Για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Ηλιούπολη 30/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

logo 1

Για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία


Μετά και την πρωτοβουλία που αναλάβαμε ως Κίνηση και την ανάδειξη του θέματος σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην πόλη, φαίνεται πως η νέα δημοτική αρχή αναγκάστηκε να ενεργοποιηθει. Υπενθυμίζουμε τι ζητούσαμε στην τελευταία ανακοίνωσή μας πριν από 10 και πλέον ημέρες:
• να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για την παύση των εργασιών και την αποτροπή της καταστροφής του παλαιού ναού ου Προφήτη Ηλία
• να λάβει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της νομιμότητας
• να φροντίσει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τι συνέβαινε στο βουνό τους προηγούμενους μήνες και σε όσους δεν λάβουν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα.
Παράλληλα καλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και Κινήσεις πολιτών της Ηλιούπολης να πάρουν άμεσα θέση. Για εμάς το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία της για επτά δεκαετίες.

Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις και αποκαλύψεις , θεωρούμε πως αν και καθυστερημένη, η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής είναι σε θετική κατεύθυνση. Ως Κίνηση παραμένουμε στην γραμμή που έχουμε θέση ώς κανόνα, την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών του συγκεκριμένου χώρου αλλά και της διάσωσης του Προφήτη Ηλία ως σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε κάθε κίνηση, να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο και να παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί προκειμένου να πάρουν οι Ηλιουπολίτισσες και οι Ηλιουπολίτες τις απαντήσεις που ζητάνε και αξίζουν. Καλούμε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να συνταχθούν με τη μόνη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των πολλών και όχι των επιμέρους εξυπηρετήσεων.
517c9dca2e6ddc4190e8b6ad04e9d27b 72953928 434519657248869 705550710258794496 n 1


Γραφείο Τύπου


“Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ