Καθοδήγηση και δημαγωγία, πάθος και εμπάθεια. Η περίπτωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ροβέρτου Γκάλη 77.

Γιώργος Αναστόπουλος, Αντιδήμαρχος
email:info[at]ilioupolisonline.gr

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Θεμιτές είναι οι μέχρι ενός ορίου υπερβολές των αγνών ενεργών πολιτών, που με δική τους πρωτοβουλία και όχι υποκινούμενοι, κινητοποιούνται για να επιλύσουν τα προβλήματα που εντοπίζουν και για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που τους απειλούν.
Οι απλοί πολίτες δεν γνωρίζουν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις επιστημονικές, νομικές, διοικητικές, διαδικαστικές λεπτομέρειες των διαφόρων θεμάτων που σχετίζονται με το πρόβλημα που τους απασχολεί.
Όσοι ηγούνται των κινήσεων των πολιτών και τις καθοδηγούν, έχουν υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες τους, να φροντίζουν γνωρίζουν και να τους μεταφέρουν την αλήθεια.
Επίσης οφείλουν να ακολουθούν τις βασικές αρχές και τις τεχνικές της έντιμης ενημέρωσης και μόνον αυτές να χρησιμοποιούν για να πληροφορήσουν τους ενδιαφερόμενους να μάθουν για τα ζητήματα που θέλουν να θέσουν υπόψη τους. Υπάρχουν βεβαίως και τρόποι και μέθοδοι που χρησιμοποιούν ορισμένοι, δήθεν απλοϊκά, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος συμπολιτών τους ή σε βάρος αρμοδίων που χειρίζονται κάποια θέματα.
Αυτοί, οι καλά εκπαιδευμένοι στην παραπληροφόρηση, υποβάλλουν - με υποτιθέμενη αφέλεια - ερωτήσεις που καταφανώς υποκρύπτουν όχι απλώς αμφισβήτηση ειλικρίνειας και ακεραιότητας, αλλά διαστρέβλωση της πραγματικότητας και συκοφαντική διάθεση.
Οι πραγματικά άδολοι πολίτες, που δεν έχουν τη δυνατότητα αναλυτικής επεξεργασίας των διατυπωνόμενων εκφράσεων, συγκρατούν μόνο την εκπεμπόμενη μέσω των ρητορικών ερωτημάτων εξιστόρηση, την οποία και εκλαμβάνουν ως αληθινή, ενώ δεν είναι.
Ταυτόχρονα, οι ίδιοι αδίστακτοι καθοδηγητές, καταβάλουν προσπάθειες παρεμπόδισης της διακίνησης της άποψης εκείνων που αποπειρώνται να συκοφαντήσουν, ώστε να καταφέρουν να παγιωθεί σαν αληθινή η δήθεν πραγματικότητα που περιέγραψαν.
Επιπλέον την, ελάχιστη έστω, ευγένεια στη συμπεριφορά την παρουσιάζουν ως συνέργια και συμβιβασμό, ενώ τη δική τους καλοσχεδιασμένη κακοτροπία, θρασύτητα και βαρβαρική εκρηκτικότητα την επιδεικνύουν σαν να πρόκειται για αυθορμητισμό και αγωνιστικότητα.
Παράλληλα επιχειρούν να εμφανισθούν ως οι μοναδικοί εγγυητές της αντιμετώπισης των ζητημάτων και κάθε άλλον τον παρουσιάζουν, λίγο ως πολύ, ως ύποπτο και εχθρό του λαού !
Υποβάλλουν μάλιστα συχνά και ανέξοδες προτάσεις για «δυναμικές», όπως τις ονομάζουν, ενέργειες, στις οποίες όμως την ευθύνη και την πρωτοβουλία προτείνουν να την έχουν άλλοι και άλλοι να διακινδυνεύσουν για την υλοποίησή τους.
Τις προτάσεις τους αυτές τις παρουσιάζουν, προς τους πολίτες που προς στιγμή τους εμπιστεύονται, σαν απλές και εφικτές δήθεν «λύσεις», μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Οι άνθρωποι αυτοί, όταν κάποιο πρόβλημα οδεύει στη λύση του με διοικητική και διαδικαστική μεθοδικότητα, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι, επειδή συνήθως δεν έχουν κύριο στόχο την επίλυση του προβλήματος, αλλά επιδιώκουν την πολιτική ή μάλλον την κομματική του εκμετάλλευση.
Και επειδή τους συμπολίτες που αγωνίζονται πράγματι με αγνή πρόθεση μόνο για το πρόβλημα, τους έχουν συστηματικά παραπλανήσει με προεξόφληση της (ανύπαρκτης στην πραγματικότητα) άρνησης των αρμοδίων να επιλύσουν το πρόβλημα, τους μένει ένα κενό στο σχεδιασμό και τη δράση τους όταν η λύση έχει βρεθεί και εφαρμοσθεί και τότε εξοργίζονται γιατί πια αντιλαμβάνονται ότι δεν θα έχουν πλέον κοινό για να παραπλανήσουν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ …

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τις Επιτροπές των κατοίκων, έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο μια συστηματική προσπάθεια για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που προσβάλλουν την αισθητική, παρακάμπτουν τη νομιμότητα και απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.

• Συγκεκριμένη υπάλληλος, μηχανικός του Δήμου, που έχει ορισθεί από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Αναστόπουλο, παρακολουθεί καθημερινά το πρόβλημα και επικοινωνεί με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
• Σε όλους τους ιδιοκτήτες των κτιρίων όπου τοποθετήθηκαν κεραίες, επιβλήθηκαν πρόστιμα τουλάχιστον 150.000 ΕΥΡΩ.
• Για όλες τις κεραίες έχουν ενημερωθεί με έγγραφα του Αντιδήμαρχου Γιώργου Αναστόπουλου για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους: η ΔΕΗ, η Πολεοδομία της Νομαρχίας Αθηνών, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και το Υπουργείο Ανάπτυξης (Βιομηχανίας) (Οι φάκελοι είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).
• Ο Δήμος διαθέτει στην Πολεοδομία αυτοκίνητο για τη μετακίνηση των μηχανικών της που κάνουν τις αυτοψίες.
• Ο Δήμος, επειδή η Πολεοδομία δεν διαθέτει δικό της συνεργείο, έχει αποφασίσει να πληρώνει τις δαπάνες για τη συγκρότηση των συνεργείων κατεδάφισης των κεραιών.
Πρέπει να τονισθεί εδώ ότι για να κατορθωθεί νόμιμα η απομάκρυνση μιας κεραίας, πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες αποφάσεις των αρμοδίων διοικητικών και δικαστικών οργάνων, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για ζωές και ελευθερίες εργαζόμενων και αρμοδίων.
Κάθε άλλη πληροφόρηση δεν είναι αληθινή και αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.

ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΓΚΑΛΗ 77

Για την περίπτωση της οδού Ρ. Γκάλη 77, αφού έγιναν από τους κατοίκους και το Δήμο όλες οι ενέργειες που γίνονται για κάθε κεραία και επιπλέον μια επίσκεψη των τριών Αντιδημάρχων της Ηλιούπολης μαζί με τους κατοίκους στη ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία άδεια για την εγκατάστασή της. Παράλληλα από πλευράς Δήμου, αφού επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ΕΥΡΩ, έγινε πιεστική, σχεδιασμένη και συστηματική παρέμβαση στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος τελικά κατανόησε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει και να φθάσει μέχρι τέλους , ώστε να διακόψει τη λειτουργία της κεραίας και να την αφαιρέσει.
Μετά τις πιέσεις του Δήμου, ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι η ΤΙΜ προχωρεί σε διακοπή της λειτουργίας της κεραίας.
Η διακοπή λειτουργίας διαπιστώθηκε από τον ηλεκτρολόγο μηχανολόγο του Δήμου και συνδικαλιστή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, κ. Ευριπίδη Παπαβασιλείου, ο οποίος επισκέφθηκε το κτίριο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αναστόπουλο.
Ουδείς δικαιούται να αμφισβητήσει την εντιμότητα του παραπάνω εργαζόμενου που είναι γνωστός για τους αληθινούς αγώνες του και για την ακεραιότητά του. ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, μετά τις οργανωμένες πιέσεις από το Δήμο, αναγκάστηκε να υποβάλει αγωγή εναντίον της ΤΙΜ για την κατάργηση της σύμβασης που έχει υπογράψει για ενοικίαση της ταράτσας του κτιρίου.
Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου 2006 και σε αυτή γίνεται πρόσθετη παρέμβαση του Δήμου Ηλιούπολης, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης αφαίρεση των εγκαταστάσεων από την ταράτσα του κτιρίου.
Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει, έστω και αν δε βολεύει τους όποιους συκοφάντες και σφετεριστές της γνήσιας λαϊκής αγωνιστικότητας, που κινείται πέρα και έξω από κόμματα και παρατάξεις και είναι η ελπίδα για την επίλυση των προβλημάτων.

Η συκοφαντία και η παραπλάνηση διασπά τη λαϊκή ενότητα για χάρη των μικροκομματικών συμφερόντων, αποπροσανατολίζει από τους πραγματικούς στόχους των αγώνων και ουσιαστικά κατά βάθος είναι φασισμός.
Ο αγώνας των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας συνεχίζεται οργανωμένα και συστηματικά και η παραπλάνηση των αδίστακτων δημαγωγών δεν θα περάσει.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ