
Την Τετάρτη 7/12/2011 διενεργούνται εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον μεγαλύτερο Σύλλογο της πόλης , το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης , που έχει περί τα 500 μέλη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του Συλλόγου η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑ.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης, που πρόσκειται πολιτικά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , δεν κατεβαίνει με ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, αν και όλα τα τελευταία χρόνια αναδεικνυόταν ως πλειοψηφούσα παράταξη στο χώρο της .
Με βάση τα όσα μάθαμε μιλώντας με στελέχη της παράταξης στην πόλη, η πράξη αυτή γίνεται ως μια έσχατη, αλλά πλήρως συνειδητή, αντίδραση για την κυβερνητική πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ στη διετή διακυβέρνησή του και για όσα στηρίζει μαζί με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.
Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ανάλογη στάση, στην περιοχή της Αθήνας, έχει τηρήσει η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Βύρωνα , Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρωνκαι όχι μόνο, ενώ είναι φανερό ότι σε πανελλαδικό επίπεδο οι τοπικές Οργανώσεις της ΠΑΣΚ κινούνται σε ανάλογες αποφασιστικές κατευθύνσεις, παρά τις πιέσεις που δέχονται.