Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Δήμων Ηλιούπολης & Δάφνης-Υμηττού


Το Κέντρο Πρόληψης λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2002. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Δήμων Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού και της Περιφέρειας Αθηνών.

Υποστηρίζεται επιστημονικά από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών και στελεχώνεται από 3 ψυχολόγους και 1 γραμματέα.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης, με στόχο την αποτροπή της εξάρτησης και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης απευθύνονται σε όλα τα άτομα και τις κοινωνικές ομάδες (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές κ.λ.π.) που προβληματίζονται, ανησυχούν ή δυσκολεύονται να βρουν απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν τους ίδιους ή τους γύρω τους.
Δεν εστιάζονται ούτε περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζεται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ατόμων.
Διότι, η Πρόληψη είναι η έγκαιρη αναζήτηση τρόπων κατανόησης και αντιμετώπισης των δυσκολιών μας πριν αυτές και οι συνέπειες τους κυριαρχήσουν στη ζωή μας.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν στους κατοίκους των Δήμων Ηλιούπολης & Δάφνης-Υμηττού, με τήρηση του απορρήτου και πλήρη σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου.


Δραστηριότητες του Κέντρου

■ Ατομική Συμβουλευτική – Ψυχολογική υποστήριξη
Απευθύνεται σε όλους τους δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινής τους ζωής. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τα άτομα που μας προσεγγίζουν, ώστε να μπορούν να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να δημιουργούν δεσμούς, να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους.


■ Ομάδες Γονέων
Απευθύνονται σε γονείς που θα ήθελαν να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με το ρόλο τους και την ανάπτυξη λειτουργικών σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Συζητούνται θέματα όπως: οι ανάγκες των παιδιών, η επικοινωνία στην οικογένεια, η έκφραση συναισθημάτων, η επίλυση συγκρούσεων. Οι ομάδες έχουν σαν στόχο να ενθαρρύνουν, να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τους γονείς.


■ Ομάδες Εφήβων
Απευθύνονται σε έφηβους. Μέσα από την συμμετοχή τους, οι έφηβοι εκφράζουν και επεξεργάζονται θέματα που τους απασχολούν, με στόχο την πορεία τους προς την αυτονομία και τη χάραξη του προσωπικού τους δρόμου ζωής. Στα πλαίσια των συναντήσεων οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα όπως: οι σχέσεις με τους γονείς, η σχέση με τον εαυτό, η επιρροή της παρέας, η σεξουαλικότητα κ.α


■ Σεμινάρια εκπαιδευτικών

Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Α’/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης,
με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου. Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε θέματα ψυχικής υγείας, ώστε να κατανοούν καλύτερα τις συμπεριφορές και τις ανάγκες παιδιών και εφήβων, καθώς και τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε αυτούς και τα παιδιά.

■ Εκπαίδευση εκπαιδευτικών

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α’/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης που θα ήθελαν να εφαρμόσουν προγράμματα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στα σχολεία των Δήμων μας. Περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια και υποστήριξη των εκπαιδευτικών καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των προγραμμάτων.


■ Συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης με επαγγελματικούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς συλλόγους κ.λ.π.

■ Υποδοχή εξαρτημένων ατόμων
Απευθύνεται σε εξαρτημένα άτομα και σε άτομα του περιβάλλοντός τους, με στόχο την ενίσχυση του αιτήματος τους για απεξάρτηση, την πληροφόρηση και την παραπομπή τους στις κατάλληλες θεραπευτικές δομές

Για πληροφορίες σε σχέση με τα προγράμματα και τις ομάδες που πραγματοποιούνται
στο Κέντρο Πρόληψης, μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω
Τηλέφωνα: 210-9949890-1
Δ/νση: Κρήτης 2, Ηλιούπολη
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ




Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community