Απαξιωτική στάση και σιωπή της διοίκησης του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου

copyright
copyright
κ. Διευθυντά

Σε ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας σας δημοσιεύεται δελτίο τύπου του  Δήμου Ηλιούπολης το οποίο αναφέρεται σε εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης και προβάλλει την (εν αγνοία των Δημιουργών) παράσταση του έργου Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ σε κείμενο της υπογράφουσας και μουσική-τραγούδια Σταύρου Παπασταύρου.

Η αναφερόμενη παράσταση υλοποιήθηκε από τη συνεργάτιδα του Δήμου θεατρολόγο Μάγια Δεληβοριά η οποία προχώρησε σε θεατρική διασκευή του πρωτότυπου έργου χωρίς καμία ενημέρωση και έγκριση από τους δημιουργούς αυτού.

Επειδή ο Δήμος Ηλιούπολης ουδέποτε απήντησε εγγράφως δια των αρμοδίων θεσμικά οργάνων του  για τα παραπάνω θέματα, δηλαδή δια των Προέδρων κ.κ. Αικατερίνης Χωματά και Θεμιστοκλή Γιαννόπουλου στις προς αυτούς απευθυνόμενες επιστολές διαμαρτυρίας για την αποκατάσταση του θέματος,

Επειδή ουδέποτε κατέβαλε  τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα,

Επειδή η συνολικά απαξιωτική στάση και σιωπή της διοίκησης του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου   έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία μου και τις αξίες που εμπεριέχονται στο αναφερόμενο έργο,

παρακαλώ για την αποκατάσταση και διόρθωση των δημοσιευόμενων στην ιστοσελίδα σας στοιχείων που αφορούν την ταυτότητα του έργου Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ(δηλαδή τη σαφή αναφορά ότι η εκδήλωση αυτή αφορά θεατρική μεταφορά και διασκευή του πρωτότυπου έργου η δε ανάλογη χρήση παραχωρείται αποκλειστικά κατόπιν γραπτής αδείας) εφ΄όσον η μη αποκατάσταση των παραπάνω στοιχείων  αλλά και η ελλιπής προβολή της ταυτότητας του έργου, συνιστά διαρκή παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ,προκαλεί ηθική βλάβη και θίγει τα έννομα συμφέροντά μου.

Ευελπιστώ δε στην επιλογή  σε θέσεις δημοσίου συμφέροντος και ιδιαίτερα σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας, προσώπων με ίδιον πνευματικό έργο, με ειλικρινή σεβασμό στα όνειρα που τους εμπιστεύονται οι συμπολίτες τους.

Με εκτίμηση

Δρ Σμαρώ Μανούδη

Συγγραφέας

Σημείωση:"Σύμφωνα με τη δήλωση της Συγγραφέως Σμαρώς Μανούδη το έργο Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ παραχωρείται και προβάλλεται αυτούσιο στην πρωτότυπη μορφή του ή σε εγκεκριμένη από τη συγγραφέα διασκευή κατόπιν γραπτής αδείας ."

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ