Η στρατηγική μας για την στήριξη της ανάπτυξης
1. Μόλις μία εβδομάδα πριν, ανακοινώσαμε 2 νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για την ανακούφιση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ.
2. Όπως είχαμε υποσχεθεί τότε, θα καταθέταμε άμεσα στη Βουλή, ως δεύτερο βήμα, το νομοσχέδιο για την απλούστευση, αποκέντρωση και την αποτελεσματικότητα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, του ΕΣΠΑ. Όπως και έγινε. Κατατέθηκε σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
3. Ο στόχος σαφέστατος και συγκεκριμένος: η αποτελεσματική προώθηση του ΕΣΠΑ και των Δημοσίων Επενδύσεων για την αποτελεσματική απορρόφηση του προγράμματος που φτάνει τα 9,8 δις ευρώ για το 2010.
4. Ανοίγουμε το δρόμο για την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα. Παραλάβαμε, και σε αυτόν τον τομέα, μία κατάσταση διάλυσης και αδιαφάνειας, που είχε ως αποτέλεσμα τρία ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργία του ΕΣΠΑ το 2007, η απορρόφηση να βρίσκεται στο 3,5%! Ακούμε, εβδομάδες τώρα, τους υπαίτιους για την τραγική αυτή κατάσταση που υπονόμευσε την ανάπτυξη της χώρας, να ανησυχούν για την…ανάπτυξη της χώρας!
Τους αφήνουμε πίσω. Τους αφήνουμε στην αμείλικτη κρίση των Ελλήνων πολιτών. Όσα προβλήματα και να μας δημιουργεί η τραγική οικονομική κατάσταση και το διαλυμένο κράτος που κληρονομήσαμε, προωθούμε συνεχώς την στρατηγική μας και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη, την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και την τόνωση της αγοράς.