"Πλατφόρμα" για πολύ λίγους και καθόλου εκλεκτούς

rantanplanrantanplan
Με μείον δεκαπέντε υποψηφίους από αυτούς που έχει ανακοινώσει, καλείται να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, η παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" του δημάρχου Χατζηδάκη. Είναι οι περίπου δεκαπέντε Συριζαιοι -ες της"Πλατφόρμας " της παρέας πλέον, που δεν άντεξε τα φώτα της δημοσιότητας της πόλης, ούτε για ενα εικοσιτετράωρο. Δεκαπέντε υποψήφιοι που δεν κάνουν απολύτως τίποτα να ενισχύσουν όχι την παράταξη που εντάχθηκαν αλλά ούτε την προσωπική τους υποψηφιότητα.

Η "Πλατφόρμα" μια άτυχης συνένωση ανταρτών της παράταξης "Ηλίου -πολις, ανθρώπινη πόλη", μαζί με υπολείμματα των τυχοδιωκτών "Συνεργών με την Ηλιούπολη" , ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να καταλάβει θέσεις εξουσίας στη διοίκηση του δήμου. Με αυτή τη φιλοδοξία αποκοιμήθηκε, δείχνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί τη ροή των πολιτικών εξελίξεων,δεν διαθέτει το κατάλληλο υπόβαθρο δεν έχει μετρήσει δυνάμεις και δυνατότητα, σύντομα καταλήγει στον Καιάδα της πολιτικής.

Ας δούμε όλα όσα δεν κατάφερε να υπολογίσει η παρέα της "Πλατφόρμας"

1) Θοδωρής Παπαδάτος. Θεώρησαν ότι εύκολα θα έπαιρναν τη σφραγίδα της παράταξης "Ηλίου -πολις"και θα την έδιναν δώρο στον Χατζηδάκη. Μαζί με την ιστορία και τους ανθρώπους της παράταξης. Απέτυχαν παταγωδώς. Όχι μόνο δεν πήραν την σφραγίδα, αλλά αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε διάσπαση.

2) Πολιτικές εξελίξεις. Στηρίχθηκαν όχι σε δυνάμεις δικές τους αλλά στον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τον όποιο μηχανισμό μπορεί να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την υποστήριξη βουλευτών του στον νότιο τομέα. Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές ήταν τέτοια που σάρωσε όλες τις φρούδες ελπίδες της "Πλατφόρμας". Ακολούθησε η κατάρρευση του όποιου μηχανισμού του,η απώλεια του προέδρου του,η εκλογή νέου,ο διχασμός και η φαγωμαρα. Με την εκλογή νέου προέδρου δεν είναι απίθανο από κλειδοκρατορες του τοπικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν εκτός γραμμής.

3) Δεν διαθέτουν μια προσωπικότητα αναγνωρισμένης πολιτικής εμβέλειας στα τοπικά πράγματα, που να τους κουβαλήσει στους ώμους να τους βγάλει από το ρέμα που τους έχει παρασύρει. Είναι ο ορισμός του "πάμε κι όπου βγει" ή για την ακρίβεια το πιο επίκαιρο, "πάμε κι όπου μας ξεβράσει το ρέμα".

4) Μοίρασαν προοδευτικό πρόσημο σαν να έδιναν μελομακάρονα και κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα. Δηλαδή σε όποιον μπορούσε να πει τα κάλαντα. Αναμφίβολα ο Χατζηδάκης είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει στη ζωή του ,να λέει παντός τύπου κάλαντα. Αφού προσπάθησαν να κουκουλωσουν το σκάνδαλο του ηλεκτροφωτισμού,στο τέλος πήραν πρωτοβουλία να το επιλύσουν. Δεν το γνωρίζω, όμως θεωρώ ότι προσπάθησαν να επιβάλουν στον Χατζηδάκη την τρίτη πρόταση για τον ηλεκτροφωτισμό. Να δείξουν ότι έχουν δυνατότητα να επιλύουν. Φυσικά τα έκαναν χειρότερα γιατί εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και τον Χατζηδάκη και τον εαυτό τους,για τις δύο προηγούμενες φορές, κάνοντας ακόμα επιτακτικοτερο το ερώτημα "που θα κατέληγαν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ, διαφορά ανάμεσα στις δύο προτάσεις";

5) Πυροδότησαν εξελίξεις κατάρρευσης εντός της παράταξης Χατζηδάκη. Πριν ακόμα την αποχώρηση του ΕΝΑΚ, έγινε η πρόταση από ανθρώπους που έχουν παραμείνει στο πλευρό του Χατζηδάκη,να φτιαχτεί μια άλλη πλατφόρμα από τα παλιά μέλη της παράταξης. Δηλαδή τα παλιά μέλη, αντιμετώπισαν την "Πλατφόρμα"ως εισβολείς που οι ίδιοι τους άνοιξαν την πόρτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις όποιος προλάβει σκάβει τον λάκκο του άλλου. Η οιωνεί δυνατότητα, η "Πλατφόρμα" να καταφέρει να βγάλει με στοχευμένα ψηφοδέλτια αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, λειτουργώντας ως λόμπυ του ΣΥΡΙΖΑ εντός της παράταξης Χατζηδάκη , τρόμαξε τα παλιά μέλη της παράταξης.

6) Τέλος ο ίδιος ο Χατζηδάκης ως πολιτική προσωπικότητα. Καλούνται τα μέλη της "Πλατφόρμας"να υποστηρίξουν έναν δήμαρχο που ανακαλύπτει δήθεν εμπρηστικούς μηχανισμούς,που ενώ δεν έχει πατήσει σε πεζοδρόμιο της Ηλιούπολης επί τέσσερα χρόνια, ξαφνικά φωτογραφίζεται ως διασώστης γατιών,που γενικώς προβαίνει σε κάθε κίνηση αμετροεπους αυτοπροβολης, κινήσεις που δεν καλοβλεπουν όσοι προέρχονται από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με το άρωμα σκανδάλου του ηλεκτροφωτισμού, όλα αυτά γίνονται εκρηκτικό μείγμα. Η τοποθέτηση ενός έμπιστου ανθρώπου του Χατζηδάκη στον συνδυασμό του υποψηφίου της ΝΔ για την περιφέρεια, του Χαρδαλιά, λειτούργησε ως η χαριστική βολή κατευθείαν στο κεφάλι της "Πλατφόρμας" . Να υποστηρίξουν τι,πως και γιατί,για τον κ. Χατζηδάκη;

Έχει δυνατότητα η "Πλατφόρμα"να χαράξει δρόμο ανάμεσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Όχι γιατί δεν έχει καν λειτουργία ομάδας,δεν στηρίζεται πλέον από πουθενά. Ήδη πολλά μέλη της την έχουν εγκαταλείψει, επιστρέφοντας στα πατρώα εδάφη της παράταξης "Ηλίου -πολις". Γνωρίζω ότι ήδη γίνεται κουβέντα από κάποιους από τους δεκαπέντε υποψηφίους της "Πλατφόρμας" ότι διέπραξαν ολέθριο λάθος με την στήριξη στην παράταξη Χατζηδάκη. Το εσωτερικό της "Πλατφόρμας" είναι υπό διάλυση.

Ο Παπαδάτος αν και νεαρός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για την "Πλατφόρμα". Όχι μόνο κέρδισε τίμια την παράταξη,της έδωσε πνοή, έφερε στους κόλπους της νέους ανθρώπους, ξανακέρδισε αποσχισαντες της "Πλατφόρμας", βρίσκονται σε αρμονία παλιά με νέα μέλη, χαράζοντας πολιτική με στρατηγική είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με ότι λένε ή πράττουν. Η παράταξη "Ηλίου -πολις" είναι μια παράταξη ζωντανή ενεργών κατοίκων όλων των αποχρώσεων που καλύπτει το όλο φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Η "Πλατφόρμα" φέρει πάνω της την σφραγίδα της ντροπής. Μια ντροπή που όμως δεν είναι αργά για να ξεπλύνει. Δεν φτάνει ότι δεν αξιοποιούν τις υποψηφιότητες τους στην παράταξη του Χατζηδάκη. Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του προσωπικού και συλλογικού τους παρασιτισμού. Ας τολμήσουν το βήμα πριν είναι αργά πρωτίστως για τους ίδιους. Μπορούν κάτω από άλλες συνθήκες να προσφέρουν. Είτε ατομικά είτε αν γίνεται ακόμα και συλλογικά ας βγουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Δηλώνοντας ότι παρά που βρίσκονται στις λίστες υποψηφίων του Χατζηδάκη, ότι επιθυμούν να μην ψηφιστούν. Έτσι κι αλλιώς μετρημένα κουκιά διαθέτουν. Η στάση "πολιτικής ανυπακοής"απέναντι στην παράταξη του Χατζηδάκη και τον ίδιο, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Ηλιούπολη. Ας πιστωθούν αυτό το καλό και ας στρέψουν λίγο το βλέμμα τους στον νεαρό Παπαδάτο που δείχνει ότι μπορεί να βάλει σε τάξη τα του οίκου του. Ποτέ δεν είναι αργά, όσο δεν έχει αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Μετά ας ψάξουν πέτρα να κρυφτούν.

Μα καλά, ποτέ κανείς από την "Πλατφόρμα"δεν διάβασε λίγο τον Λένιν;

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community