ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

Τους τελευταίους μήνες, κυριολεκτικά κάτω από την μύτη του Δασαρχείου και του Δήμου, δίπλα σε επιτηρούμενους Δημοτικούς χώρους, εξελίσσεται μια απίστευτου θράσους αυθαιρεσία στο χώρο του Προφήτη Ηλία. Μια μεγάλη σύγχρονη οικοδομή κατασκευάζεται παράνομα, περικλείοντας το παλιό ξωκλήσι, με προφανή πρόθεση αυτό στη συνέχεια να γκρεμιστεί. Σημειωτέον πως συνεχίζονται οι λειτουργίες με το κοινό να εισέρχεται σ΄ένα γιαπί, με τίνος άραγε την ευθύνη για τυχόν ατύχημα; Ταυτόχρονα έχουν γίνει απαράδεκτες παρεμβάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οικοδομικές εργασίες και όλα αυτά σε δημόσιο, δασικό χώρο, ευαίσθητο σε πυρκαγιές.
Χρειάστηκε η καταγγελία πολιτών για να αναδειχθεί η παρανομία αλλά και πάλι πληροφορούμαστε πως ο τοπικός εφημέριος συμπεριφέρθηκε με περισσό θράσος στον Δήμο, αρνούμενος να παρουσιάσει οποιαδήποτε άδεια και δηλώνοντας την πρόθεσή του να ολοκληρώσει την κατασκευή. Αυτή την στιγμή οι εργασίες, μετά από καταγγελία πολίτη, έχουν σταματήσει με εντολή του Δασαρχείου. Επειδή όμως γνωρίζουμε πως δυστυχώς στη χώρα μας η αυθαιρεσία κινείται ύπουλα και κατά κανόνα γίνεται τελικά καθεστώς, μια ομάδα πολιτών αφού υπογράψαμε σχετική καταγγελία που επιδώσαμε στον Δήμο, συγκεντρωθήκαμε στις 3/11 στο Δημοτικό αναψυκτήριο και αποφασίσαμε:
-Άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο με αίτημα να σφραγιστεί η πρόσβαση στην παράνομη οικοδομή και να περιφραχτεί ο χώρος.
-Καταγγελία σ’όλες τις αρμόδιες αρχές με αίτημα να συνταχθεί άμεσα πρωτόκολλο κατεδάφισης και να επανέλθει όλος ο περιβάλλων χώρος στην πρότερη φυσική του κατάσταση.
-Καταδικάζουμε την στάση του Δημοτικού συμβούλου κ.Καλαρρύτη του μοναδικού που στηρίζει ανοιχτά την παρανομία, όντας αντιπρόσωπος του Δήμου στον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού!)
-Δημιουργία μόνιμης ανοιχτής επιτροπής πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό
-Συγκέντρωση στην είσοδο του δρόμου προς τον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 10/11 στις 12 το μεσημέρι, όπου προσκαλούμε όλους τους Ηλιουπολίτες να ενημερωθούν επιτόπου και να συζητήσουμε παραπέρα ενέργειες.
Ηλιούπολη 4.11.2019

26 profitis ilias1
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community