Προς αποκατάσταση της αληθείας και για την προάσπιση της τιμής του σεπτού μας Ηγεμόνος, ανεδίφησα εις το αρχείο μου και σας παραθέτω έγγραφο του 1965, το οποίον εξηγεί γιατί ο Δήμαρχος απαγορεύει την παράσταση ‘‘Το όνομά μου είναι Ρέϊτσελ Κόρι‘‘
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ‘‘ Ο Δεξιώνυμος‘‘
(πρώην ‘‘Ευώνυμος‘‘)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΛΑΤΙΦΟΥΝΤΙΩΝ
(πρώην ‘‘Ευώνυμος‘‘)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΛΑΤΙΦΟΥΝΤΙΩΝ
Πληροφορίες : Μέγας Αυλάρχης Φουρθιώτης -Λεβίδης
15 Ιουλίου 1965
(το τί επακολούθησε το γνωρίζετε όλοι…)
(το τί επακολούθησε το γνωρίζετε όλοι…)
Ο Μέγας Αυλάρχης του Κληρονομικού Προτεκτοράτου Ηλιουπόλεως, ανακοινώνει προς τους δουλοπαροίκους και τας δημοτικάς αυτών παρατάξεις τα κάτωθι :
Μετά από εξουσιοδότηση της Αυτού Μεγαλειότητος του μεγάλου μας Βεζύρη (που δοξασμένο να ’ναι τ’ όνομά του) και εις απάντησιν των αντιδράσεων του αναρχοκομμουνιστικού εσμού καθορίζονται οι όροι χρήσεως του Θεάτρου του Δημαρχιακού Ανακτόρου ως εξής :
Το πρόγραμμα χρήσης του Θεάτρου εφεξής θα καλύπτει τομείς όπως : Γάμους εν καταστρώματι, δεξιώσεις εν πλω, φωτογραφήσεις ξεφωνημένων, περιηγήσεις μοντέλων, ανταλλαγή ασπασμών εν ισογείω και υπογείω, και προσχολική αγωγή πολιτικών. Λοιπαί χρήσεις, ιδία δε αι έχουσαι χροιά πολιτικήν, πολιτικίζουσα, αναρχικήν, διεθνιστικήν, φιλοκομμουνιστική, (περιλαμβάνονται και οι συμπαθούντες και αι παραφυάδες αυτών) απαγορεύονται απολύτως.
Θεατρικαί παραστάσεις πολιτικού προβληματισμού θα εξοβελίζονται δια ροπάλου διότι εξάπτουν τον λαό, του δημιουργούν αϋπνία και τον εξωθούν εις παραμέλησιν των καθηκόντων του (να υμνεί τον Μονάρχη του και να ξυπνάει νωρίς να ταϊζει τις Τράπεζες.)
Η επιλογή των χρηστών του Θεάτρου του Δημαρχιακού Ανακτόρου θα γίνεται αυτοπροσώπως από τον Μεγάλο μας Βεζύρη (που δοξασμένο να ’ναι το όνομά του) επί τη βάσει των εξής κριτηρίων :
1. Ημετερισμός (ενθυμείσθε : Τα δικά μας παιδιά…)
2. Απολιτικότης. Μέγα προσόν! Ο μεγάλος μας Βεζύρης (που δοξασμένο να ’ναι το όνομά του) κουράζεται από την πολιτική (των άλλων)
3. Λιβανωτοί της αμώμου, παναχράντου και υπεραγίας ημετέρας διοικήσεως (πρόσχωμεν… Ιωάννου του Μεγαλοπρεπούς δεηθώμεν…)
4. Οικονομική κατάσταση. Mη μας γεμίσουν το Ανάκτορο οι sans culottes (αβράκωτοι)
5. Η ιδιότης του ΑΜΕΑ (Αν Με Έλεγαν Αναγνώστου)
Τα δικαιολογητικά δια την χρήσιν της αιθούσης τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι δουλοπάροικοι θα τροποποιούνται κατά το δοκούν (ένα πράμα σαν το φορολογικό νομοσχέδιο – όπου σε πιάσω…)
Οι τελικώς επιλεγέντες θα μαρκάρονται επί του γλουτού με πυρωμένο σίδερο φέρον το μονόγραμμα (Ι.Α.) του μεγάλου μας Βεζύρη (που δοξασμένο κλπ.)
Η εκτέλεσις του παρόντος ανατίθεται εις τον εν Δημοτικώ Μεγάρω εν-εδρεύοντα πολιτιστικόν σύλλογον ‘‘ΓΕ.ΡΑ.ΣΑ.‘‘ (ΓΕροντοκόρες ΡΑψτε ΣΑβανα)
Με εντολή του Μεγάλου μας Βεζύρη
(που δοξασμένο… τα ’παμε.)
Ο Μέγας Αυλάρχης
Για την αντιγραφή
Ρ.Φ. Ρουφιάνα