Λιγότερα τροφεία στους βρεφονηπιακούς του Δήμου από ...την επόμενη χρονιά
Από το συνολικό ποσό των 4,5 εκ ευρώ, 3,5 εκ. προέρχονται από επιχορηγήσεις, 530 χιλιάδες καταβάλει ο Δήμος και 300 χιλιάδες οι γονείς.
"Η νέα Διοίκηση υιοθετεί την ίδια απάνθρωπη λογική τροφείων της προηγούμενης Δοίκησης" είπε ο επικεφαλής της ΗΛΙΟΥ Πολις Κώστας Κονδύλης και ζήτησε την κατάργησή τους.
Ο Ευάγγελος Σκούρας είπε οτι πρέπει να ακολουθηθεί διορθωτική πορεία και γονείς με ετήσια εισοδήματα μέχρι 18-20 χιλιάδες να μην πληρώνουν, οι δε άλλοι να πληρώνουν 50€.
Ο Θεοφάνης Λαγκαδινός αντιτάχθηκε στα τροφεία και τη λογική του εφοριακού.
Ζήτησε δε να μάθει τα κριτήρια ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πρότεινε το κόστος να καλύπτεται από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης ζήτησε να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Παραφιλολογία χαρακτήρισε ο δήμαρχος την άποψη που ακούστηκε και από τον δημοτικό σύμβουλο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο οτι δηλ. στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοτικής Κίνησης αναφέρονταν οτι θα καταργηθούν τα τροφεία. "Είπαμε οτι θα μειώσουμε τα τροφεία. Η δέσμευση θα υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά".