Η εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

alexiadis
alexiadis
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 30/6 στην Πλατεία Φλέμινγκ (Πλ. Ηρώων) η ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ώστε να κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση. Αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ευρώπη μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία υπέρ του «Brexit» και τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ετυμηγορία του λαού της Μ. Βρετανίας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τομείς της αρμοδιότητάς του και ανέλυσε τα έως τώρα πεπραγμένα του Υπουργείου του. Ανέδειξε το ζήτημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και στην απόφασή της να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ αν και ο στόχος είσπραξης παραμένει ίδιος με πέρσι, δηλ. 2,65 δις ευρώ. Με κυβερνητική απόφαση ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν θα αυξηθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων αλλά 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν είτε να μειώνεται είτε να μένει σταθερός ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά για να μετακυλιστεί το κόστος της σχετικής απόφασης του ΣτΕ (300 περίπου εκ. ευρώ) στις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
Σχετικά με τα έσοδα ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι αυτά που κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται σε διάφορα site, ότι δήθεν «καταρρέουν τα έσοδα» είναι ανακριβή, καθώς στην πραγματικότητα τα έσοδα για τον μήνα Μάιο ήταν αυξημένα σε σχέση με τον στόχο κατά 18,19 %. Αυτό σε μια εποχή που δεν έχει αυξηθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών σημαίνει ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αυξάνουν τα έσοδα από εκεί που πρέπει να τα αυξήσουν. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει γίνει για τον έλεγχο αυτών που συμπεριλαμβάνονται στις γνωστές λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ) ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.
 • Πλάκα μας κάνετε έτσι? Αυτή η συγκέντρωση θεωρείτε ότι ήταν μεγάλη και επιτυχημένη? Γιατί αν εξαιρέσουμε την κουστωδία που συνόδευε τον Αλεξιάδη τηνΠλάκα μας κάνετε έτσι? Αυτή η συγκέντρωση θεωρείτε ότι ήταν μεγάλη και επιτυχημένη? Γιατί αν εξαιρέσουμε την κουστωδία που συνόδευε τον Αλεξιάδη την μετάθαση της ώρας κατά 1 ώρα (για να προλάβουν να έρθουν από τις γύρω περιοχές οι ...σύντροφοι) οι υπόλοιποι δεν ξεπερνούσαν τους 100!!! άντε 150!!! Μιλάμε για την "πρώτη δύναμη" στην Ηλιούπολη!!! Ασφαλώς υπάρχει και το πρόβλημα με τους "αριστερότερους" του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και φυσικά λείπει και η ...Ζωή!!! Αριστερά σας παιδιά.  Περισσότερα ...
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Reported
 • Πίττα Γεωργία
  Ο οικονομικος έλεγχος να γίνεται στα υψηλά κοινωνικά στρώματα και στην πολιτική γιατί αυτοί τα φάγανε
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Reported