Κοινωνική δραστηριότητα Δήμου Ηλιούπολης - Δεκέμβριος 2005

Δήμος Ηλιούπολης - Γραφείο Τύπου
email:evonimos[at]ilioupoli.gr

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09.01.2006

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ –ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005

Η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Ηλιούπολης και του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Γεωργάκη εκφράστηκε με πολλούς τρόπους σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη στήριξης.

1. Χορηγήθηκε και φέτος το επίδομα ενοικίου στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ που φοιτούν εκτός Αττικής. Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά την Δευτέρα, 19.12.2005 και ώρα 8:00 μ.μ στην αίθουσα τελετών του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου

2. Σε συνεργασία και με επιλογή της Σχολικής Κοινότητας προσφέρθηκαν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε τρεις μαθητές από κάθε Λύκειο της πόλης μας, δίνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από μαθητές που η οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους δεν το ευνοεί. Η επίδοση των σχετικών παραστατικών για την παραλαβή τους πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παραπάνω εκδήλωσης.

3. Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Ηλιούπολης βράβευσε τους μαθητές των Λυκείων Ηλιούπολης, οι οποίοι εισήχθησαν φέτος στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση. Η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21.12.2005 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του ¶λσους «Δ. Κιντής», με ζωντανή μουσική.

4. Σαν ελάχιστη προσφορά και συμμετοχή στην άμβλυνση των δυσκολιών των παιδιών του Τρίτου Κόσμου, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και υλοποίησε την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης 50 παιδιών από χώρες της Ν.Α. Ασίας και της Αφρικής, σε συνεργασία με τις οργανώσεις UNESCO και Action Aid.

5. Σε συνεργασία με τον Δήμο Υμηττού και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12.12.2005 και ώρα 20.00 στην αίθουσα τελετών του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, δόθηκαν στους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων των Δήμων Ηλιούπολης και Υμηττού οι επιταγές των «Βραβείων Τουραμάνογλου». Τα βραβεία προέρχονται από το σχετικό κληροδότημα του αείμνηστου γιατρού ο οποίος στην διάρκεια της ζωής του ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και ανθρωπιστική δραστηριότητα.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ