Τραγούδι του Θ. Μπακαλάκου πάει… γάντι στον Θωμά

Σιμόπουλος Γιώργος
email:autometafora[at]yahoo.gr

Ακούγοντας εντελώς τυχαία το τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου που το τραγουδάει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον τίτλο ‘‘Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες’’, μου ήρθε στο μυαλό ο ……..Μηλούλης (!), (ο αντιδήμαρχος για την καθαριότητα ντε).
Αυτός ο … ‘‘κοντά στους συμπολίτες του’’&n bsp; (πριν τις εκλογές βεβαίως - βεβαίως).
Θα μου πείτε γιατί ο Θωμάς;
Γιατί ο Θωμάς την προεκλογική περίοδο ερχόταν στη γειτονιά μας και με θλιμμένο, οργισμένο, συγκαταβατικό (και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου) ύφος και κατηγορούσε τους ‘‘άλλους’’ που ήταν ‘‘άχρηστοι’’ και μακριά από τους συμπολίτες μας.
Και τα έλεγε αυτά σε μας, όχι για να πάρει την ψήφο μας βέβαια, που πιστεύω ότι ήξερε (;) ποιοι είμαστε, αφού είχαμε φτιάξει κιόσκι στήριξης της ‘‘Δημοκρατικής Ενότητας’’ αλλά για δημόσιες σχέσεις.
Ακούγοντας λοιπόν το τραγούδι που λέει: - ‘‘Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει κι από δω, (το βουλευτής δεν ταιριάζει Θωμά).  Μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες, θα σας γλιτώσουμε από τη δυστυχία, νερό θα φέρουμε , θα φτιάξουμε σχολεία κι όσο για τα φτωχά κορίτσια σας, γαμπρούς εμείς θα βρούμε’’.
Είναι αλήθεια Θωμά δεν μας έταξες νερό ούτε σχολεία και πολύ περισσότερο ‘‘γαμπρούς’’, ίσως γιατί έχουμε από τους προηγούμενους όχι τα σχολεία και το νερό για τους γαμπρούς λέω, μην ξεχάσουμε το φοβερό ‘‘Αγαπώ την Ηλιούπολη’’ του ''Παναγή''. 
‘‘Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες και εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες’’, (το μόνο που δεν ταιριάζει είναι το ‘‘αγρότες’’).
Για να μην γράψω όλο το τραγούδι θα το ‘‘τρέχω’’ λίγο πιο κάτω που λέει: ‘‘Μπήκε ο βουλευτής στη βουλή, βόλτες απο δω κι απο κει, θρονιάστηκε σαν διάνος στην Αθήνα και μην τον είδατε τον φίλο τον λεβέντη, απ το χωριό μας δεν περνάει, ούτε για γλέντι κι όσα μας είχε τάξει ήτανε, λαγοί με πετραχήλια’’ (εδώ εκτός από το βουλευτής, βουλή, χωριό, δεν αφαιρείτε τίποτα άλλο).
Γιατί τα γράφω όλα αυτά φίλε Θωμά. Τα γράφω γιατί μας έγραψες και συ στα ….παλιά σου παπούτσια, όχι γιατί σε πιστέψαμε, όχι γιατί σε ψηφίσαμε ούτε γιατί ξέραμε ότι τα εννοούσες, τα γράφω για να σου δείξω ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που σου έλεγα από τότε. Δεν θα κάνετε τίποτα για την πόλη μας γιατί η πολιτική του κόμματος (ΝΔ) που σας στηρίζει στις εκλογές έχει σαν στόχο να συνεχίσει το ‘‘θεάρεστο’’ έργο των προηγούμενων, να απαξιώνει κάθε χρόνο τα δημόσια, δημοτικά, κρατικά κ.λ.π. και να τα περάσει σε ιδιωτικές εταιρίες.
Η καθαριότητα της πόλης μας Θωμά είναι μέσα στο ‘‘κόλπο’’ και ετοιμαζόσαστε να την δώσετε σε κανένα ‘‘κουμπάρο’’;
Αν δεν συμβαίνουν τέτοια ευφάνταστα σενάρια Θωμά τότε τι συμβαίνει;
Μην μου πεις ότι φταίει που διεκδικούμε τα κτήματα γιατί θα είναι μεγάλη…..  δικαιολογία.
Αν δεν μπορείτε να συμμορφώσετε την πόλη από τα καθημερινά προβλήματα περιμένετε να πιστέψουμε ότι θα σώσετε τα κτήματα που είναι εκτός του πολιτικού σας πιστεύω, (της παράταξης εννοώ, για το άρθρο 24 π.χ.).


 ΒΡΩΜΙΣΑΜΕ  ΘΩΜΑ   ΒΡΩΜΙΣΑΜΕ         κάνε κάτι…  ή…… ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.
Τα ‘‘Τυπογραφικά’’ θα σε μαυρίσουν στις επόμενες κι αν δεν το πιστεύεις ρώτα τον….. Αναστόπουλο. Αυτός ξέρει.
(άσχετο) Μπότο, ο ‘‘μάγκας’’ που έκοψε τα δένδρα στο πεζοδρόμιο της Σοφ. Βενιζέλου 34 για να μην του κρύβουν το μαγαζί, είναι ‘‘δικός’’ σας και προσποιείστε όλοι ότι δεν ξέρετε τίποτα ή είναι πιο μάγκας από τους άλλους και κάνει ότι γουστάρει.
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0