοήθηκαν.
Θέλουν να τιμήσουν τάχα την Εθνική Αντίσταση, αυτοί που είναι στήριγμα και σε τοπικό επίπεδο, της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζουν αντάμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Κανείς Αντιστασιακός, κανένας απόγονος δε θα γίνει εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής και των παρατρεχάμενων, με την συμμετοχή του στη ‘‘θεατρική’’ παράσταση που στήνουν σε βάρος της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης.
Τιμάμε την ιστορία του λαού και του κινήματός μας, όχι κρεμώντας την στα μουσεία των αστών αλλά κάνοντάς την δίδαγμα και δύναμη των σημερινών αγώνων του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην πολιτική της πλουτοκρατίας και του μνημονίου, ασπίδα της αξιοπρέπειας του λαού μας και της νέας γενιάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά στις εκλογές του Νοέμβρη να στηρίξουν τις αγωνιστικές δυνάμεις της ‘‘ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ’’.
Γιατί θέλουμε στην Περιφέρεια και στο Δήμο, να δυναμώσουν τα στηρίγματα του λαού και να αποδυναμωθούν τα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιδιωτικών συμφερόντων.
 

 

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ





ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Παράρτημα Ηλιούπολης
 
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0