Ανακοίνωση της "Λαϊκής Ενότητας" Ηλιούπολης

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας Ηλιούπολης, με συμμετοχή συντρόφων, φίλων και ιδιαίτερα νέων, που συμπορευτήκαμε, στην εκλογική μάχη.

Με τις ομιλίες των συμμετεχόντων, αναπτύχθηκε έντονος και δημιουργικός προβληματισμός, για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, την ήττα του ΟΧΙ, την επικράτηση, των παλαιών και νέων μνημονιακών δυνάμεων και την σημερινή μνημονιακή πλειοψηφία της ελληνικής βουλής.

Εκφράστηκαν ιδέες και σκέψεις για την στρατηγική και την τακτική, της εκλογικής μάχης, με διάθεση κριτικής και αυτοκριτικής.

Αναπτύχθηκαν ανησυχίες, για την σημερινή πολιτική κατάσταση, για το πού μας οδηγεί το 3ο μνημόνιο, με την οικονομική κατάσταση να χειροτερεύει, με τον λαό εμβρόντητο να βλέπει μέρα με τη μέρα, νέα φορολογικά μέτρα να έρχονται, συντάξεις να κόβονται, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, λιμανιών και αεροδρομίων να αναγγέλλονται, με επείγουσες διαδικασίες, κ.ά.

Διατυπώθηκαν προτάσεις, για την συνέχιση της δράσης μας, είτε με την συγκρότηση μας σαν κόμμα, με σκοπό την πολιτική “ομογενοποίηση”, είτε σαν μετωπικός πολυσυλλεκτικός, αριστερός σχηματισμός, είτε ακόμη με άνοιγμα στην κοινωνία και τα κινήματα με τη δημιουργία στεκιού-χώρου συνεύρεσης και κοινής δράσης με όσους θέλουν, να αγωνιστούν για την έξοδο από αυτή την κρίση.

Ακούστηκαν ιδέες, για το πώς πρέπει, να ενισχύσουμε τον διάλογο και την κοινή μας δράση, είτε με τις δυνάμεις, που μπορούσαμε και προεκλογικά να έχουμε συμπορευτεί και να έχουμε διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, είτε με όσους αποφάσισαν τελικά να απέχουν.

Αλλά ακόμη και με όσους ακολούθησαν, με την ψήφο τους, τα προεκλογικά διλλήματα, της «δεύτερης ευκαιρίας» και του «μικρότερου κακού», ωστόσο ξέρουν, ότι αυτό, που συμβαίνει σήμερα, ελάχιστη σχέση έχει με αυτά, που πίστευαν και ακολουθούσαν μέχρι πρόσφατα.

Αποφασίστηκε, ότι θα συνεχιστεί, η κοινή μας πορεία στην Ηλιούπολη, για την ανασύνταξη των δυνάμεων της αριστεράς, στην πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, για την μεγάλη κοινωνική αλλαγή, που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Ακόμη ότι θα συμμετέχουμε στις διαδικασίες, της πανελλαδικής σύσκεψης τον Οκτώβριο, για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό του μελλοντικού προγράμματος δράσης.

Τέλος, ομόφωνα εκλέχτηκε 9μελές συντονιστικό, που θα βοηθήσει, στην ενεργοποίηση και συμμετοχή των συμπολιτών μας, που στήριξαν την Λαϊκή Ενότητα, θα αφουγκραστεί τα κινήματα, θα συμβάλλει στην πολιτική επικοινωνιακή μας παρέμβαση, με εκδηλώσεις, συζητήσεις για κρίσιμα θέματα και γενικά θα συντονίσει την δράση μας, στην Ηλιούπολη.

Ηλιούπολη 1 Οκτώβρη 2015
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0