Αφιέρωμα στην Υγεία

IMG 2729
IMG 2729
Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση Αφιέρωμα στην Υγεία, με θέμα: «Σύγχρονες πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης καρδιολογικών και πνευμονολογικών παθήσεων», που οργάνωσαν οι « ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ», με ομιλητές τους γιατρούς :
Στρατή Παττακό καρδιοχειρουργό και Βλάση Πολυχρονόπουλο πνευμονολόγο.
Οι ομιλητές καθήλωσαν τους ακροατές με τις ομιλίες τους αλλά και με τις απαντήσεις τους στην πληθώρα των ερωτήσεων που ακολούθησαν . Επισημάνθηκε η μεγάλη σημασία της ενημέρωσης σε βασικά θέματα υγείας και ο ρόλος των περιοδικών ελέγχων αυτής.
Ο κ. Παττακός αναφέρθηκε στα τεράστια άλματα που έχει κάνει σήμερα η καρδιοχειρουργική στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων της καρδιάς και περιέγραψε και εξήγησε με τον πλέον απλό τρόπο τα τελευταία επιτεύγματα της καρδιοχειρουργικής σε νέες μεθόδους, τεχνικές, χρησιμοποιούμενα υλικά και εργαλεία, στοιχεία που ανεβάζουν το ποσοστό επιτυχίας των καρδιολογικών επεμβάσεων στη χώρα μας στο 99%.
Ο κ. Πολυχρονόπουλος αναφέρθηκε στη συμπτωματολογία πολλών πνευμονολογικών παθήσεων καθώς και σε ενδείξεις που μας επιβάλουν την επίσκεψή μας στο γιατρό για σχετικούς προληπτικούς ελέγχους,
Επεσήμανε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των ατόμων με προβλήματα υγείας, των ηλικιωμένων και των παιδιών, τονίζοντας την προστασία που παρέχει ο εμβολιασμός . Αναφέρθηκε στην κατάχρηση των αντιβιοτικών που γίνεται στη χώρα μας και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων.
Και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση στις ολέθριες για την υγεία επιπτώσεις του καπνίσματος.
Στην εκδήλωσή παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Διονύσιος Χαμαλάκης
Ο περιφερειακός σύμβουλος Παν. Πατσαβός, ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Ηλίου πόλις Ανθρώπινη πόλη» Χρ. Κοκκοτίνης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Σεφτελής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Ο.Λ.Σ.Α, Νεκτάριος Βακάλης και ο πρόεδρος των Κρητών Ηλιούπολης Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Για τις
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ»
Οι Συμμετέχοντες φορείςΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Π.Ο.Α.Ε.Α (Παράρτημα Ηλιούπολης)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Μ/Φ ΟΜΙΛΟΣ Ο «ΠΑΝ»
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ « Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
IlioupolisOnline Ενημερωτική και Πολιτισμική ΑΜΚΕ


                                                                                                                                                                                    
DSC00163
DSC00163