Τα μυστικά για μία όμορφη θεατρική παράσταση

Ένα ιδιαίτερο αλλά και άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες απο τον πολιτιστικό σύλλογο 'Τέχνης Θεάτρου' με πρωτοβουλία της Αργυρώς Δημακέα: o σκηνοθέτης και ηθοποιός Μανώλης Σορμαΐνης δίδαξε στους συμμετέχοντες τα μυστικά πως στήνεται μία όμορφη θεατρική παράσταση και πως ένας σκηνοθέτης πρέπει να διαχειριστεί και να συνεργαστεί με όλους τους συντελεστές της. Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας ήταν μεγάλο και ύστερα απ αυτό περιμένουμε.. καλύτερες παραστάσεις σε όλα τα επίπεδα!
Ο Μανώλης Σoρμαΐνης είπε στo IlioupolisOnline:
'Είχαμε με ην εξαιρετική συνάδελφο, την Αργυρώ Δημακέα, μία ιδέα, να κάνουμε ένα σεμινάριο για το πώς δημιουργείται μιά παράσταση, για ανθρώπους πυ θέλουνε σε κάποιο χώρο που ανήκουν, δηλαδή είτε είναι καθηγητές στο σχολείο τους, είτε σε μιά παρέα, ή ένα σύλλογο, ή σε μιά ομάδα γενικώτερα, να ανεβασουν μιά θεατρική παράσταση και δεν ξέρουν ακριβώς, αλλά περίπου.
το σεμινάριο λοιπόν είχε αυτό το σκοπό: πώς δημιουργείται μία παράσταση.
Γιατί το κάναμε αυτό το πράγμα και γιατί στην Ηλιούπολη: Γιατί περιφερειακά όπως ανήκει η Ηλιούπολη, ίσως υποφέρει απο αυτό , δηλαδή μιά πολιτιστική επιμόρφωση. Αυτό είναι η ουσία του πράγματος που γίνεται, και όπως είπαμε σήμερα στο φινάλε του σεμιναρίου, σημασία δεν έχουν οι ειδικές γνώσεις που πηραμε εδω, σημασία έχει η συνέυρεση. και είναι εποχές που χρειάζεται εμείς οι άνθρωποι να συνευρισκόμαστε κάτω από ένα κοινό στόχο. Νομίζω λοιπόν οτι το θέατρο είναι ενας πολύ καλός και ευγενής στόχος για τη συνεύρεση ανθρώπων.
'
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0