Eκδήλωση αφιερωμένη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και στον Σπύρο Παπαδόπουλο από το Ειδικό Σχολείο

Eκδήλωση αφιερωμένη στους υποστηρικτές και χορηγούς του σχολείου, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και στον ηθοποιό και τηλεοπτικό παρουσιαστή Σπύρο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε το Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ). Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ιωάννης Πανάρετος, ο π. Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιος Σεβαΐδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χαράλαμπος Κολιοφώτης και η Δημοτική Σύμβουλος Αργυρώ Πίκουλα.

«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με κινητική αναπηρία. Διότι δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Αναγνώστου και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Ηλιούπολης, με ιδιαίτερη ευαισθησία αντιμετωπίζει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ράμπες των πεζοδρομίων να μην καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα, και είμαστε ιδιαιτέρως αυστηροί επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες.
Στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων υποδομών στην πόλη μας, λαμβάνουν χώρα συνεχώς όλο και περισσότερες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα».
Και συνέχισε ο κ. Αναγνώστου: «Οι πόρτες του δήμου είναι ανοιχτές για όλους. Είμαι περήφανος που στις υπηρεσίες του δήμου μας δουλεύουν παιδιά με κινητικά προβλήματα και παράγουν έργο. Δεν κάνουμε διαχωρισμούς και το κοινωνικό μας πρόσωπο είναι το ίδιο για όλους τους Ηλιουπολίτες».
Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0