Ανακοίνωση σχετικά με τη δίκη στις 11/1 για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Ε.Κ.Χ. Συνεργείο

Στις 11 Ιανουαρίου 2019, εκδικάζεται στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, η υπόθεση της επίθεσης στον τότε ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο, τον Ιούλιο του 2013, από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυτή, αποτελούμενο από 50 μηχανές και με επικεφαλείς τους Λαγό και Μίχο. Θυμίζουμε ότι στην επίθεση τραυματίστηκε ο μισθωτής του χώρου, τη στιγμή που ο ίδιος ο χώρος καταστρεφόταν, ενώ τα παιδιά και η δασκάλα τους που έκαναν μάθημα κρύφτηκαν στην τουαλέτα.

Ο Ε.Κ.Χ. Συνεργείο υπήρξε ένας χώρος κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στον οποίο συμμετείχαν φορείς της πόλης, δημοτικές παρατάξεις και ενεργοί πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων. Αποτέλεσε κυρίως έναν χώρο που είχε ως προτεραιότητα την κοινωνική αλληλεγγύη, διοργανώνοντας δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, μουσικών οργάνων, εργαστηρίων κλπ.

Έτσι λοιπόν για τους ιδεολόγους του μίσους, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αυτός ο χώρος θεωρήθηκε εχθρικός  στόχος, αφού το μόνο που προωθούν και υπερασπίζονται είναι ο φόβος και η μισαλλοδοξία. Εξάλλου στην Ελλάδα οι μνήμες των ναζί προγόνων τους, των οποίων αποτελούν και συνέχεια υπάρχουν ακόμα. Πιστεύουμε βαθιά σε ένα δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ένα μέτωπο που αποδείξαμε στην πόλη μας πως είναι εφικτό και με την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης  για την επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Συνεργείο.

Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες μας Παρασκευή 11/1 στις 9.00 π.μ. στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, να δείξουμε τη συμπαράστασή μας και να διατρανώσουμε την ενεργητική μας αντίσταση με στόχο την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Υπογράφουν :

sinergoi       πόλις

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ