• Συνταγματική εκτροπή από την κυβέρνηση– Δε θα περάσει

  Δημοτική Κίνηση”ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
  ?

  ? Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τη σημασία της τήρησης των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία από την πρώτη στιγμή. ?...
  Συνταγματική εκτροπή από την κυβέρνηση– Δε θα περάσει

  Δημοτική Κίνηση”ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
  ?

  ? Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τη σημασία της τήρησης των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία από την πρώτη στιγμή. ? Βάλαμε ως πολίτες πλάτη με δράσεις και ενημερώσεις στη διάρκεια του 1ου κύματος και δώσαμε χρόνο για να ληφθούν μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας

  ? Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στο 2ο κύμα της πανδημίας, τα αρνητικά ρεκόρ και η αδυναμία αντίδρασης φορτώνοντας όλη την ευθύνη στους νέους ή σε όποια κοινωνική ομάδα βολεύει κάθε φορά στοχοποιώντας την, έχουν κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη.

  ? Τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας έχουν πλέον γίνει η νέα κανονικότητα, ενώ για την κυβέρνηση η απάντηση σε όλα είναι η καταστολή. Υπό την αφόρητη πίεση των γεγονότων στο επίπεδο της πανδημίας και την κοινωνική δυσαρέσκεια στα όρια της απόγνωσης επιλέγει και πάλι τη σύγκρουση και την πολιτικοποίηση της πανδημίας ως μέσο επιβολής μιας αυταρχικής ατζέντας. Η αλαζονική, αδιανόητη και αντισυνταγματική, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, απόφαση της κυβέρνησης που αναστέλλει βασικές συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση. Αρνούμαστε να δεχτούμε να μπούμε σε «γύψο» με τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις, εκμεταλλευόμενη την πανδημία (όπως και στον νέο πτωχευτικό, τα εργασιακά κ.ά), αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης. ▶️ Δεν θεωρούμε πως πρέπει να πραγματοποιηθούν μαζικές πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στην υγειονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, αλλά αντίθετα θα πρέπει, με πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως πάντα από το κίνημα, να πραγματοποιηθούν συμβολικές καταθέσεις στεφάνων ή άλλες εκδηλώσεις από τις αντιπροσωπείες των κομμάτων. ▶️ Κάτι τέτοιο όμως καθίσταται αδύνατο μετά την αντισυνταγματική εκτροπή με την οποία ο Διοικητής της ΕΛΑΣ (!!) απαγορεύει όλες τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε και υιοθετούμε το κοινό κείμενο όπως υπογράφηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα25.

  ✔️ Καλούμε όλες τις παρατάξεις του δήμου Ηλιούπολης αλλά και τον ίδιο το Δήμο να τοποθετηθούν επ’ αυτού και να συνταχθούν μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες περιφρουρώντας το Σύνταγμα και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες, αλλά και -ασφαλώς- την τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών μέτρων. ✔️ Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.
  Περισσότερα