ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ : ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ


Ύστερα από πρόσκληση της «Επιτροπής Πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/10 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης ανοιχτή σύσκεψη εκπροσώπων κοινωνικών - περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων, εκπρόσωπων δημοτικών παρατάξεων Ηλιούπολης και ανένταχτων πολιτών.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τον Υμηττό και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών που αναπτύσονται για το ζήτημα της προστασίας του Υμηττού.

showphoto
showphotoΣτη σύσκεψη κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως:
- Διοργάνωση στην Ηλιούπολη Ημερίδας-Συνάντησης για τον Υμηττό. Στο βαθμό που αυτό δεν είναι δυνατό, διοργάνωση διαδικτυακής συζήτησης εκπροσώπων κοινωνικών φορέων για ζητήματα που αφορούν την ΣΜΠΕ και το νέο Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας του Υμηττού.
- Δημιουργία βίντεο με συνεντεύξεις για τον Υμηττό εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, το οποίο θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- Διοργάνωση πορείας στο βουνό, με στόχο την ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων του, από τον Βύρωνα (Μοναστήρι Καρέα) μέχρι τον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την «Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού»
Από τους συμμετέχοντες στη Σύσκεψη συμφωνήθηκε η λειτουργία μιας «Οργανωτικής Επιτροπής», η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί και να προωθήσει τις προτάσεις για τις δράσεις που κατατέθηκαν.

Σ΄αυτά τα πλαίσια, συμφωνήθηκε, η «Οργανωτική Επιτροπή» να συναντηθεί την επόμενη Πέμπτη 22/10, στις 7μμ στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης για να συζητήσει την οργάνωση μιας ανοιχτής εκδηλωσης διαμαρτυρίας στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ηλιούπολης (πάνω από το ΚΥΤ).


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
19.10.2020

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ