Ημέρα δράσης και δημιουργίας με την Open Art

20160402 123332
20160402 123332
Το Σάββατο 2 Απριλίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα δράσης και δημιουργίας για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων 8ο και 17ο της Πόλης μας. Με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων, το κτίριο των σχολείων που φοιτούν 420 περίπου μαθητές, κατασκευής 1983-84, επιλέχθηκε από την καλλιτεχνική εθελοντική ομάδα Open Art.

Η ομάδα έδωσε άλλο χρώμα με μία πραγματικά ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση μετατρέποντας προαύλιο και τοίχους σε ζωγραφικό καμβά. Ένωσε τα πινέλα της με μαθητές, δασκάλους και γονείς, που όλοι μαζί έδωσαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα μεταμορφώνοντας τους σε «έναν τεράστιο φάρο τους φωτός και της γνώσης» (σχέδιο που είχε επιλεγεί).
Τα παιδιά με τη δράση αυτή γνώρισαν δύο πολύ σημαντικές έννοιες, την ομαδική δουλειά και τον εθελοντισμό.
Ο Δήμος και η Α/βάθμια σχολική επιτροπή στάθηκαν στο πλευρό των δημιουργών προσφέροντας όλα τα υλικά που χρειάστηκαν.

Μακάρι ο Δήμος μας να βοηθήσει ώστε αυτή η δράση να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της Πόλης.

Τι είναι η Open Art

Η Οpen Art, είναι εθελοντική ομάδα που απαρτίζεται από καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων (ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους, γραφίστες, αγιογράφους, street artists κλπ), καθώς και από μηχανικούς όλων των κλάδων (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τοπογράφους, πολιτικούς μηχ. κλπ), κυρίως όμως από ανθρώπους που έχουν διάθεση για εθελοντική προσφορά στον τομέα των εικαστικών.
Με εμπειρία χρόνων σε εθελοντικές ομάδες και αγάπη για την τέχνη σκοπός τους είναι οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια (ειδικά όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη) καθώς και εικαστικά δρώμενα στο αστικό τοπίο.

Πριν ενάμισυ χρόνο περίπου μετέτρεψε ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα στον Κεραμεικό σε τρισδιάστατο καμβά του Henri Matisse και ένωσε τα πινέλα της με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βάρης και μετέτρεψε τους γκρι τοίχους σε «Πολύχρωμο Βυθό».