Αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ

syriza ps
syriza ps
Οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ηλιούπολης,  στέκονται αλληλέγγυες στον αγώνα των κατοίκων της Δάφνης και του Υμηττού  για την  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ,  ενάντια στην - εν κρυπτώ και άνευ διαβούλευσης - πρόταση τσιμεντοποίησης του χώρου και της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει το σχέδιο της Κυβέρνησης, σχετικά με τον χωροταξικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

   Η ανυπαρξία ενημέρωσης περί των απαραίτητων περιβαλλοντικών, αρχιτεκτονικών και συγκοινωνιολογικών μελετών και η «έκπληξη» γι΄ ακόμα μια φορά, της ξαφνικής παρουσίας του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του σε επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, εν μέσω αύξησης κρουσμάτων και χάους στην κοινωνία, προκαλούν το κοινό αίσθημα.  

   Η ΝΔ δεν έχει διδαχθεί τίποτα. Ποντάρει στο αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό «αναπτυξιακό» μοντέλο της άνευ όρων τσιμεντοποίησης, αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες και την ποιότητα ζωής, εμάς και των παιδιών μας.  Στεκόμαστε στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων προτάσσοντας,  το δημόσιο συμφέρον, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τη συμπερίληψη, το πράσινο και την κοινωνική διαβούλευση.

Γιατί εμείς είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας και της αγωνίας της.

 

Οι Συντονιστικές Επιτροπές 

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ