< /p>
1. Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου προς τον σημερινό πρωθυπουργό ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρη. Συμφωνία για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο με ταυτόχρονη συμφωνία για την επανεκλογή του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.2. Η απάντηση της κυβέρνησης στην καθαρή πρόταση του ΠΑΣΟΚ, είναι οι συνήθεις κουτοπονηριές. Κάθε πρωί διαρρέουν και από ένα νέο εκλογικό σενάριο. Εκλογές τον Σεπτέμβριο, εκλογές τον Οκτώβριο, εκλογές τον Ιανουάριο. Το κυβερνητικό ρεπορτάζ είναι γεμάτο από τους κάθε λογής υπολογισμούς του σημερινού πρωθυπουργού για εκλογικούς αιφνιδιασμούς. Και κάθε μεσημέρι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που δημιουργεί και συντηρεί την εκλογολογία, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για παιχνίδια με τους θεσμούς.
3. Λένε, «μα καλά, αφού το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί στην επανεκλογή Παπούλια, γιατί να ταλαιπωρήσει τη χώρα με εκλογές το Μάρτιο.» Κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν. Οι εκλογές δεν αποτελούν ταλαιπωρία για τη χώρα. Αντιθέτως, θα σηματοδοτήσουν το τέλος της ταλαιπωρίας της χώρας από την διακυβέρνηση της ΝΔ.
4. Ο κ. Καραμανλής με την επιλογή του να παραμείνει με κάθε τρόπο γαντζωμένος στην εξουσία, κρατά επί της ουσίας αιχμάλωτο το μέλλον της χώρας. Συνεχίζει την πολιτική που αποδοκίμασαν οι πολίτες στις Ευρωεκλογές. Αγνοεί το μήνυμα τους για αλλαγή πορείας.
5. Ανεξαρτήτως των σχεδίων και των παιχνιδιών του κ. Καραμανλή, σε βάρος και στην πλάτη της χώρας, εμείς δεν χαλαρώνουμε. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Συνεχής παρουσία δίπλα στον πολίτη, συνεχής παρουσίαση των προτάσεων μας για την επίλυση των προβλημάτων του πολίτη, καθημερινή διεκδίκηση του στόχου για νίκη και αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, όταν αποφασίσει ο κ. Καραμανλής ότι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του είναι να σταματήσει να αποτελεί εμπόδιο για το μέλλον της χώρας.